معاون برنامه ریزی سازمان راهداری در گفتگو با موج؛
تلاش برای بازگشایی راه های ۲۰۰ روستای لرستان ادامه دارد/بازسازی پل ها به یک تا دو سال زمان نیاز دارد
خداداد مقبلی گفت: راه ارتباطی ۵۴۰ روستای لرستان تاکنون باز و ارتباط آنها با شهرها برقرار شده است که بازگشایی راه ۲۰۰ روستا باقی مانده در قالب ۲۴ محور با کمک ۶۰۰ نیروی انسانی و ۳۰۰ دستگاه ادامه دارد.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه سیل اخیر در استانهای مختلف از جمله لرستان خسارت های زیادی به شبکه ارتباطی راههای این استان وارد کرده است، گفت: این استان ۲۸۰۰ روستای دارای سکنه دارد که در سیل اخیر، تقریبا ۸۱۶ روستا در قالب ۸۵ محور اصلی کامل خسارت دیدند که این ۸۱۶ روستا از این محورها خدمات میگرفتند، اما با بروز سیل 200 پل به طور کامل تخریب شده و 400 کیلومتر جاده آسیب جدی دیدهاند. ازاینرو از ۱۵ فروردین ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات سنگین و نیمه سنگین راهداری از ۱۱ استان به لرستان منتقل شده و در حال بازگشایی این مسیرها هستند.
خداداد مقبلی با بیان اینکه از ۸۱۶ روستایی که راه ارتباطی آنها قطع شده راه ارتباطی ۵۴۰ روستا باز شده و ارتباط آنها با شهرها برقرار شده است که بازگشایی ۲۰۰روستای باقیمانده در قالب ۲۴ محور با کمک ۶۰۰ نیروی انسانی و همین ۳۰۰ دستگاه ادامه خواهد داشت.
او درباره موانع تسریع در بازگشایی راههای استان لرستان، افزود: باتوجه به اینکه منطقه سیلزده غرب کشور کوهستانی است، در برخی از راههای بازگشایی شده دوباره با رانشها و ریزشهای مسدود میشدند که این مسئله فرایند بازگشایی مسیرها را با کندی همراه میکرد.
مقبلی با تأکید بر اینکه ۲۰۰ پل به صورت کامل در این استان تخریب شده اند، تصریح کرد: با توجه به تخریب پلها و اینکه آب زیادی در مسیرها جاری شده است، همین مسئله اجازه نمیدهد ارتباط به طور کامل برقرار شود، ازاینرو راههای جدید در حال شناسایی است که ارتباطات برقرار شود. البته در برخی مناطق همچون الیگودرز به دلیل بارش سنگین برف، راهها مسدود هستند که برفروبی در حال انجام است و از آنجایی که جادهها آسیبی ندیدهاند مسیر بهزودی بازگشایی میشود.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری با تأکید بر اینکه امیدواریم بتوانیم در ۴ روز آینده عمده محورهای مسدود شده را باز کنیم، تصریح کرد: پیشبینی میشود بالای ۵۰۰ لوله بتنی و فلزی به استان وارد شده تا در محلهای که پلها تخریب شده به صوت موقت بکار گرفته شود و بعد از آن با تخصیص منابع اعتباری در یک بازه زمانی شرایط بازسازی فراهم شود.
او با تأکید بر اینکه ۲۰۰ دهنه از پلهای اصلی ارتباطی لرستان تخریب شده اند، گفت: برای احداث مجدد این پل ها به هزینههای بالایی نیاز است و ساخت آنها نیز بین یک تا دو سال زمان نیاز خواهد داشت تا بتوانیم به حالت قبل از سیل برگردیم.
مقبلی درباره تردد موقت در مسیرهای مسدود شده، اظهار کرد:در حال حاضر جادههای که آسیب دیده حملونقل را با مشکل مواجه کرده و در مسیرهای موقت نیز حملونقل روان فراهم نخواهد کرد، ازاینرو چند ماه زمان نیاز است تا بتوانیم شرایط مناسبی برای حملونقل ایجاد کنیم.
او درباره برآورد خسارتها، گفت: در حال حاضر در برخی مناطق آب گرفتگی وجود دارد، به همین دلیل برآورد کارشناسی از خسارتها از همه مناطق انجام نشده است که باید منتظر گزارشهای نهایی بود. اما بهطورکلی برآورد اولیه ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت در حوزه راههای لرستان است و ۲۲۰ میلیارد تومان خسارت نیز در حوزه راههای گلستان تا ۱۵ فروردین وارد شده است، هرچند سرعت سیل در این استان شمالی پایین بوده و تخریب چندانی ایجاد نکرده و این تخریبها به دلیل برشهای عرضی بوده که مردم برای جابجایی آب انجام دادهاند، البته در بخش شرقی استان گلستان در نتیجه سیل و ریزش در جادهها خسارتهای وارد شده است.
تخریب جادههای گلستان با هدف جابجایی آب
معاون برنامهریزی سازمان راهداری با بیان اینکه در استان گلستان که از ۲۸ اسفند دچار سیل و آب گرفتی شد که ناشی از سرریز سه سد اصلی این استان و ورود آب به دشتها بود، گفت: درواقع آب سرریز شده به شهر آققلا، گمیشان و روستاهای این مناطق وارد و دچار آب گرفتگی شدند و با توجه به اینکه در منطقه شمال غربی استان شیب بسیار کم است، سرعت جابجایی آب بسیار کم بود، ازاینرو آب در کناره جادهها تجمع پیدا کرده بود و مردم حدود صد نقطه از محورهای ارتباطی راهها را برش عرضی دادهاند تا آب از بالادست به پاییندست منتقل شود و این مسئله باعث قطع ارتباط مناطق شهری و روستایی شده است، بهویژه این مسئله باعث شده راه خدماترسانی به خوبی انجام نشود. بنابراین نقل و انتقال مردم در این شهرها با کمک قایق ها انجام میشد و این موضوع به خدماترسانی کمک کرد و بعد از افت آب با استفاده از لولههای شرکت گاز توانستهایم با لولهگذاریها راهها را بازکنیم و ارتباط مناطق سیلزده به بندر ترکمن و شهر گرگان برقرار شود. هرچند سطح آب در این مناطق در نوسان است، اما بر اساس خبرها امروز سطح آب در آققلا دوباره کاهش یافته است.
مقبلی با بیان اینکه در حال حاضر امکاناتی از ارتش و سازمان بنادر و ... برای لای روبی رودخانه گرگان رود بکار گرفته شده است، گفت: لای روبی این رودخانه تأثیر زیادی در کاهش سطح آب خواهد داشت، زیرا پیش از این ورود آب از گرگان رود به دریا کاهش یافته بود و همین موضوع آب گرفتگی را تشدید کرد.
ارسال نظر