جیمز ماتیس:
تداوم کمک های امنیتی به پاکستان در گرو مقابله با تروریست ها و شبکه حقانی است
وزیر دفاع آمریکا شرط ادامه یافتن کمک های امنیتی به اسلام آباد را مبارزه مداوم با گروه های تروریستی نظیر طالبان و شبکه حقانی دانست.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک روز پس از آنکه دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد کمکهای امنیتی خود به پاکستان را به حالت تعلیق درمیآورد، جیمز ماتیس، وزیر دفاع این کشور این اظهارات را در جمع خبرنگاران در پنتاگون مطرح کرد.
وی گفت: ما همچنان در حال همکاری با پاکستان هستیم. اگر شاهد اقدامات قطعی و سرنوشت ساز از جانب اسلام آباد علیه تروریستها باشیم، کمکهای امنیتیمان به این کشور را از سرخواهیم گرفت. این تروریستها بیشتر از آنکه برای ما تهدید باشند برای خود پاکستان تهدید به شمار میآیند.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه پس از متهم کردن پاکستان به فراهم کردن پایگاههای امن برای تروریستهایی که در افغانستان فعالیت میکنند، اعلام کرد: آمریکا تقریباً تمامی کمکهایش به پاکستان را به حالت تعلیق درمیآورد. این کمکها شامل بودجه نظامی خارجی 255 میلیون دلاری برای سال مالی 2016 میلادی است که در کنگره آمریکا آن را برای پاکستان اختصاص داده بود.
ماتیس به خبرنگاران گفت: فکر میکنم همه شما مطلع هستید که پاکستان در جریان مبارزه با تروریستها حتی بیشتر از ائتلاف ناتو نیرو از دست داده است اما ما اختلافات جدی درخصوص برخی مسائل با یکدیگر داریم که مشغول رفع آنها هستیم.
در جریان این کنفرانس خبری خبرنگاران سوالاتی را درخصوص اینکه آیا ممکن است پاکستان دست به اقدامات تلافی جویانه بزند یا خیر و مسیر تامین تدارکات برای نیروهای آمریکایی و ائتلافی را مسدود کند، پرسیدند.
وی در پاسخ به این سوالات گفت: من نگران این مساله نیستم که به دنبال وخیم شدن روابطمان مساله تدارک نظامی برای نیروهای آمریکایی و ائتلافی تحت تاثیر قرار بگیرد. هیچ نشانهای از اینکه پاکستان ممکن است مسیرهای تدارکاتی برای نیروهای آمریکایی در افغانستان را مسدود کند، وجود ندارد.
به دنبال این تصمیم واشنگتن برای به تعلیق درآوردن کمکهای امنیتی به اسلام آباد، مقامات پنتاگون در حال بررسی اقدامات آتی پاکستان هستند.
این تصمیم دولت ترامپ باعث خشم و عصبانیت پاکستان شده به طوری که برخی از مقامات این کشور خواستار اتخاذ اقدامات تلافی جویانه شدهاند.
یکی از مهمترین مسائل این است که پاکستان در اقدامی تلافی جویانه جادهها و مرز خود به طرف افغانستان را مسدود کند؛ مسیرهایی که آمریکا از آنها برای انتقال تدارکات به نیروهای ائتلافی و آمریکایی در افغانستان از آنها استفاده میکند.
اگرچه آمریکا به خاطر هزینه کم مسیرهای تدارکاتی پاکستان به شدت به آنها علاقهمند است اما مقامات پنتاگون تاکید کردند که زنجیرهای تدارکاتی آمریکا بسیار انعطاف پذیر و متعدد هستند.
در پاکستان چندین تن از مقامات از جمله عمران خان، رهبر اپوزیسیون این کشور از دولت خواست تا خطوط تدارکاتی را مسدود کند.
وی گفت: زمان آن رسیده که محکم بایستیم و پاسخی جدی به آمریکا بدهیم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر