English

موج گزارش می دهد؛

افزایش تعامل ذی نفعان در بانکداری دیجیتال

در بانکداری دیجیتال پردازش تراکنش‌ها یا عملیات بانکی با درخواست مشتری به صورت بهینه‌ آغاز شده و مشتری به سادگی دسترسی پیدا می کند که این پلتفرم به دلیل سودمند و صرفه اقتصادی تعامل با مشتری را بیشتر کرده و بانک ها نیز با کاهش هزینه‌های عملیات، خدماتی عاری از خطا و بهبود را یافته ارائه می دهند.

افزایش تعامل ذی نفعان در بانکداری دیجیتال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر انتظارات مشتری، وضع مقررات جدید و رقابت غول‌‌های فناوری در حال افزایش است که این تغییرات بانک‌‌ها را وادار به بررسی ضرورت ایجاد تحول و طرح ریزی یک برنامه برای دستیابی به اهداف دنیای دیجیتال کرده است، حال بانک‌‌ها برای دستیابی به مدل اقتصاد دیجیتال باید تجربه‌‌ی مشتری و کارآیی عملیاتی را بهبود دهند و به تغییرات فناوری واکنش سریع‌‌تر نشان دهند. از سوی دیگر باید به هویت خاص خود پایبند بوده و خدمات دیجیتالی را باید به گونه ای ارائه دهند که مناسب سازمان، مشتریان و نیروی کار آنها باشد.

در واقع بانکداری دیجیتال استفاده از فناوری برای اطمینان از یکپارچگی تمام پردازش تراکنش‌ها یا عملیات بانکی است که با درخواست مشتری و در نظر گرفتن بهینه‌سازی آغاز شده و مشتری به سادگی دسترسی دارد و این پلتفرم را سودمند و صرفه می دانند، بانک نیز با کاهش هزینه‌های عملیات، خدماتی عاری از خطا و بهبود یافته ارائه می دهند و نه تنها مربوط به دیجیتالی نمودن خدمات و محصولات مشتری است، فرآیندها نیز خودکارسازی می شوند که در هر مرحله از ارتباط بانکداری و بسیار فراتر از یک پلتفرم بانکداری آنلاین یا بانکداری موبایلی رخ می دهد.

بانکداری دیجیتال شامل یک تحول کامل در محیط دیجیتالی برای مشتریان و کارکنان و متکی به کلان ‌‌داده، تجزیه وتحلیل و پذیرش تمام فناوری‌‌های جدید به منظور بهبود تجربه‌‌ مشتری است و بانک دیجیتال تمام کارکردها را از توسعه‌‌ی محصول تا خدمات پس از فروش را دیجیتالی ارائه می دهد، البته در حال حاضر بانک ها به دلیل آغوش بازی که در قبال فناوری های جدیدی داشتند خیلی نگران فرآیند تغییر فناوری های جدید نیستند. این تغییر و تحول تنها مربوط به بانک نیست و برای تمام ذینفعان به صورت یک اکوسیستم رخ می دهد که جامعه مصرف کننده و زنجیره تولید آن به این سطح از بلوغ نرسیده اند. به عبارت دیگر شکل گیری و توسعه بیگ دیتا در سال های آینده، بانک ها را به صورت رسمی وارد عرضه محصولات داده محور خواهد کرد که ممکن است کسب و کار B2B یا B2Cجدیدی  را برای بانک ها ایجاد کند که از الان باید برای این جریان درآمدی جدید و ارزش آفرین برنامه ریزی کنند.

بانک ها در روند ساخت دنیایی دیجیتال هستند، هرچند در بخش هایی از این فرآیند با چالش هایی مواجه هستند، با این حال در حوزه c پیشرفت های خوبی داشته اند، اما در حوزه b این اتفاق رخ نداده و  از طرف دیگر زیر ساخت های مناسب برای ارائه سرویس هایی برای زندگی دیجیتالی فردی که حقوقی است هنوز آماده نشده است. در بانکداری دیجیتال دسترسی آنلاین و آنی به تمام محصولات، خدمات و اطلاعات کامل مشتری وجود دارد تا بتوان پیشنهادهای مربوطه و شخصی را در زمان مناسب و با دستگاه مناسب به مشتری ارائه داد.

