English

بررسی کامل هزینه‌های طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل

هزینه‌های طلاق با وکیل و بدون وکیل برای بسیاری از خانواده‌ها اهمیت زیادی می‌یابد. با ما همراه باشید تا به بررسی کامل هزینه‌های جاری در پروسه جدایی توافقی بپردازیم.

بررسی کامل هزینه‌های طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل
به گزارش خبرگزاری موج

،طلاق واژه‌ای است که این روزها به فراوانی می‌شنویم و هر بار که این واژه آشنای تلخ به گوش ما می‌رسد، احساس ناخوشایندی در وجودمان شکل می‌گیرد. درست به همان اندازه که تشکیل خانواده و پیوند عاطفی بین دو نفر زیبا و خوشایند است، جدایی بین آن‌ها تلخ و گزنده خواهد بود. این روزها بسیاری از زوج‌ها به دلیل ناسازگاری و شرایط دشوار زندگی مشترک، تصمیم به جدایی می‌گیرند و سعی می‌کنند که از طریق طلاق توافقی، مراحل اداری طلاق را سریع‌تر پشت‌سر بگذارند. هرچند که زوجین با یکدیگر به توافق می‌رسند، اما چیزی از حس ناخوشایند جدایی کم نمی‌شود؛ به هر حال، زوجینی که راهی برای با هم ماندن ندارند، به ناچار به طلاق توافقی تن می‌دهند. در این بین، هزینه‌های طلاق با وکیل و بدون وکیل برای بسیاری از خانواده‌ها اهمیت زیادی می‌یابد. با ما همراه باشید تا به بررسی کامل هزینه‌های جاری در پروسه جدایی توافقی بپردازیم.

طلاق

 

 هزینه‌های طلاق توافقی

هزینه‌های مربوط به این پروسه، به شرایط زوجین بستگی دارد. طلاق همیشه به‌عنوان آخرین راه‌حل برای حل مشکلات زندگی مشترک و نزاع بین زوجین شناخته می‌شود. افرادی که تصمیم به جدایی می‌گیرند، باید بدانند که طلاق پروسه چندان راحتی هم نیست و باید مراحل اداری مختلفی را طی کنند. اگرچه در طلاق‌های توافقی، مسیر و زمان طلاق کوتاه‌تر می‌شود، اما زوجین باید هزینه‌های قابل‌توجهی را برای جدایی صرف کنند. تمامی پرونده‌هایی که به مراجع قضایی ‌می‌رسند و در این حوزه رسیدگی می‌شوند، هزینه‌های جاری مختلفی دارند.

در حالت کلی، این هزینه‌ها شامل هزینه ثبت‌نام در سامانه ثنا شورای حل اختلاف، دفتر خدمات الکترونیک قضایی، هزینه تصمیم بهزیستی، هزینه جلسات مشاوره و غیره می‌شود. در طلاق‌های توافقی ممکن است مرد از زن بخواهد که در ازای بخشیدن مهریه یا حقوق دیگر با طلاق او موافقت کند، اما پرداخت تمام هزینه‌ها باید از جانب دو طرف انجام شود. گاهی نیز پرداخت هزینه‌های جاری به‌عهده کسی است که به‌تنهایی درخواست طلاق داده‌است.

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

درصورتی‌که در پروسه طلاق از خدمات وکالت استفاده نکنید، باید هزینه‌هایی ازجمله هزینه‌های ثبت دادخواست و دادرسی پرونده طلاق، هزینه‌های مربوط به شرکت در جلسات مشاوره‌های اجباری و هزینه مربوط به ثبت طلاق را درنظر بگیرید. هزینه‌های مربوط به ثبت طلاق در دفترخانه رسمی نیز براساس شرایط محضر مشخص می‌شود، اما قبل از این‌که به این مرحله برسید، ریزهزینه‌های دیگری نیز برای شما وجود دارد. به‌عنوان مثال، خانم باید در صورت دوشیزه بودن، گواهی بکارت و یا گواهی عدم بارداری را داشته باشد که تهیه این مدارک به صرف هزینه نیاز دارد.

درصورتی‌که طلاق به‌صورت غیابی انجام شود، باتوجه‌به این‌که این نوع طلاق تنها از طرف یکی از زوجین مطرح می‌شود، هزینه‌های آن به‌عهده زوج یا زوجه‌ای است که درخواست داده‌است. این هزینه نیز مربوط به دادرسی رسیدگی پرونده، مشاوره و ثبت طلاق است. درکل، نمی‌توان برای طلاق توافقی بدون وکیل هزینه مشخصی را تعیین کرد. به‌عنوان مثال، ممکن است زوجین به جلسات مشاوره بیشتری نیاز داشته باشند که طبیعتا هزینه آن نیز تغییر خواهد کرد.

هزینه طلاق

 

هزینه طلاق توافقی با وکیل

در این نوع طلاق، زوجین باید علاوه‌بر هزینه‌هایی که در بند قبل بررسی کردیم، هزینه مربوط به حق‌الوکاله وکیل دادگستری را نیز پرداخت کنند. این هزینه براساس فاکتورهای مختلفی ازجمله شرایط طلاق، مانند مدت‌زمانی که پروسه آن به طول می‌انجامد، نوع پرونده، حضور یا عدم حضور زوجین، نحوه توافقات آن‌ها و یا عدم توافق بین زن و مرد، میزان خدماتی که وکیل ارائه می‌دهد، اعتبار و تجربه وکیل و مواردی از این قبیل بستگی دارد. برخی از زوجین ترجیح می‌دهند که تمام امور اداری و دادرسی در پرونده طلاق خود را به وکیل بسپارند؛ بنابراین، دیگر نیازی نیست که در طول مراحل طلاق یا زمان ثبت آن در محضر و جلسات دادگاه حضور داشته باشند. از طرفی، وکیل حرفه‌ای می‌تواند بر سر حق و حقوق طرفین ازجمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه و موارد دیگر، پرونده را سریع‌تر به نتیجه برساند.

