دبیرکل ناتو:
اتحادیه اروپا به تنهایی قادر به محافظت از اروپا نیست
دبیرکل ناتو گفت: اتحادیه اروپا نمی تواند به تنهایی از اروپا محافظت کند. کشورهای ناتو خارج از اتحادیه اروپا نقشی اساسی در دفاع از اروپا دارند.
به گزارش خبرگزاری موج، ینس استولتنبرگ درباره توافق هسته ای ایران اعلام کرد این توافق دارای اهمیت است و تداوم اجرای کامل آن مورد تاکید ما است.
دبیرکل ناتو بعدازظهر جمعه در اولین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ در سخنانی، اهمیت مشارکت فراآتلانتیک و همچنین همکاری های ناتو با اتحادیه اروپا را مورد تاکید قرار داد و گفت: پیوند فراآتلانتیک ثابت کرده که پیوندی مقاوم و پایدار است زیرا هر دو طرف اروپایی و آمریکایی از آن سود می برند.
وی گفت: من از تلاش های اتحادیه اروپا در زمینه دفاعی استقبال می کنم. این تلاش ها فرصتی برای تقویت تکیه گاه اروپایی در درون ناتو و تقسیم بهتر هزینه ها است. اما همراه با فرصت ها خطراتی هم ایجاد می شود. خطر موجود تضعیف پیوند فراآتلانتیک و دوباره کاری اقدامات ناتو است؛ باید از این خطرات پرهیز شود.
دبیرکل ناتو افزود: واقعیت این است که اتحادیه اروپا نمی تواند به تنهایی از اروپا محافظت کند. رهبران اروپایی خود به این موضوع اذعان کرده اند. کشورهای ناتو خارج از اتحادیه اروپا نقشی اساسی در دفاع از اروپا دارند.
دبیرکل ناتو در بخش دیگری از سخنانش درباره ظهور مجدد چالش هسته ای گفت: اشاعه هسته ای امروز درحال روی دادن است و توافق های هسته ای از جمله INF (معاهده نیروهای هسته ای میان برد) با تهدید رو به هستند. ما باید از این معاهده محافظت کنیم و از روسیه می خواهیم که نگرانی های متحدان ناتو را به شکلی شفاف و اساسی مورد توجه قرار دهد.
وی همچنین برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی را تهدیدکننده تمام اعضای ناتو دانست و گفت: پیونگ یانگ به مونیخ نزدیکتر از واشنگتن است و بنابراین باید از طریق ابزارهای دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی ، حداکثر فشار را بر کره شمالی وارد کنیم تا برنامه هسته ای خود را کنار بگذارد. روسیه و چین به عنوان اعضای شورای امنیت و همسایگان کره شمالی مسئولیت بزرگی در این زمینه دارند.
وی افزود: ایران نیز نگرانی در زمینه اشاعه هسته ای ایجاد می کند و به همین علت است که متحدان ناتو اهمیت زیادی برای توافق هسته ای قائل هستند و لازم است که این توافق بطور مناسب اجرا شود.
دبیرکل ناتو همچنین بر اهمیت ثبات در عراق به عنوان همسایه ترکیه یکی از اعضای ناتو تاکید کرد و گفت: ناتو در این زمینه احساس مسئولیت می کند و این کار را با همکاری نزدیک با دولت عراق انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه ناتو ساختارها و دانش لازم برای آموزش نیروها را دارد، افزود: ما در سالهای گذشته شاهد تغییر در نحوه کمک ناتو به مبارزه با تروریسم بوده ایم. قبلا در عملیات رزمی دخالت داشتیم اما درحال حاضر درحال تغییر از عملیات رزمی به آموزش نیروها هستیم. در افغانستان عملیات رزمی را پایان دادیم و مشغول آموزش نیروها شدیم و در عراق نیز همین کار را خواهیم کرد.
کنفرانس امنیتی مونیخ 2018 که پنجاه و چهارمین دوره این نشست است، از ساعت 14 امروز جمعه به وقت محلی در هتل «بایریشر هوف» مونیخ به طور رسمی آغاز به کار کرد.
ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در آغاز این کنفرانس گفت: هر چند در جهان شاهد پیشرفت هایی در زمینه کاهش فقر و بیماری بوده ایم اما با چالش هایی نیز رو به رو هستیم. دمکراسی و آزادی و ارزش های غربی درحال افول است و با تهدید رو به رو است.
در ادامه 'اوزولا فان در لاین' وزیر دفاع آلمان به عنوان اولین سخنران کنفرانس مونیخ درباره چالش های جهانی به سخنرانی پرداخت.
وی تاکید کرد که اروپا نیازمند طرحی همانند طرح همکاری های دفاعی موسوم به 'همکاری ساختارمند دائمی' ( PESCO) در زمینه سیاست خارجی است.
در روز اول کنفرانس امنیتی مونیخ پس از ایشینگر و وزیر دفاع آلمان، فلورانس پارلی وزیر دفاع فرانسه ، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، شیخ تمیم آل ثانی امیر قطر و 'ینس استولتنبرگ' دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) سخنرانی کردند.
عصر جمعه میزگردی درباره همکاری های دفاعی در اتحادیه اروپا و ناتو با حضور رز گوتمولر معاون دبیرکل ناتو و وزیران دفاع نروژ و استونی و همچنین رئیس آژانس دفاعی اروپا و سناتور لیندسی گراهام عضو کمیته خدمات نظامی سنای آمریکا برگزار می شود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان قرار است بعدازظهر یکشنبه در این کنفرانس سخنرانی کند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر