چک های بانکی پشت نویسی در سال ۹۸ معتبر یا بی اعتبار؟
پس از اعلام خبر بی اعتباری چک های پشت نویسی شده و عدم وجود بخش نامه ای در این زمینه این سوال به وجود می آید که آیا این چک ها اعتبار دارند یا خیر؟
به گزارش خبرگزاری موج، صبح امروز در برخی کانالهای تلگرامی و سایتهای خبری، خبری با موضوع "بیاعتبار شدن تمامی چک های پشت نویسی شده از امروز طبق تصویب شورای عالی اقتصاد و پول کشور" منتشر شد.
این خبر حاکی از آن بود که "هرگونه چک حتماً باید به نام فرد صادر و نقد شود و چکهای در وجه حامل یا تغییر نام در وجه کاغذ باطلهای بیش نیست که این بخشنامه شامل تمامی چکهای تضمینی و بانکی میشود".
این در حالی که چنین بخشنامهای وجود ندارد و چک های بانکی پشت نویسی شده کماکان در سال جدید معتبر هستند.
بر اساس این اطلاعات، ممنوعیت پشتنویسی صرفاً مربوط به چکهای تضمینی است که باید در وجه ذینفع و با درج کد ملی صادر شود که این بخشنامه نیز مربوط به سال جدید نیست و از ۱۱ آذر سال گذشته ابلاغ شده است.
در این تاریخ فرصت یک ماهه برای وصول چکهای تضمینی پشتنویسی شده داده شد و در ۱۱ دی ماه به پایان رسید.
جالبتر آنکه در نظام اقتصادی کشور، شورایی به نام "شورای عالی اقتصاد و پول کشور" که خبر نخستین با مصوبه این شورای اعلام شده بود، وجود ندارد و مرجع تصمیمگیری برای اینگونه موارد شورای پول و اعتبار است.
بر اساس تبصره یک ماده ۲۱ مکرر قانون چک، ظهرنویسی (پشتنویسی) چکهای فیزیکی عادی تا ۲۹ آذر سال ۱۳۹۹ مجاز است و بعد از آن در خصوص چکهای صادره بر اساس قانون جدید، صرفاً ظهرنویسی فیزیکی ممنوع است.
ارسال نظر