رئیس پژوهشگاه نیرو در پاسخ به خبرگزاری موج عنوان کرد؛
هوش مصنوعی، کلید مدیریت بهینه مصرف برق در کشور
رئیس پژوهشگاه نیرو به چالشهای موجود در صنعت برق کشور اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه نیرو از ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در حوزه آب و برق حمایت می کند.
، مجید عمید پور، رئیس پژوهشگاه نیرو، در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، به چالشهای موجود در این حوزه اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو به عنوان دستگاه اجرایی، دو مولفه زیر بنایی را در دست دارد. از سالهای گذشته، نقش آموزش و فناوری در این حوزه مورد توجه بوده و وزرای قبلی و جدید نیز بر خودکفایی و نوآوری تأکید داشتهاند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشگاه نیرو برای کمک به صنعت برق کشور، اظهار داشت: چندین پروژه از هوش مصنوعی در پژوهشگاه نیرو استفاده میشود، از جمله در انتقال و توزیع برق. در زمان اوج مصرف برق، تنها راه مدیریت مصرف با کمک هوش مصنوعی امکانپذیر است.
به گفته این مقام مسئول تحقیقاتی برای پیشبینی میزان مصرف برق در سال آینده و شرایط دما در استانهای مختلف انجام میشود. در حوزه تعمیرات و نگهداری نیروگاهها و توربینها نیز از هوش مصنوعی بهرهبرداری میکنیم.
پژوهشگاه نیرو دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته و توانستهایم یک زیست بوم مناسب فراهم کنیم.
عمید پور افزود: تلاش ما این است که المانهای دانش و پژوهش در حوزه نیرو را فراهم کنیم و این زیست بوم را به شرایط مطلوبتری برسانیم. در حال حاضر، ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در حوزه آب و برق داریم که پژوهشگاه نیرو از آنها حمایت میکند و بازارسازی میکند. همچنین، هزار شرکت دانشبنیان در سراسر کشور با معاونت ریاست جمهوری در این حوزه در ارتباط هستند.
وی به اولویتهای پژوهشگاه نیرو در زمینه ناترازی برق و مسائل فناوری اشاره کرد و گفت: هوشمند سازی در صنعت برق مناسب نیست و باید شبکههای هوشمند را داشته باشیم.به طور مثال به ۴۰ میلیون کنتور هوشمند نیاز داریم، اما در حال حاضر تنها ۴ میلیون کنتور داریم و نیاز به تخصیص منابع مالی داریم.
رئیس پژوهشگاه نیرو در پایان به فعالیتهای بینالمللی این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: همکاریهایی با کشورهای قطر و چین در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی در حال انجام است و چندین پروژه در این زمینه در حال پیشرفت است.
ارسال نظر