تروئیکای عربی در قاهره
وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین از جامعه بین المللی خواستند تلاش های خود برای ایجاد فضا و شرایط مناسب به منظور از سر گیری روند مذاکرات سازش بر اساس مقررات سازمان ملل و در بازه زمانی مشخص را افزایش داده و به طرفین فلسطینی و صهیونیستی برای دستیابی به توافق صلح مبتنی بر راهکار تشکیل دو کشور کمک کند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از رسانه های مصر،، وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین در پایان نشست خود در قاهره خاطر نشان کردند که حل مساله فلسطین باعث حمایت از منطقه خاورمیانه می شود.
آنها تاکید کردند که نهایی شدن آشتی ملی فلسطین مساله ای حتمی و ضروری برای احیای وحدت ملی فلسطین است و طرف فلسطینی تمام تلاش های خود را برای تحقق استقلال و مقابله با چالش های تشکیل کشور فلسطین به کار گرفته است.
در بیانیه پایانی نشست سه جانبه قاهره که با حضور ریاض مالکی وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، سامح شکری وزیر خارجه مصر و ایمن صفدی وزیر خارجه اردن در مقر وزارت خارجه مصر در قاهره برگزار شد، بر حمایت از هر گونه تلاشی برای پایان دادن به اشغالگری در اراضی فلسطینی و دستیابی به راه حل نهایی و همه جانبه و عادلانه برای مساله فلسطین تاکید و اعلام شد که هر گونه تلاش برای به حاشیه راندن مساله فلسطین به کل منطقه و جهان ضربه خواهد زد.
در ادامه این بیانیه آمده است که کشورهای عربی بارها اعلام کرده اند که دستیابی به صلح ضامن ثبات و آرامش در منطقه خاورمیانه خواهد بود و گزینه ای راهبردی برای این منطقه به شمار می رود و از همین رو، در سال ۲۰۰۲ طرحی عملی و واقع بینانه برای تحقق این هدف با عنوان طرح صلح عربی ارائه دادند که اجرای آن تاثیر مثبت بی سابقه ای بر حمایت از روند مسالمت آمیز سازش و حل مساله فلسطین، تحقق صلح میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی و ارائه الگوی منطقه ای از همزیستی و همکاری میان تمامی کشورهای منطقه خواهد داشت.
وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین همچنین از نقش آفرینی آمریکا در زمینه تحقق صلح میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی قدردانی و ابراز امیدواری کردند که دولت آمریکا تلاش های خود در مرحله آینده را افزایش دهد.
در بیانیه قاهره همچنین آمده است که مساله فلسطین مساله اصلی جهان عرب و اسلام به شمار می رود و مصر، اردن و فلسطین در راستای اتخاذ ساز و کار مناسب برای رایزنی و هماهنگی میان خود و نیز همکاری در زمینه تلاش برای پایان دادن به اشغالگری و دستیابی به توافق فراگیر و دائمی مبتنی بر راهکار تشکیل دو کشور و به ویژه تشکیل کشور مستقل فلسطین که از حق حاکمیت و امکان ادامه حیات در مرزهای سال ۱۹۶۷ در کنار اسرائیل برخوردار باشد، دومین دور رایزنی های سه جانبه خود درباره روند سازش در منطقه خاورمیانه را انجام دادند.
وزرای خارجه سه طرف عربی به تشریح مهمترین تحولات اوضاع اراضی اشغالی فلسطین و تاثیرات منفی مرحله بن بست در روند سیاسی سازش در منطقه خاورمیانه پرداخته و توافق کردند که عدم حل مساله فلسطین و عدم برخورداری ملت فلسطین از حقوق مشروع غیر قابل تصرف خود، دلیل اصلی عدم ثبات در منطقه به شمار می رود و مانع از برخورداری تمامی ملت ها از امنیت و آرامش و فراهم شدن زمینه همکاری و تحقق پیشرفت و رفاه می شود.
در ادامه بیانیه قاهره بر لزوم خروج از این بن بست و فضای مبهم حاکم بر روند سازش و تلاش برای از سر گیری مذاکرات در بازه زمانی مشخص میان طرفین فلسطینی و اسرائیلی به منظور پایان دادن به اشغالگری و دستیابی به توافق جامع به منظور بررسی تمامی مسائل مشمول حل نهایی بر اساس مقررات جامعه بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل و نیز طرح صلح عربی تاکید شده و آمده است که رژیم صهیونیستی باید به وضعیت تاریخی و قانونی حاکم بر مسجد الاقصی و قدس پایبند باشد و تمامی اقدامات یکجانبه خود برای تغییر هویت عربی، اسلامی و مسیحی بخش شرقی قدس را متوقف کند.
وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین همچنین بر تداوم همکاری ها در جهان عرب به منظور حمایت از اماکن مقدس قدس شرقی و رعایت قیمومیت تاریخی اردن بر اماکن مقدس آن تاکید نموده و از تلاش های محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای تحقق آشتی ملی و تلاش های مصر برای احیای فرآیند آشتی در فلسطین و نیز تلاش های آن برای کاهش شدت بحران انسانی حاکم بر باریکه غزه تشکر و قدردانی کردند.
وزرای خارجه سه طرف عربی همچنین بر تداوم رایزنی ها میان خود و تماس با طرف های منطقه ای و بین المللی برای پیشبرد روند سازش که منجر به تشکیل کشور فلسطین بر اساس راهکار تشکیل دو کشور شود، تاکید نمودند.
در پایان این نشست، وزرای خارجه اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین از میزبانی خوب و شایسته قاهره از این نشست مهم قدردانی نمودند.
ارسال نظر