خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
۲ نکته در مورد آمار بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در ایران
«بر طبق گزارش مرکز آمار ایران، کشورمان حدودا دو میلیون بیکار دارد که ۴۰ درصد از آن یعنی ۸۰۰ هزار نفر را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند. عددی که در نوع خود، بزرگ و قابل توجه است.»

، مرکز آمار ایران به تازگی دادهای معناداری را با محوریت وضعیت بیکاری در کشورمان منتشر کرده است. در این راستا، بر طبق جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، حدودا ۴۰ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۵ سال کشورمان، فعالیت اقتصادی و کاری چندانی ندارند و البته که تنها ۱۷ درصد از افرادی که در سن فعال اقتصادی قرار دارند، روزانه تا هشت ساعت به صورت استاندارد کار می کنند.
در این میان، بر طبق گزارش مرکز آمار ایران، کشورمان حدودا دو میلیون بیکار دارد که ۴۰ درصد از آن یعنی ۸۰۰ هزار نفر را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند. عددی که در نوع خود، بزرگ و قابل توجه است. البته که در طی سال های گذشته بارها و بارها در مورد آمارهای رو به رشد بیکاری در میان قشر تحصیلکرده و فارغ التحصیلان دانشگاهی هشدار داده شده است. با این همه، در این رابطه توجه به دو نکته ضروری است.
اول اینکه آمارهای بالای بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی، در نوع خود از هدررفتِ هزاران میلیارد تومان از بودجه عمومی که سالیانه در حوزه آموزش کشور هزینه می شود، حکایت دارد. هزینه هایی که با هدف تامین نیروی انسانی آموزشدیده کشور صورت می گیرند با این حال، در نهایت برونداد آن در وضعیت کنونی این شده که شاهد هستیم بیش از 800 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی در میان جمعیت بیکار کشورمان حضور دارند و تقریبا نیمی از آن ها(جمعیت بیکاران) را تشکیل می دهند.
این مساله هم آسیب به نیروی جوان کشور است و هم خسارتی بزرگ به منابع مالی و بودجه ای ایران به حساب می آید. چالشی که حالت فرسایشی به خود گرفته و باید هر چه سریعتر به حال آن تدبیری اندیشیده شود.
نکته دوم اینکه بالا بودن آمارهای بیکاری مخصوصا در میان اقشار تحصیلکرده می تواند با تبعات منفی سیاسی و امنیتی برای کشورمان نیز همراه باشد. به هر حال، دشمنان ایران سال هاست که سعی دارند از هر مساله ای استفاده کنند تا به کشورمان ضربه بزنند. در این میان، آن ها این مساله که روی موج نارضایتی افراد تحصیلکرده و جوان سوار شوند و منافع خاص خود را محقق سازند، به چشم یک فرصت می بینند و به هر شکل ممکن سعی در بهره برداری از آن در بزنگاه های حساس مد نظر خود دارند.
موضوعی که البته صاحب نظران و تحلیلگران بارها نسبت به آن هشدار داده و می دهند و تاکنون تدبیری جدی برای مخاطب قرار دادن آن اندیشیده نشده است. نیروی تحصیلکرده و جوان، بنیان قدرت ملی کشور است و باید در همین رابطه به کار گرفته شود. برای محقق کردن این مهم، نیاز به برنامه ای منسجم و عملیاتی است و نباید فرصت های قدرتساز کشور، به تهدیداتی جدی علیه امنیت ملی کشورمان تبدیل شوند.
ارسال نظر