English

سخنگوی صنعت برق در گفتگو با خبرگزاری موج؛

۸۰ درصد نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند / ۸۰ درصد گاز مصرفی در بخش خانگی و تجاری

مصطفی رجبی مشهدی گفت: در شرایط کنونی بیش از ۸۰ درصد نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند و در زمستان که حدود ۸۰ درصد از گاز مصرفی در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود، تامین گاز نیروگاه ها با چالش مواجه می شود.

۸۰ درصد نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند /  ۸۰ درصد گاز مصرفی در بخش خانگی و تجاری

سخنگوی صنعت برق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به مشکلاتی که چند وقت اخیر در نتیجه افزایش مصرف گاز در بخش نیروگاه ها به وجود آمده است، گفت: در شرایط کنونی بیش از ۸۰ درصد نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند و در زمستان که حدود ۸۰ درصد از گاز مصرفی در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود، تامین گاز نیروگاه ها با چالش مواجه می شود.

مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه در این بازه زمانی برای جبران کمبود گاز در کشور بیشتر از گازوئیل در نیروگاه ها استفاده می شود، افزود: با توجه به اینکه مخازن گازوئیل قبل از فصل سرما در نیروگاه ها پر می شود در ابتدا مشکلی برای تامین سوخت نیست؛ اما به دلیل اینکه در زمان طولانی این سوخت کافی نیست و در فصل سرما امکان جابجای سوخت نیز به دلیل لغزندگی جاده ها کاهش می یابد تامین سوخت نیروگاه ها با چالش مواجه می شود.

او درباره راهکار عبور از مشکلات کنونی تامین سوخت نیروگاه ها تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی نیروگاه ها در مناطقی وجود دارد که حمل سوخت های دیگر غیرگاز برای آنجا سخت است؛ بهترین راهکار کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی است و اگر مشترکان خانگی الگوی مصرف را رعایت کنند به طور قطع مشکلی در تامین سوخت نیروگاه ها وجود نخواهد داشت.

 ۸۰ میلیارد متر مکعب سوخت گاز 

سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه کاهش ده درصدی مصرف گاز در بخش خانگی حدود ۸۰ میلیارد متر مکعب سوخت گاز است، اظهار کرد: این مقدار سوخت می تواند بخش عمده ای از نیاز نیروگاه های کشور به گاز را تامین کند.

او با اشاره به اینکه این صرفه جویی کمک می کند تا در نیروگاه هایی که هم اکنون مشکل سوخت دارند و برق یک منطقه را نیز باید تامین کنند، مشکل‌شان برطرف شود، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار مگاوات کمتر از تابستان برق تولید می شود که در نتیجه کاهش مصرف برق الان نسبت به فصل گرما است، اما در برخی مناطق نیروگاه ها باید به طور کامل تولید کنند.

 رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه ۷ درصد مصرف انرژی برق نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است است، اظهار کرد: این افزایش سالانه مصرف برق در کشور بیشتر به دلیل استفاده از پکیج های دو کاره است که عمدتا در شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.

دلیل افزایش مصرف گاز و برق در بخش خانگی

سخنگوی صنعت برق افزود: البته در سال های اخیر به برخی روستاهای کشور هم برق رسانی شده که مصرف برق را بیشتر کرده است.

او با تاکید بر اینکه در برخی مناطق کشور مصرف گاز زیاد است، اظهار کرد: اگر در شهرهای نیمه جنوبی که از پکیج های گازی استفاده می کنند، در مصرف صرفه جویی کنند، در بخش انرژی مشکل کشور حل می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در یکی دو هفته اخیر به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی تامین سوخت نیروگاه ها و بخش صنعت با کمبود همراه بوده است، از طرف دیگر به دلیل افزایش آلودگی هوا، نوع سوخت نیروگاه ها مورد توجه فعالان زیست محیطی و کارشناسان قرار گرفته است، چراکه نیروگاه ها در صورتی که نتوانند گاز مورد نیاز خود را تامین کنند، بخشی از سوخت را به صورت مازوت یا گازوئیل استفاده می کنند که با آلایندگی زیادی همراه است.

در این شرایط برخی نیروگاه ها برای تامین برق مناطقی از کشور باید با تمام ظرفیت فعالیت کنند و کمبود گاز، آنها را به سمت دیگر سوخت های جایگزین سوق می دهد، در حال حاضر سخنگوی صنعت برق می گوید بیش از ۸۰ درصد نیروگاه های کشور از گاز استفاده می کنند و در زمستان که حدود ۸۰ درصد از گاز مصرفی در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود تامین گاز نیروگاه ها با چالش مواجه شده است به همین دلیل مردم باید ۱۰ درصد از مصرف خود را کاهش دهند تا مشکلات برطرف شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه