موافقت قانونگذاران فیلیپینی با تمدید حالت فوق العاده در این کشور
قانونگذاران فیلیپینی در راستای مقابله با تروریسم به اتفاق آراء از طرح رئیس جمهوری فیلیپین برای تمدید حالت فوقالعاده برای سال آتی میلادی در جزیره میندانائو حمایت کردند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری رویترز، چندی قبل، قانونگذاران فیلیپینی به اتفاق آراء از طرح رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین برای تمدید حالت فوقالعاده برای سال آتی میلادی در جزیره میندانائو حمایت کردند. به گفته دولت مانیل، این اقدام به خنثیسازی شورشیان کمونیست و افراطی کمک میکند.
تمدید حالت فوقالعاده در فیلیپین تا ۳۱ دسامبر سال آتی، طولانیترین زمان اعمال وضعیت اضطراری از حضور فردیناند مارکوس در دهه ۱۹۷۰ است که از آن به عنوان تاریکترین و سرکوبآمیزترین فصول تاریخ اخیر این کشور یاد میشود.
دولت فیلیپین نگران است که منطقه کوهستانی و جنگلی میندانائو در جنوب فیلیپین که به بزرگی کرهشمالی است و اقلیت مسلمان دارد، محل جذب افراطگرایان بینالمللی بشود.
افزایش نظامیگریها در این منطقه باعث آواره شدن هزاران تن از مردم بومی "لوماد" شده است. تاکنون تعدادی از آنان نیز کشته شدهاند.
براساس اعلام دو گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل، این بومیان با تهدید گسترش نقض حقوق بشر علیه آنها روبرو هستند که برخی از این اقدامات غیر قابل جبران است.
به نوشته این بیانیه، دو گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر درباره بدتر شدن وضعیت موجود با افزایش نظامیگریها به دلیل تمدید وضعیت فوقالعاده تا پایان سال ۲۰۱۸ ابراز نگرانی کردند.
فیلیپین تحت قوانین بینالمللی متعهد شده است که از مردم بومی حفاظت کرده و حقوق این افراد را تضمین کند، اما اقدامات اخیر از جمله کشتارها و حملات توسط نیروهای مسلح فیلیپین ناقض این اصل است.
کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند، براساس اطلاعاتی که در دست دارند ۲۵۰۰ نفر از مردم لوماد از ماه اکتبر آواره شدهاند، کشاورزان لوماد نیز توسط نیروهای نظامی در سوم دسامبر در یکی از استانهای جنوبی کشته شدند.
همچنین در مانیل اعضای اپوزیسیون مجلس نمایندگان دادخواستی را به دادگاه عالی برای زیر سوال بردن مشروعیت تمدید وضعیت فوقالعاده تنظیم کردند.
سخنگوی رئیس جمهور فیلیپین اعلام کرد: تمدید وضعیت فوقالعاده برای نابودی تروریستهای باقی مانده که باعث تخریب ماراوی و مناطق اطراف شدهاند، لازم و ضروری بود.
ارسال نظر