مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری موج تاکید کرد؛
دیپلماسی آنلاین ابزار امروز برای دور زدن تحریم ها در انتقال فناوری
ابوالفضل کیانی بختیاری گفت: در شرایط کنونی دیپلماسی آموزشی و پژوهشی از راه دور انجام می شود و تیم های استارت آپی برای هوشمندسازی برخی صنایع شکل گرفته که حتی با بهره گیری از دانشمندان ایرانی خارج از کشور می توان سد تحریم ها برای انتقال فناوری را شکست.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری موج وضعیت انقلاب صنعتی چهارم و رویکرد ایران برای بکارگیری این شکل از فناوری در تولید و عرضه خودرو را بررسی کرد و تاکید کرد: «در حال حاضر ایران می تواند از زیرساخت های فناورانه برای تولید خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کند و از طریق آموزش های آنلاین که هم اکنون به صورت جدی پیگیری می شود فناوری را با کمک دانشمندان ایرنی حاضر در خارج از کشور ارتقا دهد». در ادامه متن کامل این گفتگو را می خوانید؛
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی با توسعه انقلاب صنعتی امکان تولید خودروهای هیبریدی و برقی در کشور وجود دارد، گفت: از نظر نیروی انسانی نخبه و زیرساخت ها ایران مولفه انقلاب صنعتی را در اختیار دارد، در واقع شغل های نوظهور مانند طراحی اکوسیستم سایبری، مدیریت شبکه های اجتماعی، طراح پلتفرم های کسب و کار، متخصص تحلیل داده، آموزشدهنده ربات، یکپارچهساز هوش مصنوعی، طراح پلتفرم ها و اکوسیستم آموزشی، متخصص شبکه و زنجیره های بلوکی، تولید ارز دیجیتال و... پدید آمده اند، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد جمعیت کشور متولدین دهه۷۰ به بعد یا نسل Z هستند که دارای نیازهای آموزشی جدیدی بوده که باید مورد توجه و برنامه ریزی قرار گیرد، چراکه کاربرد رایانه و اتصال به اینترنت و ارسال پیام های الکترونیکی ویژه نسل سوم بوده و ویژگی نسل چهارم آموزش بازیابی اطلاعات و برای بهره گیری از ظرفیت تعاملی است تا در نسل پنجم آموزش جای خود را به الگوی یادگیری هوشمند، هوش مصنوعی و تحول دیجیتال بدهد. بر همین مبنا در دامنه انقلاب صنعتی چهارم مقوله های همچون آموزش از راه دور و آموزش های الکترونیک از سوی سازمان مدیریت صنعتی پیگیری می شود به طوری که در شرایط کنونی دیپلماسی آموزشی و پژوهشی از راه دور انجام شده و تیم های استارت آپی برای هوشمندسازی برخی صنایع شکل گرفته است، در واقع تیم سازی هایی برای توسعه آموزش الکترونیک در بخش های اولویت دار وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده که فرایند دستیابی به صنایع های تک را تسریع می کنند.
ابوالفضل کیانی بختیاری با بیان اینکه در سال های بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ سرنوشت خودروسازان و قطعه سازان تعیین می شود، افزود: سرعت تغییرات فناوری و اعمل محدودیت برای تولید خودرو های فسیلی باعث شده که شرکت ها متناسب با این مقررات و تقاضای مشتریان محصولات خود را تولید کنند، از این رو کوتاه شدن چرخه نوآوری در صنعت خودرو مدت زمان تغییرات این صنعت را از مدت ۵ تا ۸ سال به یک سال رسانده و همین رویکرد شرکت های نرم افزاری را ترغیب کرده تا در صنعت خودرو حضور پررنگ تری داشته باشند و در آینده نه چندان دور به خودروسازانی مستقل تبدیل می شوند، یا در کنار خودروسازان بزرگ دیگر به عرضه محصولات مشترک می پردازند. بنابراین خودروسازان سنتی برای جلوگیری از کاهش سهم خود در بازار خودروس باید خودروهای برقی و متناسب با وضعیت بازار عرضه کنند.
