English

دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد اعلام کرد:

استانداردهای بین‌المللی بخش جدایی‌ناپذیر توسعه اقتصادی کشورهاست

در نشست هم اندیشی سازمان ملی استاندارد ایران با حضور دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد، مارکوس لایتنر، سفیر سوئیس، معاون تدوین و ترویج استاندارد در مورد ظرفیت های بالقوه و بالفعل ایران و تاثیر افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت آن و همچنین حضور موثر سازمان ملی استاندارد ایران در ایزو بحث و تبادل نظر شد.

استانداردهای بین‌المللی بخش جدایی‌ناپذیر توسعه اقتصادی کشورهاست

به گزارش خبرگزاری موج، سرجیو موجیکا، دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد، در نشست هم اندیشی سازمان ملی استاندارد ایران گفت: استانداردهای بین المللی بخش جدایی ناپذیر از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها است و سازمان بین المللی استاندارد از تجارت چند جانبه بین المللی حمایت می کند.

او گفت: سازمان بین المللی استاندارد تحقق توسعه پایدار را هدف قرار داده است و این سازمان با تعامل و حمایت از اعضا، تحقیقات و نوآوری را ملاک عمل خود قرار داده و معتقد است با نوآوری می توان به خواست همه جوامع و ذینفعان  پاسخ داد. سازمان ملی استاندارد ایران یک عضو فعال در سازمان ایزو است و نماینده این سازمان با عضویت در هیات مدیره فنی ایزو تلاش موثری برای تحقق اهداف این سازمان داشته است.

او همکاری با سایر بخش ها از جمله مراکز علمی و دانشگاه‌ها را در نوآوری موثر دانست و گفت: با ارتقای سطح آگاهی می توان یافته های علمی را از طریق آموزش با دیگر کشورها به اشتراک گذاشت.

موجیکا تاکید کرد: به دور از سیاسی کاری و با تحکیم روابط بین اعضا، سعی داریم مبنایی برای تدوین مقررات از سوی دولتها باشیم تا مبادلات تجاری تسهیل یابد.

رویکرد استاندارد افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت تمام شده است 

نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، گفت: با توجه به انتظارات حاکمیت و جامعه از نقش سازمان ملی استاندارد به دلیل وظایف تعیین شده به موجب اسناد بالا دستی، قوانین و مقررات و مصوبات برای ارتقا عملکرد، قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد پس از سالها مطالعه، تلاش و کار کارشناسی به مجلس شورای اسلامی ارایه و تصویب شد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: بر همین اساس و با رویکرد جدید نسبت به هدف گذاری و اتخاذ سیاست‌های این سازمان اقدام می‌شود.

وی افزود: تعیین اولویت در موضوعات استانداردسازی و برنامه ریزی در این حوزه با یک نگاه جامع، از فناوری‌های دانش بنیان و پیش رو گرفته تا در نظر گرفتن مشکلات جامعه نظیر کم آبی، انرژی، محیط زیست، کیفیت آب و ... ایمنی سازه ها انجام می شود تا با همسو و هماهنگ کردن استانداردهای ملی با استانداردهای بین المللی در راستای تسهیل تجارت و حضور در بازارهای جهانی تلاش کنیم.

پیروزبخت گفت: تایید و اعتبار دهی به مراکز ارزیابی انطباق و نظارت بر آنها از وظایف خطیر و اولویت‌دار سازمان است و با توجه به تحولات اقتصادی که در فضای کسب و کار بنگاه های اقتصادی تاثیر دارد سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یک نهاد حاکمیتی موظف است، هماهنگ با سیاست های بین المللی، راهبردی مناسب را برای افزایش هماهنگی با رویکرد ها و آماده سازی بنگاه های اقتصادی به منظور تسهیل کسب و کار در بازارهای داخلی و خارجی و بهبود کیفیت محصول و خدمت و کاهش قیمت تمام شده به آنها ارایه دهد.

 

تدوین۴۰ استاندارد بین المللی با محوریت جمهوری اسلامی ایران

سودابه یحیی زاده، معاون تدوین و ترویج استاندارد در همایش هم اندیشی گفت: سفر دبیرکل سازمان بین المللی استاندارد (ISO ) به ایران بیانگر عزم جدی ایشان در برقراری تعاملات بین کشورهای عضو ایزو با هدف رفع چالش های پیش رو در سطح بین المللی است.

وی با اشاره به آشنایی بیشتر دبیرکل ایزو با ظرفیت های بالقوه و بالفعل ایران در این سفر گفت: امیدوارم مورد حمایت های بیش از پیش سازمان بین المللی استاندارد در همکاری های آتی قرار گیریم.

یحیی زاده اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد ایران با بیش از 90 سال فعالیت و بیش از 50 سال عضویت در سازمان بین المللی استاندارد با شتاب بیشتری نسبت به قبل در جهت اهداف استانداردسازی در ایران گام بر می دارد.

معاون تدوین و ترویج استاندارد با اشاره به قانون جدید این سازمان گفت: با اتکا به این قانون  و بهره مندی از حمایت های تبیین شده در آن، امید است با رفع برخی مشکلات و اتخاذ تدابیر ویژه، زمینه فعالیت بیشتر با سازمان بین المللی استاندارد برای ایران مهیا شود.

وی از تدوین بیش از 40  استاندارد بین المللی با محوریت جمهوری اسلامی ایران در حوزه های فولاد، انرژی، نانو، مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی خبر داد.

در این همایش مژده روشن طبری، عضو هیات علمی سازمان ملی استاندارد ایران و عضوهیات مدیره فنی سازمان بین المللی استاندارد، فرحناز قلاسی، مدیرکل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی به ایراد سخنرانی پرداختند و در ادامه مسئولان کمیته های فنی نانو، مواد غذایی و فولاد گزارشی از فعالیت های کمیته های مربوطه را ارایه کردند.

این همایش با طرح پرسش حاضران و پاسخگویی دبیرکل ایزو خاتمه یافت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه