English

هراس آمریکا و دولت های وابسته منطقه از اقتدار حزب الله لبنان

روزنامه المدن در گزارشی از افزایش یم و هراس محور ارتجاعی-آمریکایی از نفوذ حزب الله در ارتش لبنان خبر داد.

هراس آمریکا و دولت های وابسته منطقه از اقتدار حزب الله لبنان

به گزارش خبرگزاری موج، روزنامه المدن لبنان نوشت، آمریکا و برخی شیخ نشین‌ها به دنبال نبرد عرسال و از بیم نفوذ حزب الله در تصمیم گیری‌های ارتش لبنان به دنبال اعمال تحریم و ایجاد جبهه ضد این جنبش مقاومت در داخل لبنان هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه لبنانی «المدن» در گزارشی تحلیلی با عنوان «تحریم‌های شیخ نشین‌ها آیا بر قوی‌تر شدن حزب الله در انتخابات پیش می‌گیرد»، از تلاش کشورهای غربی و همچنین عربی حاشیه خلیج فارس برای به راه انداختن موج معارض با حزب الله و سیاست آن خبر داد.

در این یادداشت آمده است: در شرایطی که لبنان در انتظار بسته تحریم‌هایی است که کنگره آمریکا در ماه آینده قرار است علیه حزب الله به تصویب برساند  زمزمه‌‍هایی هم در پشت پرده درباره بسته اقدامات تازه شیخ نشین‌ها همساز با تحریم‌های آمریکا علیه لبنان مطرح است.

به گفته منابع المدن، تندی کویت در تعامل با لبنان و حزب الله در ارتباط با باند العبدلی نیز از رویکرد شیخ نشین‌ها جدا نیست  بلکه در پرونده سازی‌ها علیه لبنان تاثیرگذار بوده است همزمان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تحرکاتی امنیتی و قضایی را علیه گروه‌های مورد حمایت حزب الله و ایران در پیش گرفته‌اند که گفته می‌شود آنها به دنبال ناامن کردن منطقه خلیج فارس هستند.

این منابع افزودند: شیخ نشین‌ها به لبنان فرصت کافی برای اثبات رویکردهای خود دادند اما پس از آنچه در العوامیه عربستان و بحرین اتفاق افتاد و همچنین پس از پیدا شدن باند حزب الله در امارات و اخیرا در کویت هم اینک به دنبال اتخاذ مجازات‌های جدی علیه لبنان هستند.

منابع مذکور نوع تحریم‌ها و اینکه سیاسی یا اقتصادی است، فاش نکردند و تنها به این سخن اکتفا کردند که تحریم‌ها دردناک و شدید خواهد بود و همان قدر که تحریم‌های آمریکا کارساز بوده و اقتصاد لبنان را تحت فشار قرار داده ورود تحریم‌های شیخ نشین‌ها برای اقتصاد لبنان سخت و دشوار خواهد بود.

این منابع ضمن ابراز نارضایتی از اوضاع در لبنان گفتند: این کشور کوچک مورد اهتمام شیخ نشین‌هایی بود که نتوانست به شکل مثبت و خوب از آنها استفاده کند بنابراین تحریم‌ها می‌تواند تا حدی باشد که لبنان از جهان عرب پیرامونش کنار گذاشته شده و آن را در تنگنا قرار دهد و از آنجایی که حزب الله شریک دولت لبنان است و چه بسا بر ان سیطره دارد تحریم‌های شیخ نشین‌ها همه آنها را شامل می‌شود و لبنانی‌ها باید در این خصوص مسئولیت‌پذیر باشند.

برخی هم پا را فراتر نهاده و معتقدند انتخابات پارلمانی آتی صرف نظر از نتایج آن در شیوه تعامل شیخ نشین‌ها با لبنان حرف آخر را می‌زند به این معنا که اگر حزب الله و متحدانش اکثریت مطلق را به دست آورند و در نتیجه آن حکومت تحت تسلط آنها درآید، لبنان باید منتظر برخورد جدیدی از سوی شیخ نشین‌ها و غربی‌ها باشد.

بنابراین حتی اگر سیستم سیاسی لبنان پس از انتخابات تکان هم نخورد باز هم تدابیری بر این اصل اتخاذ خواهد شد که آنهایی که حزب الله را می‌خواهند و کارهای او را در خارج از لبنان تایید می‌کنند باید مسئولیت اختیارات او را بپذیرند و این روند به نظر ثابت می‌رسد چون موازنه‌های قوا در لبنان بر اساس توافق با حزب الله بر سر تشکیل دولت و بقای آن شکل گرفته است.

با این حال برخی در داخل لبنان هم از طریق تشدید جنگ لفظی علیه حزب الله و و مخالفت با سیاست‌های آن نحوه واکنش به تهدیدها را بررسی می‌کنند و این امر با موضع گیری نسبت به نبرد عرسال و مخالفت‌ها با عدم هماهنگی بین ارتش لبنان و حزب الله  و عادی سازی روابط با نظام سوریه و هماهنگی با آن آغاز شد و بیانیه هفته گذشته فراکسیون المستقبل و مواضع سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی موید آن است.

منابع المدن گفتند: از آنجایی که لبنانی‌ها بیش از بقیه خواهان حفظ امنیت و اقتصاد کشورشان هستند، احتمال می‌رود که گروه‌های مخالف حزب الله در داخل لبنان به اعلام مخالفت با آن برخیزند که این امر می‌تواند در تشکیل جبهه معارض حزب الله به همان شکل دو دستگی و اختلاف سابق بین گروه‌های هشت و ۱۴ مارس سهیم باشد.

این محاسبات تنها بر اساس مواضع شیخ نشین‌ها مطرح نیست بلکه بر مبنای هشدارهای بین المللی و بخصوص از سوی آمریکاست که به مقامات لبنانی داده شده و تازه‌ترین آن در خصوص هر گونه هماهنگی بین ارتش لبنان و حزب الله است.

بر اساس اطلاعات دریافتی انگلیس قرار است کمک به ارتش لبنان را در صورتی که با حزب الله هماهنگ باشد متوقف کند  و آمریکا هم همین گونه بود اما بر اساس اینکه ارتش لبنان را متحد خود علیه داعش می‌داند دیروز تانک‌های بردالی بیش‌تری را برای آن فرستاده تا فقط در نبرد ضد داعش بکارگرفته شود و پس از پایان نبردها احتمالا آمریکا حرف دیگری با ارتش لبنان داشته باشد که می تواند تا سطح توقف کامل هر گونه کمک‌ به آن پیش رود.

عربستان سعودی هم که از زمان ملک عبدالله پادشاه سابق این کشور کمک‌های بلاعوض خود به ارتش لبنان را متوقف کرده است بالاخره به گفته منابع المدن تعلیق کمک‌ها به ارتش لبنان پس از ثابت شدن برخی چیزها در نبرد عرسال صورت گرفت و اینکه حزب الله به دنبال نفوذ در تصمیم گیری‌های ارتش لبنان است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه