یک ضد ایرانی تمام عیار جای مک مستر را گرفت؛
جان بولتون؛ دومین انتصاب مجازی ترامپ
مشاور امنیت ملی جدید کاخ سفید یکی از ضدایرانیترین نومحافظهکاران در آمریکا به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج، پس از تصمیم دونالد ترامپ در برکناری رکس تیلرسون وزیر امور خارجه سابق آمریکا و جایگزینی مایک پامپئو، دومین انتصاب توتیتری ترامپ، انتخاب جان بولتون یکی از چهرههای ضدایرانی در آمریکا، به عنوان مشاور امنیت ملی بود که جایگزین ژنرال هربرت مکمستر شد.
جان بولتون به عنوان « باز جنگ طلب » حامی اقدام نظامی برای تغییر رژیم ایران، کره شمالی، سوریه ، لیبی ( قذافی) و عراق ( صدام حسین) بوده است. جان بولتون ۶۹ ساله سومین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ در طول ۱۴ ماه ریاست جمهوری وی محسوب می شود. ژنرال مک مستر اوایل اسفندماه سال ۱۳۹۵ پس از کناره گیری مایک فلین به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید منصوب شد.
دونالد ترامپ در توییتر خود نوشت: مفتخرم اعلام کنم که از نهم آوریل جان بولتون مشاور امنیت ملی جدید من خواهد بود. مایک پنس، معاون ترامپ نیز در توییتی ضمن تبریک به بولتون، نوشت: جان بولتون یک میهنپرست آمریکایی بسیار محترم است که دههها تجربه را با خود به تیم امنیت ملی ما خواهد آورد. رییسجمهوری آمریکا با حضور او به عنوان مشاور امنیت ملی، آمریکا را امن و قدرتمند حفظ خواهد کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آینده ایالات متحده و جان بولتون از منتقدان سرسخت برجام و سیاستهای ایران در منطقه خاورمیانه هستند. تغییرات در تیم امنیت ملی دونالد ترامپ در حالی صورت می گیرد که قرار است رئیس جمهوری آمریکا تا روز ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) در مورد تمدید تعلیق تحریم های هسته ای ایران تصمیم گیری کند. از سوی دیگر دونالد ترامپ همچنین قرار است بهار امسال با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در مورد برنامه تسلیحاتی پیونگ یانگ مذاکره کند. مشاور جدید امنیت ملی آمریکا پیش از این یکی از مدافعان حمله نظامی پیشگیرانه به کره شمالی بود.
جان بولتون همواره تندترین مواضع را علیه ایران داشته و جزو حامیان گروه تروریستی منافقین است و بارها در برنامههای این گروه تروریستی خواستار حمله نظامی به ایران از طریق بمباران بوده و این موضع گیریها را بارها تکرار کرده است. او در یکی از سخنرانیهایش در همایش منافقین در پاریس وعده تصرف ایران تا سال ۲۰۱۹ را مطرح کرد. او این رویکرد را در قبال سایر کشورها از جمله کره شمالی نیز دارد و به همین دلیل انتخابش با واکنش تند و نگرانی مقامات و افکارعمومی آمریکا از وقوع یک جنگ اتمی با چنین چینشی مواجه شده است.
در ده روز اخیر، این دومین تغییر در سطح مقامهای ارشد دولت آمریکاست؛ انتخاب مایک پمپئو برای وزارتخارجه و بعد هم جان بولتون برای ریاست شورای امنیت ملی، پیام روشن دونالد ترامپ است که میخواهد موضع سرسختتری در قبال ایران نشان دهد؛ پیامی هم برای مقامهای جمهوری اسلامی و هم البته به همپیمانان اروپایی. درواقع این بولتون بود که ترامپ را به این سمت هدایت کرد که زبان به برخی تعهدات بگشاید و برای ادامه برجام ، شروطی قرار دهد. شروطی که باعث شوند در صورت عدم همراهی کنگره و متحدان اروپایی آمریکا با بندهای تغییرات عمده مد نظر وی ،توافق هسته ای سقوط کند و راهی برای نجات نداشته باشد.