او با بیان اینکه تامین قطعات حتی خودروسازی در کشورهای پیشرفته نیز به صورت غیرمتمرکز انجام می شود، گفت: حتی این کشورها نمی توانند ادعا خوکفایی در فناوری ساخت قطعات خودروهای هوشمند داشته باشند، زیرا قطعات در تمام دنیا به صورت غیرمتمرکز تامین می شود، به همین دلیل می توان با تامین بخشی از قطعات خودروهای «های تک»وارد چرخه تولید خودروهای هیبریدی شد، البته نباید فراموش کرد که دانشمندان ایرانی که اختراعاتی در کشورهای توسعه یافته ثبت کرده اند توان علمی آن ها امروز می تواند برای توسعه فناوری در صنعت خودرو کشور مورد استفاده قرار گیرد.
او با بیان اینکه پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۵ خودروهای فسیلی و برقی کشورهای توسعه یافته به ۵۰ -۵۰ درصد برسد، تصریح کرد: در واقع دنیا به سمت تولید خودروهای هیبریدی رفته، اما از آنجایی که روند دستیابی به فناوری ها در صنعت خودرو کند بوده آنها و در کنار تولید خودروهای معمولی خودروهای هیبریدی را نیز عرضه می کنند، بنابراین خودروسازان و قطعه سازان بیشتر به سمت ادغام رفته اند تا با استفاده از پلتفرم های مشترک همچنان سهم بالایی از جلب مشتریان داشته باشند، زیرا بازار خودرو در کشورهای پیشرفته در حال اشباح بوده و خودروسازان برای بازارهای نوظهوری همچون هند، برزیل، چین، روسیه، و ... برنامه ریزی کرده اند و همین موضوع باعث شده تا هم اکنون ۲۰ خودروساز اول دنیا حدود ۹۱ درصد از بازار دنیا را در اختیار بگیرند و شرکت های جدیدی از همین کشورهای نوظهور با رشد فزاینده ای حرکت کنند و به جمع ۲۰ شرکت بزرگ خودروساز بپیوندند، در حالی که قدمت چندانی در صنعت خودرو ندارند.
او با تاکید براینکه ارائه خودروهای فناورانه استراتژی شرکت های پیشرو حوزه فناوری اطلاعات است، اظهار کرد: امروز شرکت های که به فناوری های بالایی دسترسی دارند به راحتی با خودروسازان برای ارائه محصولات های تک سرمایه گذاری مشترک می کنند و همین مسئله منجر به عرضه سریعتر محصولات فناورانه در این بازار شده است، به طوری که خودروهای الکتریکی و خودروهای خودرانی به بازار آمده اند و حتی محصولاتی عرضه شده که با استفاده از هوش مصنوعی حرکت می کنند و به خضور راننده نیازی ندارند. امروزه این خودرو اشتراکی در حال توسعه هستند، زیرا خودروها برای استفاده روزانه بکار گرفته می شوند و شرکتهای اشتراکگذار خودرو به دنبال بکارگیری روش هایی هستند که خودروها را به گروه های خاص مصرف کننده عرضه کنند. بنابراین باید توجه داشت که یکی دیگر از رویدادهای فناورانه در صنعت خودروهای آینده، اتصال آنها به اینترنت یا توسعه اینترنت اشیاء است که اشتراک اطلاعات بین خودروهای خودران را فراهم می کند که این اقدام کاهش تصادفات و ترافیک شهری را به همراه خواهد داشت. همچنین این خودروها با فراهم کردن اطلاعاتی درباره میزان استهلاک لاستیک، و سایر قطعات به کاهش نقص های فنی و حوادث خودرو منجر می شود، به همین دلیل استقبال برای این خودروها به شدت در حال افزایش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، تازگی سازمان مدیریت صنعتی، همسو با سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت و برنامه های اجرایی ایدرو، با همکاری ستاد توسعه فناوری های حوزه فضائی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همایش ملی خودروهای آینده را با هدف شناسایی شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه تولید و بومی سازی قطعات های تک خودرو برگزار کرده است.
ارسال نظر