خبرگزاری موج گزارش میدهد؛
زخم کهنه سدمعبر بر پیکره نظم شهری ایلام
پدیده سدمعبر توسط میوهفروشان یکی از معضلات شهری است که زندگی شهری و نظم اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد و رفع این چالش نیازمند همافزایی دستگاههای مربوط است.
، سد معبر میوهفروشان معضلی است که بسیاری از مناطق کشور، از جمله شهر ایلام، با آن مواجه هستند. فعالیت میوهفروشان که به دلیل هزینههای بالای اجاره مغازهها محصولات خود را در کنار خیابانها و پیادهروها به فروش میرسانند، سبب ایجاد ترافیک و مزاحمت برای شهروندان میشود. فعالیت این افراد در سطح خیابانها علاوه بر تضییع حقوق شهروندان و کاهش زیبایی شهری، سبب ترافیک و بروز سوانح رانندگی در سطح شهر میشود.
ترافیک و تصادفات
محمدی، یکی از رانندگان ایلامی، در گفتوگو با خبرنگار موج گفت: فعالیت برخی میوهفروشان در مناطق پرتردد، از جمله بلوار شهید بهشتی، مدرس و... سبب بروز مشکلات زیادی در تردد خودروها شده، بهطوری که گاها شاهد بروز تصادفاتی در این مناطق هستیم.
وی با اشاره به عرض کم خیابانها و پارک دوبل خودروها به منظور خرید میوه اظهار داشت: این مسأله سبب سد معبر و ایجاد ترافیک شده و ضروری است هرچه سریعتر نسبت به ساماندهی این میوهفروشان اقدام شود.
مشکل سد معبر طی سالهای گذشته به یک چالش جدی در حوزه مدیریت شهری ایلام تبدیل شده است که علاوه بر ایجاد مانع در تردد وسایل نقلیه، عبور و مرور عابران پیاده را نیز با مشکل مواجه کرده است.
اختلال در تردد شهروندان
عزیزیان، یکی از شهروندان ایلامی نیز به خبرنگار موج گفت: سد معبر فروشندگان در مناطق مختلف شهر برای عابران پیاده، سالمندان و... مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: تجمع میوهفروشان در معابر عمومی و پرتردد، سبب ایجاد مناظر نامناسب و آلودگی بصری میشود.
متأسفانه نبود نظارت لازم باعث شده هرروز شاهد افزایش سد معبر، ترافیک و تصادفات در بسیاری از مناطق شهر باشیم.
لزوم ایجاد مکان مناسب
مسلماً ساماندهی میوهفروشان، دستفروشان و... منوط به ایجاد مکان مناسب برای فروش توسط شهرداری است و در صورت ایجاد نقاط مشخص شاهد تجمع آنها در معابر عمومی نخواهیم بود و تحقق این مهم ایجاد نظم شهری را به دنبال دارد.
افسری، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری ایلام، اعلام کرد: چندین نقطه در شهر برای میوهفروشان در نظر گرفته شده است تا بتوانند خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهند.
وی اظهار داشت: متاسفانه برخی افراد در این خصوص همکاری نمیکنند، که این امر میتواند مشکلاتی را در روند اجرای این طرحها ایجاد کند.
لزوم همکاری نهادهای مربوط
امیر چراغی، سرپرست مدیرعاملی سازمان ساماندهی مشاغل و فراوردههای کشاورزی شهرداری به واگذاری حوزه سد معبر به بخش خصوصی اشاره کرد.
وی این اقدام را گامی مهم در جهت بهبود مدیریت شهری دانست و افزود: با این واگذاری، بخش خصوصی قادر خواهد بود تا با کارایی و دقت بیشتری به امور مرتبط رسیدگی کند.
چراغی همچنین اعلام کرد: در راستای مدیریت مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی، پنج نقطه در شهر به سرمایهگذاران واگذار می شود تا غرفههای میوه و ترهبار و محصولات پروتئینی را در این نقاط ایجاد کنند که هدف از این اقدام، بهبود توزیع محصولات و افزایش دسترسی شهروندان به کالاهای اساسی است که از سرمایهگذاران طی فراخوانی دعوت به عمل آمده است.
وی بر لزوم همکاری نیروی انتظامی و پلیس راهور برای دفاع از حقوق شهروندی تاکید کرد و افزود: همکاری و هماهنگی بین نهادهای مختلف میتواند از بروز مشکلات جلوگیری کند.
اعمال قانون پلیس راهور
سرهنگ شاوردی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ایلام، نیز در گفتوگو با خبرنگار موج با بیان اینکه جلوگیری از سد معبر بر عهده شهرداری است اظهار داشت: خودروهایی که در سطح شهر و خیابانها اقدام به فروش محصول میکنند و سبب سد معبر و ترافیک میشوند، از سوی پلیس راهور اعمال قانون و جریمه میشوند.
سد معبر به عنوان یک معضل جدی شهری تأثیرات منفی بر ترافیک، زیبایی شهری و حقوق شهروندان دارد.
به گفته کارشناسان حل این معضل شهری نیازمند اجرای دقیق قوانین، ایجاد فضاهای جایگزین برای فعالیتهای اقتصادی، همکاری بینبخشی (شهرداری، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی) و آموزش عمومی است و بدون توجه به این موارد هر تلاشی برای رفع سد معبر ناکام خواهد بود.
ارسال نظر