فرمانده قرارگاه خاتمالأنبیاء اعلام کرد
جبران هزینه احداث آزادراه کنارگذر جنوبی تهران ۲ سال پس از تردد خودروها
فرمانده قرارگاه خاتمالأنبیاء گفت: پروژه آزادراه کنارگذر جنوبی تهران دو سال پس از بهرهبرداری، کل هزینه خود را از طریق صرفهجویی در سوخت و رعایت مسائل زیستمحیطی مستهلک میکند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالأنبیاء، سردار عبادالله عبداللهی در بازدید از پروژه آزادراه کنارگذر جنوبی تهران، بیان کرد: این پروژه یکی از بزرگترین آزادراههای کشور با حجم بالای عملیات از بُعد خاکبرداری، خاکریزی و آسفالت است که حدود ۴۰۰ دستگاه پل آبرو و پل بزرگ دارد.
سردار عبداللهی افزود: حدود ۱۰۰۰ دستگاه ماشینآلات عمرانی و ۳۰۰۰ نفر نیروی انسانی در این پروژه مشغول هستند و دو سال پس از بهرهبرداری، کل هزینه خود را از طریق صرفهجویی در سوخت و رعایت مسائل زیستمحیطی مستهلک میکند.
وی گفت: با توجه به این که در سال اول بهرهبرداری از این پروژه، بالغ بر ۳۵ تا ۴۰ هزار خودرو از این مسیر تردد خواهد کرد فرصتی برای تنفس شهر تهران و کاهش آلودگی هوای پایتخت خواهد بود.
بنابراین گزارش سالانه به طور میانگین ۵۲۰ میلیون خودرو در مسیرهای منتهی به پایتخت تردد میکنند و ۲۰ درصد حجم تردد در کشور در استان تهران انجام میشود که این امر علاوه بر ایجاد معضل ترافیک، افزایش میزان سوخت و بالا بردن زمان سفر، مشکلات زیستمحیطی فراوانی را برای این کلانشهر رقم میزند.
از نظر کارشناسان یکی از راهحلهای گذر از این مشکلات، طراحی آزادراه کنارگذر جنوبی تهران بود که میتوانست حجم تردد بسیاری از خودروهای ورودی به تهران را کاهش دهد.
با واگذاری آزادراه کنارگذر جنوبی تهران به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)، کلنگ احداث آن اواخر فصل بهار سال ۹۵ به زمین زده شد و مقرر شد این پروژه در مدت زمان حدود چهار سال به اجرا برسد.
این آزادراه به عنوان یکی از حلقههای مفقود کریدور (دالان) ترانزیتی شرق به غرب از منطقه آبیک در حاشیه آزادراه کرج - قزوین شروع شده و به آزادراه قم - گرمسار در منطقه چرمشهر متصل میشود.
آزادراه کنارگذر جنوبی تهران ۱۵۸ کیلومتر طول دارد که در چهار جبهه کاری فعال است که سهم دولت در سرمایهگذاری این پروژه ۳۰ درصد و سهم قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) ۷۰ درصد است.
قطعه یک این آزادراه از آبیک تا جاده ماهدشت- اشتهارد دارای طول ۳۹ کیلومتر، قطعه دوم از جاده ماهدشت- اشتهارد تا اتوبان ساوه به طول۵۱ کیلومتر، قطعه سوم از اتوبان ساوه تا اتوبان تهران-قم به طول ۳۰ کیلومتر و قطعه چهارم پروژه از اتوبان تهران-قم تا اتوبان قم-گرمسار۳۸ کیلومتر طول دارد.
در حال حاضر قطعه چهارم این پروژه حدود ۶۰ درصد و قطعه سوم آن حدود ۳۰ درصد و کل پروژه در حدود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این آزادراه چندین تقاطع غیرهمسطح دارد و آزادراههای کرج-قزوین، ساوه-تهران، قم-تهران، قم-گرمسار و مسیر ماهدشت-اشتهارد محور قدیم ساوه-تهران و سه خط راهآهن را قطع میکند.
کاهش ترافیک آزادراه قزوین-کرج و کرج-تهران، کاهش استهلاک ناوگان حملونقل، کاهش آسیبهای زیستمحیطی، کوتاهتر شدن زمان سفر، کاهش مصرف سوخت و کم شدن سوانح رانندگی از جمله مزیتهای این طرح ملی است.
قرارگاه خاتمالأنبیا تاکنون ۲۶۲۵ کیلومتر آزادراه، بزرگراه و راه اصلی احداث کرده است که از این مقدار حدود ۱۲۴۲ کیلومتر خاتمهیافته و ۱۳۸۳ کیلومتر در دست اجرا است؛ از مهمترین پروژههای این حوزه میتوان به آزادراه حرمتاحرم، آزادراه اراک-خرمآباد و آزادراه کنارگذر جنوبی تهران، احداث آزادراه تهران-ساوه به طول ۱۲۳ کیلومتر و احداث آزادراه اهواز-بندر امام خمینی (ره) اشاره کرد.
ارسال نظر