اهمیت استفاده از خدمات وکالت در طلاق توافقی

طلاق از هر نوعی که باشد، بار منفی زیادی به همراه دارد. به‌خصوص، اگر زوجین صاحب فرزند باشند، پروسه جدایی آسیب‌ها و انرژی منفی زیادی را به آن‌ها القا می‌کند. هرچه پروسه طلاق طولانی‌تر شود و کشمکش‌ و جدال‌ بیشتر ادامه پیدا کند، آسیب‌های بیشتری متوجه روح و روان فرزندان، حتی خود زوجین و اطرافیان آن‌ها می‌شود؛ درنتیجه، اگر زن و مرد متاهلی راهی برای ادامه زندگی مشترک نمی‌یابند و بر تصمیم خود بر سر جدایی مصمم می‌شوند، بهتر است که سریع‌تر این پروسه را پشت‌سر بگذارند و از یکدیگر جدا شوند تا حداقل فشار روانی کمتری متحمل شوند. اگرچه طلاق توافقی بدون وکیل هم امکان‌پذیر است، اما ممکن است کمی پروسه آن به طول بینجامد. به‌عنوان مثال، اگر دادخواست شما به‌درستی تنظیم نشود، ممکن است که در دفاتر خدمات الکترونیک ثبت شود، اما بعد از بررسی، درخواست شما رد خواهد شد و باید علاوه‌بر صرف هزینه مجدد برای ثبت دادخواست، زمان خود را نیز از دست دهید.

درکل، اگر در طلاق توافقی وکیل نداشته باشید، پیگیری دادخواست طلاق به‌عهده یکی از زوجین است. معمولا اگر حق طلاق با خانم باشد، باید مراحل درخواست طلاق را پیگیری کند، اما ازآنجاکه زوجین نسبت‌به مراحل قانونی و اداری طلاق آشنایی ندارند، ممکن است با چالش‌ها و پیچیدگی‌های بیشتری روبه‌رو شوند. این در حالی است که اگر از خدمات یک وکیل کاربلد استفاده کنند، این پروسه سریع‌تر طی می‌شود و زن و مرد نیز می‌توانند ضمن تحمل آسیب‌های روانی کمتر، خود را برای شروع یک زندگی جدید احیا کرده و برای رفع چالش‌های بعد از جدایی تلاش کنند. درنهایت، باید بگوییم که وکیل طلاق در این نوع جدایی توافقی، اجباری نیست، اما اعطای حق وکالت و پرداخت هزینه وکیل طلاق خبره و کاربلد باعث می‌شود که پرونده شما با سرعت بیشتری پیش برود. از طرفی، اگر زوجین شرایط روحی مساعدی برای شرکت در جلسات مشاوره یا دادگاه نداشته باشند، می‌توانند روند پرونده را از طریق وکیل خود پیگیری کرده و در جریان باشند.

مراحل طلاق توافقی

در پروسه طلاق باید ابتدا در سامانه ثبت بهزیستی ثبت‌نام کنید و چند جلسه مشاوره را پشت‌سر بگذارید تا گواهی عدم امکان سازش شما با همسرتان صادر شود. اگر با وجود داشتن حق طلاق زن، همسر او در این مسیر همکاری نمی‌کند، زن می‌تواند دادخواست طلاق یک‌طرفه داده و آن را به طلاق توافقی تبدیل کند. به این ترتیب، خانم باید کمی صبور باشد، چون پروسه طلاق کمی طولانی‌تر می‌شود. از طرفی، اگر در این مسیر، زن مهریه خود را ببخشد و یا آن را مطالبه کند، مسیر جدایی تغییر خواهد کرد و ممکن است با وجود برخی چالش‌ها زمان جاری شدن خطبه طلاق به تعویق بیفتد. با وجود همه این مسائل با پرداخت یک هزینه برای وکیل می‌توانید پرونده را با سرعت بیشتری رسیدگی کنید.

طلاق

 

جمع‌بندی

در این مطلب، راجع‌به هزینه طلاق توافقی و هزینه‌های مربوط به این طلاق با حضور وکیل و بدون وکیل صحبت کردیم. اگرچه ممکن است این هزینه برای زوجین چندان زیاد نباشد، اما آنچه در این بین موردتوجه قرار می‌گیرد، زمان رسیدگی به پرونده است. هرچند طلاق اصلا خوشایند نیست، اما درصورتی‌که زن و مردی برای جدایی اقدام کنند، بهتر است از با پرداخت هزینه وکیل طلاق، از خدمات وکیل استفاده کنند تا این پروسه سریع‌تر طی شده و زوجین فشار روحی و روانی کمتری تحمل کنند. در این راستا، پیشنهاد می‌کنیم جهت رفع چالش‌های این مسیر از خدمات مشاوره و وکالت گروهی باتجربه و مجرب یعنی گروه وکلای فراز استفاده کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه