رئیس سازمان تجارت ایران:
همکاریهای منطقهای یک رویکرد غالب در روابط سیاسی و اقتصادی مطرح است
دهقان دهنوی، رئیس سازمان تجارت ایران تصریح کرد: همکاریهای منطقهای یا همکاریهایی که در قالب اتحادیههای خاصی بین کشورها انجام میشود در زمان حاضر به عنوان یک رویکرد غالب در سطح جهانی و در روابط سیاسی و اقتصادی مطرح است.
، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره نقش تعاملات بینالمللی در رشد اقتصادی کشور اظهار کرد: همکاریهای منطقهای یا همکاریهایی که در قالب اتحادیههای خاصی بین کشورها انجام میشود در زمان حاضر به عنوان یک رویکرد غالب در سطح جهانی و در روابط سیاسی و اقتصادی مطرح است.
وی افزود: بعد از دوران جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شکلگیری قدرتهای سیاسی در جهان خود را در قالب همین بلوک بندیها و اتحادیهها بیشتر از هر چیز نشان داده است؛ برای مثال گروه بریکس شامل کشورهایی از سراسر دنیاست و فقط یک اتحادیه منطقهای نیست. اینها کشورهای در حال توسعه با اقتصادهای بزرگ هستند که دور هم جمع شدند تا همکاریهای سیاسی و اقتصادی خود را توسعه دهند.
دهقان دهنوی ضمن اشاره به اتحادیه شانگهای گفت: حضور چین در این اتحادیه بسیار پررنگ و قوی است. چین با برخی از متحدان خود و کشورهای نزدیکتر از حیث روابط سیاسی در اتحادیه شانگهای حضوری فعال دارند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: اوراسیا یک اتحادیه است که حول محور قدرت سیاسی روسیه میچرخد.
وی افزود: اتحادیهها در دنیا به توسعه همکاریها خیلی کمک میکند زیرا وقتی که اعضای اتحادیه دور هم جمع میشوند به دنبال ایجاد ابتکارهای جدید برای اینکه بتوانند اقتصادهای خود را در تعامل با هم رونق دهند, برای مثال در اتحادیهها تلاش میکنند از طریق کاهش یا حذف تعرفههای گمرکی تجارت بین خود را تسهیل کنند یا سعی میکنند کریدورهای ترانزیت کالا را در بین خود به هم پیوند دهند و مسیرهای ترانزیتی ایجاد کنند، برای اینکه کشورهای خود محل عبور کالاها و استفاده کننده از منافع آنان باشند. همینطور اتحادیهها سعی میکنند پروژههای سرمایهگذاری مشترک ایجاد کنند یا بخشهای صنعتی خود را در امتداد زنجیرههای ارزش همدیگر توسعه دهند تا نوعی از تخصص گرایی در تولید اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ایران هم با همین نگاه و رویکرد از سالیان گذشته سعی کرده در قالبهای مختلف به این اتحادیهها نزدیک شود.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: عضویت در شانگهای، بریکس و به تازگی اتحادیه اقتصادی اوراسیا در همین قالب تعریف میشود ضمن اینکه عضویت در سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان اکو در گذشته نوع دیگری از همین همکاریها بوده که شکل گرفته و وجود داشته است.
دهان دهنوی بیان کرد: واقعیت اینکه هیچکدام از این اتحادیهها و روابط سیاسی و اقتصادی که شکل میگیرد نمیتوانند جانشین یکدیگر باشند؛ برای مثال هیچ موقع نمیتوان گفت ایران اگر با کشورهای شرق روابط و تعامل داشته باشد این کفایت میکند برای اینکه همکاری و تعامل اقتصاد با کشورهای غربی نداشته باشد و حتی برعکس این قضیه هم درست است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه هدف کشور ایران استقلال است، گفت: مسیر درست اینکه جمهوری اسلامی با همه کشورهای دنیا تعامل کافی داشته باشد. ستیز کردن و مقابله کردن پاسخ نمیدهد بلکه تعامل برقرار کردن و ایجاد نوعی توازن بین این همکاریها خود به شدت به بهرهبرداری از این فرصتها کمک میکند.
دهقان دهنوی بیان کرد: اگر یک کشوری احساس کند که تنها به او وابستگی دارید بدون شک منافع زیادی نخواهد رساند بلکه سعی میکند حداکثر منافع را از طرف بگیرد اما وقتی احساس کند در مقابل این رابطه رابطههای دیگری هم دارید و از آنها استفاده خواهید کرد به طور حتم با شما بیشتر کار خواهد کرد.
ارسال نظر