رییس خانه صمت یزد:
نقدینگی باید در جهت رشد تولید استفاده شود/ تورم با نرخ بالای بهره بانکی در مقابل تولید
رییس خانه صنعت و معدن و تجارت یزد با مقایسه نرخ بهره در بانک سایر کشورها، بیان کرد: بانکداری دنیا دارد به سمت نرخ بهره صفر حرکت می کند ولی بانک های ایران در حال اوج در نرخ بهره هستند و این در حالیست که تولید بدون نقدینگی قادر به رشد نیست.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، سید علی اکبر کلانتر رییس خانه صمت استان یزد ضمن قدردانی از تلاش های صنعتگران و معدنکاران استان برای افزایش درآمد استان و حضور آنها در این گردهمایی، بیان کرد: به مناسبت دهم تیرماه و روز ملی صنعت و معدن هر سال برترین ها و پیشکسوتان صنعت و معدن، برترین دانش بنیان ها، بانوان کار آفرین و صنعتگران مهرورز دعوت و تقدیر می شوند.
کلانتر با بیان اینکه صادرات امروز با مشکلاتی مواجه است، افزود: صادرکننده به علت مشکل در گشایش اعتبار مجبور است کالا را به کشورهای همسایه تحویل دهد و آنها نسبت فروش کالای ایرانی به بازارهای جهانی اقدام کنند بنابراین امیدواریم در حوزه ارتباطات بین الملل چاره ای برای کسب دانش و تکنولوژی از دنیا اندیشیده شود.
کلانتر با تاکید بر اینکه تولید گرفتار برخی قوانین است، تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از کارگر ایجاد شد و این در حالیست که از ۳۰ درصد حق بیمه۹ درصد هزینه درمان است از این میزان ۸۰ درصد را کارگر و فقط ۲۰ درصد را سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند که حتی برخی ویزیت ها را پوشش نمی دهد ولی در بیمه تکمیل درمان با نصف هزینه تامین اجتماعی تمام درمان پوشش داده می شود و اینجاست که در عملکرد تامین اجتماعی باید بازنگری شود.
وی با اعتراض به نرخ بهره بانکی در ایران، این موضوع را عامل رکود تولید و رشد تورم خواند و اضهار داشت: امروز بالاترین نرخ بهره بانکها را در ایران تجربه می کنیم حتی می توان گفت این نرخ بهره بانکی با بانکداری اسلامی منافات دارد در حالی که تولیدکننده برای افزایش تولید به نقدینگی و کمک بانکها نیاز دارد.
کلانتر با مقایسه نرخ بهره در بانک سایر کشورها، بیان کرد: بانکداری دنیا دارد به سمت نرخ بهره صفر حرکت می کند ولی بانک های ایران در حال اوج در نرخ بهره هستند و این در حالیست که تولید بدون نقدینگی قادر به رشد نیست.
وی در مراسم معرفی برترین های صنعت و معدن یزد در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در سال رشد تولید و مهار تورم اولین ارگانهایی که نرخ را افزایش می دهند ارگان های دولتی با افزایش نرخ، آب، برق و پتروشیمی هستند با این وجود تولید متوقف و عرضه کالا رو به کاهش و باعث رشد تورم می شود.
کلانتر با تاکید بر اینکه به کارگیری نقدینگی در تولید از تورم پیشگیری می کند، با بیان پیشنهاد عنوان کرد: بانکهای توسعه ای از بانکهای تجاری تفکیک شوند، افزایش سرمایه بانک ها و تسهیلات بخش تولید انجام شود تا شاهد رشد تولید و مهار تورم باشیم.
ارسال نظر