رئیس اتاق بازرگانی اصفهان:
اجلاس اصفهان زمینهساز رونق سرمایهگذاری فعالان اقتصادی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: در اجلاس اصفهان، فرصتها و شرایط ویژهای را برای سرمایهگذاریهای فعالان اقتصادی اصفهان، ایران و آسیا فراهم کردهایم.
، امیر کشانی با اعلام برنامه برگزاری دومین اجلاس رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) در کلانشهر اصفهان گفت: ایران بهدلیل شرایط ویژه و موقعیت استراتژیک جزو کشورهای مهم منطقه است. ایران به لحاظ جغرافیایی جایگاه ویژهای در آسیا دارد، زیرا با دسترسی از شمال تا جنوب و حضور در مرکز قاره، یک کشور چهارفصل با منابع، معادن و ذخایر بسیار هستیم؛ بنابراین فرصتهای ویژه اقتصادی در ایران هست که بهدلیل تحریمها از بسیاری از فرصتها عقب افتادهایم.
او تصریح کرد: ما اکنون در شرایط لزوم استفاده بهینه از همه فرصتها قرار گرفتهایم، به همین دلیل وقتی فرصت خوبی مانند میزبانی اجلاس رؤسای اتاقهای بازرگانی عضو ACD را بهدست آوردیم باید نهایت بهرهبرداری را برای توسعه کشور و استان داشته باشیم.
کشانی درباره چگونگی انتخاب اصفهان برای میزبانی اجلاس ACD توضیح داد: شهریورماه گذشته دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا به ایران آمد و پیشنهاد داد دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی آسیایی در اصفهان برگزار شود. در این راستا هماهنگیهای لازم با وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی ایران انجام و آبان ماه میزبانی به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان داده شد و ما از همان زمان تلاش کردیم این رویداد به شایستهترین شکل ممکن برگزار شود؛ لذا بهصورت روزانه و هفتگی شورای سیاستگذاری و کمیته اجرایی اجلاس روند برگزاری را برنامهریزی و اقدامات لازم را پیشبینی کرد تا بتوانیم این فرصت ویژه را برای توسعه اصفهان و ایران قدر بدانیم.
اصفهان میتواند پیشرو باشد
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان درباره فعالیتهای صورتگرفته گفت: اصفهان میتواند در ایران مبدع و پیشرو باشد. اتاق اصفهان نیز مانند سایر اتاقهای بازرگانی سه وظیفه دارد؛ یکی از آنها آموزش است که اتاق بازرگانی اصفهان سابقه بسیاری در این زمینه دارد. در حوزه رایزنی با دولت نیز نهایت استفاده را از موضوعات مهم بردهایم که مثال بارز آن نامه به رئیسجمهور بود که اثرات مثبت خود را داشت.
وی افزود: همچنین امکان برقراری رابطه میان فرصتهای داخلی و خارجی است که کنفرانس رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) یکی از این فرصتهای ویژه است، زیرا اصفهان امسال رئیس کنفرانس است و باید بتوانیم از این فرصت استفاده بهینه داشته باشیم و خود را در سطح آسیا مطرح کنیم. این فرصت ویژه که اتاقهای بازرگانی ۳۵ کشور در یک زمان مشخص عضو اجلاسی در اصفهان باشند میتواند برای هر شهری در آسیا شرایط ویژهای را به ارمغان بیاورد. این مجمع یک نهاد گفتوگوی بین کشورهای آسیایی است که توسط تایلند پیشنهاد شده و ۳۵ عضو دارد و مقر اصلی آن در کویت است.
کشانی با ذکر این نکته که برنامهریزیهای دقیق و هدفمندی برای استفاده هرچه بیشتر از این فرصت طلایی انجام شده، توضیح داد: در ۵ زمینه بهطور ویژه برنامهریزی کردهایم که البته همه آنها با هماهنگی وزارت امور خارجه و تایید دبیرخانه مجمع در کویت نهایی شده است. ما ۵ سرفصل را باتوجهبه مذاکراتی که در استانبول انجام شده بود تدارک دیدیم.
این مقام مسئول ادامه داد: نخستین سرفصل بحث فناوری و استارتآپها است؛ ما در این زمینه نسل جوان توانمندی داریم که میتوانند به توسعه آسیا کمک کنند. متأسفانه قاره آسیا باوجود جمعیت و استعدادهایی که دارد نسبت به قارههای دیگر پیشرفت نکرده و ما میتوانیم دستبهدست هم دهیم تا این فرصتها را برای کل آسیا شکوفا کنیم.
او ادامه داد: موضوع دوم بحث گردشگری است که علاقه داریم کشورهای منطقه در این زمینه تبادل داشته باشند. با وجود فرصتهای گردشگری متنوع در منطقه، ما ایرانیان هنوز بسیاری از کشورهای آسیایی را ندیدهایم و خیلی از کشورهای آسیایی هم علاقهمند هستند که ایران را ببینند. آسیا مقاصد گردشگری بکری دارد. بهطور مثال، بنگلادش کشوری است که دیدنیهای بسیاری دارد، اما هنوز برای بسیاری از افراد شناخته شده نیست.
مشارکت اتاقهای بازرگانی در توسعه پایدار ضروری است
کشانی به موضوع توسعه پایدار، سرمایهگذاری و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: سرفصل سوم بحث توسعه پایدار است. همه اتاقهای بازرگانی باید در رسیدن به اهداف توسعه پایدار مشارکت داشته باشند و بتوانند حامی همدیگر در این زمینه باشند. موضوع چهارم بحث امنیت غذایی در کشورهای آسیایی است. آسیا فصول مختلف دارد و کشورهای منطقه میتوانند در حوزه کشاورزی و غذایی مکمل یکدیگر باشند و از این فرصت ویژه گفتگو بین اتاقهای بازرگانی استفاده کنند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان مهمترین موضوع مدنظر این اتاق را گسترش سرمایهگذاری عنوان و تشریح کرد: پنجمین و اصلیترین سرفصل ما بحث سرمایهگذاری است. ما سرمایههای بسیار بزرگی در آسیا داریم. در ایران شاهدیم که نقدینگی فراوانی وجود دارد که قابلجذب در سرمایهگذاریهای گوناگون است.
این مقام مسئول گفت: در روسیه، عربستان، امارات، چین، هند، ترکیه، قطر و کویت هم همینطور است. مشاهده میکنیم که هم در این کشورها و هم در کشورهایی که کمتر توسعه یافتهاند چه سرمایههای مهمی وجود دارد؛ اما بهدرستی استفاده نمیشوند؛ بنابراین باید تلاش کنیم اگر در آسیا کشوری توان سرمایهگذاری دارد بتواند در کشور دیگر منطقه سرمایهگذاری کند. این سیاستی است که در بسیاری از قارههای دیگر انجام میشود.
او تصریح کرد: ما نباید فرصتها را از دست بدهیم. در حوزه سرمایهگذاری ما اعلام آمادگی کردیم تا فرصتهای سرمایهگذاری همه کشورها را انعکاس دهیم. از نهادهای بینالمللی که در حوزه سرمایهگذاری فعالیت میکنند هم دعوت کردیم و تلاش داریم این راه را ادامه دهیم تا موضوع سرمایهگذاری تنها معطوف به یک اجلاس مجمع نشود؛ بلکه بهطور مستمر در اتاقهای بازرگانی و کشورهای عضو رصد شود.
اجلاس ACD سطح مبادلات منطقه را بالا میبرد
کشانی افزود: برای اجرای دقیقتر برنامه اجلاس سفری به استانبول داشتم. تأکید رئیس اتاق بازرگانی استانبول آن بود که باید ظرف ۴ سال میزان تبادلات اقتصادی ایران و ترکیه را به ۳۰ میلیارد دلار برسانیم و من نیز تأکید کردم که شایسته دو کشوری که درحالتوسعه و رشد هستند و میتوانند در منطقه پیشرو باشند این است که حجم مبادلات را افزایش دهند.
رئیس اتاق بازرگانی استانبول نیز تأکید داشت همانطور که گردشگران ایرانی به ترکیه میآیند شما نیز باید بتوانید گردشگران ترکیهای را به ایران جذب کنید و از قول مقامات ترکیه میگفت علاقهمندیم تا حجم تبادلات تجاری بیشتر شود و اتاقهای بازرگانی باید در این زمینه برنامهریزی کنند.
او افزود: ۳۰ میلیارد دلار مبادلات دو کشور هدفی است که در ترکیه بحث شده و معتقدند باید اتاقهای بازرگانی آن را به انجام برسانند. پیرو جلسات و حضور ما در اتاق استانبول قرار شد تا آنها برای اجلاس و بعدازآن سفرهایی به اصفهان داشته باشند تا بتوانیم نتایج خوبی را رقم بزنیم.
کشانی گفت: همچنین تلاش کردیم سطح تأثیرگذاری اتاق اصفهان را بالا ببریم. این اجلاس فرصت بسیار خوبی است که اتاق اصفهان بتواند خود را به سطح اتاقهای قدرتمند منطقه برساند و زمینه استفاده از فرصتها برای اتاقهای بازرگانی سایر استانها فراهم شود.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان درباره برنامههای جانبی اجلاس گفت: ما رؤسای اتاقهای بازرگانی را دعوت کردهایم و از آنها خواستهایم تا فرصتهای سرمایهگذاری خود را در این مجمع ارائه دهند و همچنین دعوت کردیم تا در پنلها حضور و سخنرانی داشته باشند و بر اساس برنامه پیشبینیشده زمینههای مشارکت بین اتاقهای کشورهای آسیایی و ایجاد گفتمان مشترک در اجلاس بسیار است.
این مقام مسئول گفت: ما فرصتهایی فراهم کردهایم تا اتاق بازرگانی یک کشور بتواند با اتاق بازرگانی کشور دیگر جلسات دوسویه و اختصاصی داشته باشد. این اقدام باعث میشود رشد خوبی را در تعاملات اتاقهای بازرگانی شاهد باشیم. همچنین با فعالان اقتصادی حوزههای گوناگون اصفهان مذاکره کردهایم تا اعلام کنند هر یک از آنها با کدام یک از کشورها در ارتباط هستند و چگونه میتوانند در حاشیه اجلاس سطح مبادلات خود را بالا ببرند.
نگاه به اصفهان تغییر کند
کشانی تصریح کرد: همه میگویند کشور تحریم است، اما من میگویم باید خود را برای فرصتهای بعدی آماده کنیم. بهطور مثال یکبار برجام امضا شد، اما ما بلد نبودیم از این فرصت استفاده کنیم و خیلی زود فرصتها را از دست دادیم. ما اکنون تلاش میکنیم فرصتهایی را فراهم کنیم تا شرایط بهتر برای سرمایهگذاریها در ایران و برای ایرانیان فراهم شود.
او درباره آمادگی اصفهان برای میزبانی برنامههای بینالمللی گفت: سالن اجلاس در اصفهان سالن بسیار مناسبی است که در سطح کشور قابلرقابت است و اتاق بازرگانی، استانداری و شهرداری اصفهان بهترینها را مهیا کردند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: با این وجود برای توسعه روابط تجاری استان باید تمهیدات بلندمدتی اندیشه شود. موضوع اول هتل است که به همت بخش خصوصی کمکم این موضوع مرتفع میشود. موضوع دوم بحث ایرلاین و هواپیماست که اتاق بازرگانی تلاش میکند این موضوع هم بهزودی حل شود.
این مقام مسئول گفت: تلاش بعدی مربوط به نگاه پایتختنشینان به اصفهان است، زیرا به اصفهان بهعنوان ظرفیت مهمی که میتواند باعث توسعه کشور شود نگاه نمیکنند و ما تلاش میکنیم بگوییم اصفهان بازوی قدرتمندی از ایران است که میتواند باعث رشد کشور شود و همه ما باید کمک کنیم تا ایران رشد کند. اصفهان این توان را دارد و لازم است تا برخی مرکزنشینان نگاه خود را عوض کنند.
ارسال نظر