با گسترش مداخله سعودیها در صنعت نفت ژاپن مخالفت می شود
خانواده بنیانگذار دومین شرکت پالایشگر نفت ژاپن، مخالف مشارکت با عربستان هستند.
، این خانواده ژاپنی با توافق نوامبر گذشته (٢٠١۵) برای ادغام ایدهمیتسو کوزان که دومین شرکت پالایشگر و توزیع کننده نفت در ژاپن به شمار می رود، با شواشل که سهام آن به سعودی آرامکوی عربستان تعلق دارند، مخالف هستند. این در حالی است که شرکت نفت سعودی آرامکو عربستان که پس از رویال داچ شل هلند، دومین سهامدار شرکت شواشل به شمار می رود، قصد ادامه مشارکت در سهام نهاد تازه ایجاد شده از طریق ادغام ایدهمیستو و شواشل را دارد.
براساس این طرح، ایدهمیتسو، سهام شواشل را از رویال داچ شل، خریداری خواهد کرد. خانواده بنیانگذار ایدهمیتسو در بیانیهای در روز ٢٨ ژوئن (هشت تیر ماه)، اعلام کرد که گسترش روابط این شرکت که روابط نزدیکی با ایران داشته است و دارد، با عربستان سعودی و وابستگی به آرامکو، نامناسب است. این مخالفت با توجه به اینکه ایدهمیتسو ۴٠ درصد نفت خام مصرفی خود را از آرامکو و تنها یک درصد نفت خام مصرفی خود را از ایران رقیب سرسخت عربستان، خریداری می کند، بسیاری را شگفت زده کرده است.
در واقع از آنجا که تاسیسات پالایشی شواشل برای فرآوری نفت خام ایران مناسب است، نفت بیشتری از این کشور می خرد. خانواده بنیانگذار ایدهمیتسو، نگرانی مهمی مانند فرهنگ های متفاوت شرکتهای ایدهمیتسو و شوا شل و کاهش سهام خانوادگی خود دارد. با اینکه عربستان سعودی در ماه ژانویه روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده است، اما دایسکوکه سکی معاون اجرایی ایدهمیتسو، دریافت نامه اعتراضی از آرامکو را تکذیب کرد. به گفته پروفسور تاکه ئو کیکاوا، استاد دانشگاه توکیو و کارشناس صنعت نفت، نهاد تازه از عربستان سعودی و ایران نفت خواهد خرید و باید از روابط با هر دو کشور استفاده کند. هر چند که کاهش شدید قیمتهای نفت در دو سال گذشته، عربستان را به روی آوردن به اصلاحات بنیادین اقتصادی و اجتماعی وادار کرده، اما ژاپن که ٣٠ درصد نفت خام مصرفی خود را از عربستان سعودی وارد می کند، تا هنگامی که نفت یک منبع عمده انرژی باقی مانده است، به عربستان سعودی نیاز دارد.
ارسال نظر