با این حال در مسیر دیجیتال شده مزیت های برای همه ذی نفعان ایجاد می شود، به طوری که جذب و حفظ مشتریان برای بانک ها تسهیل می شود، زیرا فناوری‌‌های مالی و سایر تازه‌‌واردان، چشم‌‌انداز بانکداری را متحول کرده و در ادامه تقاضا برای تجربه‌‌ مشتری مطلوب و خدمات شخصی‌‌سازی‌‌ شده افزایش یافته است، همچنین بانک قادر به بهبود تجربه‌‌ مشتری و کاهش هزینه‌‌ها می شوند، چراکه هزینه‌های عملیات پردازش ستادی از بین می رود. همچنین ایراد بانک‌‌های دیرینه از بین می رود، به عبارت دیگر در روش سنتی درکی همه‌‌جانبه درباره‌‌ی مشتریان وجود ندارد و برای جمع‌‌آوری اطلاعات مشتری و کمک به آن‌ها در مشتری‌‌محورتر شدن سیستم‌‌های هوشمند وجود ندارد.

هزینه ساخت شعبه‌های بانکی و نیروی انسانی کاهش می یابد و شعبه‌ها می‌توانند تبدیل به کیوسک‌های بانکی برای ارائه انواع رابط‌های فناورانه و ... برای تعامل و مشورت کارشناسان بانکی با مشتریان شوند. به عبارتی حداقل نیروی انسانی واقعی مورد نیاز خواهد بود و متخصصان بانکی نیز در یک مرکز ارتباط با مشتریان را از طریق ارتباطات فناورانه ایجاد کنند.

همچنین بهبود و ارائه خدمات بانکی و در دسترس بودن از طریق تلفن همراه، رایانه شخصی یا کیوسک شعبه برنامه‌های کاربردی هوشمند بانکی که اجازه انجام تراکنش‌های مورد نظر از هر دستگاهی به انتخاب مشتری را از ابتدا تا انتها می‌دهند باعث می شود خدمات مفید مانند هشدارها، اطلاعیه‌ها، بودجه‌بندی، تجزیه و تحلیل هزینه‌ها، برنامه‌های پس‌انداز، محاسبه‌گری مالی (هزینه‌ها و کارمزدهای پایین)به مشتری ارائه شود. در واقع یک پلتفرم تجربه مشتری مناسب می‌تواند تا ۶۰ درصد هزینه‌های توسعه رابط کاربر  را کاهش دهد. همچنین می‌تواند باعث چابکی مدل کسب و کار شده و حداکثر انعطاف پذیری و چابکی برای پاسخ دادن به فرصت های بازار و تغییر شرایط را فراهم کند. بنابراین فضای دیجیتال مناسب می‌تواند تا ۶۰ درصد صرفه جویی در هزینه‌های توسعه رابط کاربر را ایجاد کند و مدت زمان ارائه خدمات به بازار را به یک سوم برساند و این مساله به دلیل چابکی که در مدل کسب و کار به وجود می آورد پاسخ به فرصت های بازار و تغییر شرایط را تسهیل می کند.

در مشتری محوری به عنوان پایه و اساس بانکداری دیجیتال آگاهی از تجربه مشتریان سخن می گوید که مشتری با مراجعه به بانک سایر فعالیت‌ها و تراکنش های قبلی وی مشخص شده و بر اساس آن به مشتری با مشخصات منحصر به فرد خود پیشنهادات مناسب ارائه می شود، برای نمونه یک پزشک براساس تراکنش های مالی خود می تواند خدمت خاص دریافت کند که به معنای شخصی سازی خدمت برای مشتری است.

در حال حاضر مؤسسات مالی از درگاه‌های ارتباطی با سیستم‌های مجزا از یکدیگر طراحی شده‌اند که به سیستم‌های Back Office بانک‌ متصل‌ هستند. از این رو اهمیت تجربه کاربری مشتریان باعث می شود تا دیدگاه بانک‌ها از حالت بانک محوری یا تراکنش محوری به مشتری محوری تغییر کند. به‌عبارت‌دیگر، همه مشتریان به‌عنوان هویت‌هایی مستقل که هر یک از آنها علایق یا نیازهای متفاوتی داشته یا سرویس‌های خاصی را از مؤسسات مالی انتظار دارند مورد توجه بانک قرار می گیرند.

و از آنجایی که یکپارچگی کانال های ارائه سرویس اهمیت بالایی دارد راه اندازی سیستم یکپارچه کانال‌های ارتباطی، با تغییر در یک سرویس، سایر کانال‌های دیگر هم به روز می کند، حال برای تخقق این هدف زیرساخت های بانکداری دیجیتال، نرم افزارهای هوشمند، معماری‌های یکپارچه، انتقال مشتری به فضای دیجیتالی، یکپارچه کردن تیم آی تی با کسب و کار و بازاریابی باید اجرا شود.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه