ماجراهای خواندنی درباره داعش فیلیپینی
سرویس بین الملل- با افزایش درگیری بین تروریست های مائوته مرتبط با داعش با نیروی های امنیتی فیلیپین در شهر 'مراوی' برخی کارشناسان و تحلیلگران از احتمال پیوستن تروریست های منطقه به گوره مائوته خبر دادند..
به گزارش خبرگزاری موج ، این خشونت ها روز سه شنبه گذشته پس از آن آغاز شد که ده ها نفر از تروریست های ۳۹;مائوته۳۹; بدنبال تلاش نیروهای امنیتی به منظور دستگیری ۳۹;ایسنیلون هاپیلون۳۹; سرکرده گروه ابوسیاف و سرکرده داعش در این کشور جنوب شرق آسیا، ناآرامی هایی در سراسر شهر ۳۹;مراوی۳۹; ایجاد کردند.
این افراد مسلح در نخستین اقدام با برافراشتن پرچم سیاه گروه تروریستی داعش در برخی نقاط شهر، یک کشیش و ۱۴ نفر از اعضای یک کلیسا را به اسارت گرفتند و ساختمان ها را به آتش کشیدند.
این درگیری ها باعث شد ۳۹;رودریگو دوترته۳۹; رئیس جمهوری فیلیپین از همان روز در جزیره بزرگ و پهناور میندانائو حکومت نظامی اعلام کند و تلاش برای سرکوب گروههای منتسب به حامیان داعش را افزایش دهد.
۳۹;دوترته۳۹; پس از اعلام حکومت نظامی در جنوب فیلیپین اعلام کرد ممکن است که این شرایط حتی در سرتاسر این کشور برقرار شود.
رئیس جمهوری فیلیپین و فرماندهان ارتش اعلام کردند تروریست های وابسته به گروه ۳۹;مائوته۳۹; حدود ۲۶۰ نفر هستند که با داعش بیعت کرده اند.
رئیس جمهوری فیلیپین همچنین اعلام کرده است مجرمان محلی نیز از گروه مائوته در شهر ۳۹;مراوی۳۹; حمایت می کنند.
این درگیری ها تاکنون براساس گزارش هایی که تارنمای روزنامه ۳۹;فیل استار۳۹; روز دوشنبه منتشر کرد دستکم ۱۰۰ کشته در پی داشته و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
کشته شدن ۱۹ شهروند فیلیپینی در درگیری بین نیروهای دولتی با تروریست های ۳۹;مائوته۳۹; در شهر ۳۹;مراوی۳۹; که روز یکشنبه ادامه داشت باعث شد تعداد کشته شدگان این درگیری ها به حدود ۱۰۰ نفر افزایش یابد که از این تعداد ۱۳ سرباز، دو نیروی پلیس و بقیه تروریست های مائوته هستند.
مرگ سه زن و یک کودک در این درگیری های تایید شده است.
بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲۰۰ هزار نفری شهر ۳۹;مراوی۳۹; که مسلمان هستند تاکنون مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند و با توجه به تداوم بحران این شهر مشخص نیست تا چه زمانی این افراد نمی توانند به خانه و کاشانه خود بازگردند.
برخی گزارش ها نشان می دهد روز یکشنبه جسد هشت نفر در کنار یک جاده در حومه شهر ۳۹;مراوی۳۹; دیده شده است و ساکنان این شهر آنها را کارمندان یک آسیاب برنج و یک کالج پزشکی معرفی کرده اند.
مسلمانان این شهر همچنین ۳۹ مسیحی را که در درگیری بین نظامیان دولت فیلیپین و تروریست های مائوته گرفتار شده بودند، نجات دادند.
این درگیری ها تهدیداتی نیز در مرزهای فیلیپین به وجود آورده است، اما تداوم درگیری ها این نگرانی را نیز به وجود آورده است که برخی گروه های تروریستی از سایر کشورهای منطقه خود را به ۳۹;مراوی۳۹; برسانند تا از شرایط بوجود آمده در این ناحیه به عنوان فرصتی جهت آموزش خود استفاده کنند.
نزدیکی اندونزی به شهر ۳۹;مراوی۳۹; باعث شده تروریست های اندونزیایی بتوانند خود را با یک فاصله پنج ساعته با قایق به این منطقه برسانند و احتمال افزایش یافتن تروریست ها تقویت می شود.
تلاش تروریست های منطقه برای پیوستن به گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق نیز این احتمال را به وجود آورده که اکنون که بستر درگیری در یکی از شهرهای منطقه ایجاد شده است، برخی از تروریست های منطقه خود را به شهر ۳۹;مراوی۳۹; برسانند.
نگرانی در خصوص گردهم آمدن تروریست هایی از مالزی، اندونزی و تایلند این احتمال را تقویت کرده شهر ۳۹;مراوی۳۹; در جنوب فیلیپین به یکی از دژهای داعش در منطقه جنوب شرق آسیا تبدیل شود.
با توجه به اینکه جمعه هفته گذشته نیروهای مسلح فیلیپین حضور برخی تروریست های خارجی در گروه ۳۹;مائوته۳۹; را مورد تایید قرار داده و اعلام کردند هدف آنها برافراشتن پرچم سیاه داعش در استان ۳۹;لانائو دل سور۳۹; واقع در جزیره ۳۹;میندانائو۳۹; است، می توان دریافت که تهدید جدی در منطقه شکل گرفته است.
اگر تاکنون برخی حامیان داعش در فیلیپین به صورت انفرادی و یا گروه های چند نفره دست به اقدام نظامی می زدند، اما اکنون آنها با حضور در یک شهر، دولت فیلیپین را بر آن داشته اند تا با تخلیه ساکنان شهر به مقابله با آنها برخیزد.
در صورتی که نیروهای امنیتی فیلیپین بتوانند ضمن به دست گرفتن کنترل این شهر، مانع از پراکنده شدن تروریست های مائوته شوند و از ورود تروریست های منطقه به شهر ۳۹;مراوی۳۹; جلوگیری کنند، یک تهدید که می تواند شکل گیری دژی برای داعش را در پی داشته باشد، در نطفه خاموش خواهد شد.
ارسال نظر