ترامپ از پوتین خواهان موافقت با پایان جنگ اوکراین شد
رئیس جمهوری آمریکا از همتای روس خود خواست با امضای یک توافق، به جنگ با اوکراین پایان دهد.

به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ روز دوشنبه در دفتر کاخ سفید به خبرنگاران گفت: میخواهم ولادیمیر پوتین یک معامله انجام دهد تا از کشته شدن سربازان روس، اوکراینی و دیگر افراد جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: می خواهم او این مسیر را دنبال کند و فکر می کنم این کار را خواهد کرد. نمیخواهم تعرفههای ثانویه را برای نفت روسیه اعمال کنم. اما اگر او حاضر به توافق نشد، فکر می کنم این کار را انجام خواهم داد مانند اقدامی که با ونزوئلا انجام دادم.
ترامپ روز گذشته به شبکه ان بی سی گفت: «اگر من و روسیه نتوانیم برای توقف کشتار در اوکراین توافق کنیم و در صورتی که روسیه مقصر باشد، تعرفههای ثانویه بر نفت و تمام نفتی که از روسیه خارج میشود، وضع خواهم کرد.»
ترامپ روز دوشنبه همچنین ناامیدی خود را از اوکراین و معامله مواد معدنی کمیاب تکرار کرد.
ترامپ در این خصوص گفت: ما معامله ای را برای مواد معدنی کمیاب انجام دادیم. همه اقدامات انجام شد. اما من از رسانه ها شنیدم و هنوز با اوکراینی ها صحبت نکردهام که کی یف در صورتی این معامله را انجام میدهد که وارد ناتو شود. ما هرگز در این خصوص صحبت نکردیم. در گذشته نیز حتی قبل از ولادیمیر پوتین، به اوکراینی ها اعلام شد که وارد ناتو نخواهند شد.
ترامپ گفت: احتمالاً به همین دلیل است که جنگ شروع شد.
به گزارش ایرنا، ترامپ که از زمان آغاز دوره جدید ریاستجمهوری خود سیاستی ملایمتری در قبال مسکو در پیش گرفته، در روزهای اخیر لحن انتقادآمیزتری نسبت به پوتین اتخاذ کرده است.
رییسجمهور آمریکا اعلام کرد قصد دارد این هفته با پوتین گفتوگو کند. کاخ سفید هنوز جزئیاتی از زمان این گفتوگو یا احتمال تماس ترامپ با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین منتشر نکرده است.
ترامپ پیش از این خواستار برگزاری انتخابات جدید در اوکراین شده و زلنسکی را «دیکتاتور» خوانده بود. وی در این مصاحبه تأکید کرد پوتین از ناراحتی او آگاه است اما اگر کار درست را انجام دهد، این عصبانیت به سرعت فروکش خواهد کرد.
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی از کییف خواستهاند تا قرارداد مواد معدنی حیاتی را بپذیرد، قراردادی که بر اساس خلاصهای از آن، درآمد حاصل از منابع طبیعی اوکراین برای سالها در اختیار واشنگتن خواهد بود. زلنسکی گفته است تیم حقوقی وی باید پیش از هر تصمیمی این توافق را بررسی کند.
تحلیلگران میگویند تهدیدهای جدید تجاری ترامپ میتواند بهویژه بر کشورهایی مانند چین و هند که از بزرگترین خریداران نفت روسیه هستند، تأثیر بگذارد.
دادههای دولتی آمریکا نشان میدهد که این کشور از آوریل ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) دیگر نفتی از روسیه وارد نکرده است. در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳)، هند با خرید ۳۵ درصد از کل نفت خام صادراتی روسیه، از چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت روسیه سبقت گرفت.
ارسال نظر