پرتوتابی در بخش کشاورزی کاهش آفات را در پی دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: اطلاعرسانی و آگاهیبخشی پرتوتابی در کشاورزی برای افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری موج ایلام، شهریار عباسی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام در دیدار مهرزاد ناصری مدیر و مشاور اجرایی سازمان انرژی اتمی گفت: کاربرد پرتو در بخش کشاورزی میتواند برای استان ایلام بسیار ارزنده و ماندگار باشد و منشا اثرات فراوانی از جمله کاهش آفات، کاهش مصرف سموم شیمیایی و افرایش بهرهوری محصولات کشاورزی باشد.
وی در ادامه افزود: با وجود منابع غنی نفت و گاز در این استان، اما بخش اعظمی از مردم کشاورز و دامدار هستند و محصولات کشاورزی را تولید میکنند که هر قدر از فناوریهای جدید نظیر پرتوتابی در کشاورزی استفاده کنیم میتوانیم شاهد کاهش آفات و بازدهی بیشتر در تولید محصولات باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به هم مرز بودن ایلام با سه استان کشور عراق و ضرورت توسعهی صادرات تاکید و افزود: به دلیل اینکه بخش زیادی از صادرات استان محصولات کشاورزی است ضرورت دارد در این راستا از تکنولوژیهای جدید بهره گیریم که مرغوبترین محصولات را صادر کنیم.
عباسی بیان داشت: آموزشهای سالیانه در حوزهی پرتوتابی برای کشاورزان برگزار شود تا بتوانیم شاهد افزایش راندمان محصولات کشاورزی در حوزهی صادرات، ماندگاری و انبارداری باشیم.
وی خواستار شد جهاد کشاورزی زمینه استفاده از تکنولوژی جدید را فراهم کند و با کار فرهنگی از طریق صدا و سیما و رسانهها، کشاورزان را با سیستمهای جدید از جمله پرتوتابی آشنا کند.
عباسی با بیان اینکه پرتوتابی جهت کاهش ضایعات کشاورزی ایجاد میشود، ادامه داد: اگر مشکل ضایعات در کشاورزی برطرف شود، به افزایش ثروت کشاورزان و ثروت ملی منجر خواهد شد.
معاون استاندار ایلام ادامه داد: کاربرد پرتوتابی در اصلاح ژنتیکی بذرها و جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی نیز بسیار موثر است.
مدیر و مشاور اجرایی سازمان انرژی اتمی نیز در این نشست گفت: با استفاده از پرتوتابی برای مبارزه با آفات و در مورد عقیم سازی حشرات آمادهایم با سازمان جهاد کشاورزی استان همکاریهای مشترکی داشته باشیم.
مهرزاد ناصری ادامه داد: همچنین آمادگی داریم با برگزاری آموزشهای مختلف در تمامی بخشهای کشاورزی استان برای ارتقا بهرهوری محصولات، کاهش آفات، کاهش استفاده از سموم شیمیایی به منظور افزایش بازدهی محصولات بهره گیریم.
گفتنی است در این نشست در مورد کاربرد انرژی هسته ای(پرتوتابی) در کشاورزی بحث و گفتگو شد.
در این نشست مقرر گردید توسط سازمان انرژی اتمی توزیع و تهیه بستههای آموزشی این راستا در دستور کار قرار گیرد، همچنین جهاد کشاورزی برای برگزاری سمینار مشترک با بازرگانان بخش کشاورزی در کشور عراق اقدام نماید.
برای ضدعفونی مواد غذایی، آفتزدایی محصولات کشاورزی نظیر غلات، پسته، انجیر ... می توان از روشهای پرتوتابی استفاده کرد که در نتیجهی کاهش مصرف سموم، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، کاهش هدررفت محصولات ناشی از فعالیتهای شیمیایی را در پی دارد.
ارسال نظر