«بولتون» یکی از ضدایرانیهای نئوکانها در آمریکا است که از صریحترین مخالفان توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ به شمار میرود. او بارها در مصاحبهها و نوشتههای مختلف از اینکه راهبرد ترامپ درباره برجام تحت تأثیر مواضع تیلرسون و مکمستر قرار گرفته گلایه کرده بود. او همین چند روز پیش هم در مصاحبهای با شبکه خبری فاکسنیوز تأکید کرد که توافق هستهای با ایران مشکلات با این کشور را حل نمیکند و بایستی از آن خارج شد.
در این راستا وی چهار گام را برای خروج آمریکا از توافق هسته ای مطرح کرده است۱- رایزنی سریع و بدون سر و صدا با بازیگران عمده مانند فرانسه، بریتانیا، آلمان، اسرائیل و عربستان سعودی. اطلاع رسانی در مورد عزم ما مبنی بر ملغی کردن برجام به دلیل تخطیهای آشکار ایران و سایر رفتارهای غیر قابل قبول این کشور. ۲- تنظیم و تدوین مدارکی که تشریح کننده آن هستند که توافق به نفع منافع ملی آمریکا نیست، ایران چگونه آنرا نقض کرده و چرا از زمان توافق رفتار ایران در منطقه بدتر شده است. ۳- آغاز کمپینی دیپلماتیک؛ خصوصاً در اروپا و خاورمیانه با تأکید بر اولویت داشتن خطرهایی که از سوی ایران متوجه جهان است. ۴- برنامه ریزی یک کمپین برای جلب حمایت و همراهی کنگره و افکار عمومی در داخل و خارج از آمریکا.
وی در طرح پیشنهادی خود به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای خارج کردن واشنگتن از توافق هسته ای با ایران، خواستار راه اندازی جنگ داخلی قومی در این کشور بوده است. اینکه آمریکا مخفیانه با کشورهای 'متحد' خودش برای تأمین مالی گروههای تروریستی و راهاندازی جنگ داخلی در ایران توطئهچینی کند. و بعد، تمامی اراضی ایران از طریق نائبان تروریستی و کشورهای فروپاشیده کنترل شوند.
وی به علاوه، از دولت آمریکا خواسته «صدور ویزا برای تمامی ایرانیها از جمله پژوهشگران، دانشجویان، ورزشکاران و برای سایر انواع تبادلات» را متوقف کند. بولتون، به علاوه در بخش دیگری از طرح چهاربندی خود، خواستار موظف کردن ایران به پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان حادثه 11 سپتامبر 2001 شده است.
سناتور لیندزی گراهام از کارولینای جنوبی درباره انتخاب جان بولتون بهعنوان مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: این خبری خوب برای متحدان آمریکا و خبری بد برای دشمنان آمریکاست. من جان بولتون را بیش از یک دهه است میشناسم و معتقدم بهعنوان مشاور امنیت ملی جدید دونالد ترامپ کار خود را بهنحو عالی انجام خواهد داد. او درک قاطعی دارد، از تهدیدهایی که از جانب کره شمالی و رژیم ایران و اسلام افراطی با آن مواجهیم. لی زلدین نماینده مجلس نمایندگان از نیویورک نیز گفت: «سفیر جان بولتون بینهایت آگاه است و مشاور امنیت ملی بسیار خوبی خواهد بود. درز اطلاعاتی که از شورای امنیت ملی بیرون میآمد پایان مییابد. باقی ماندههای دولت اوباما خواهند رفت.
«اِد مارکی» عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در پیامی توئیتری با اشاره به مواضع افراطی بولتون علیه ایران و کره شمالی نوشت: انتصاب او خطری بزرگ برای مردم آمریکا است. «کریس مورفی» دیگر عضو این کمیته در توئیتی با بیان اینکه بولتون طرفدار پرشور حمله پیشگیرانه به ایران و کره شمالی است، از انتصاب او به مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید ابراز شگفتی کرد.
«کریستوفر کونز» دیگر سناتور آمریکایی با ابراز تاسف از اخراج مک مستر، مواضع بولتون در قبال ایران و کره شمالی را در بهترین حالت 'تهاجمی' و در بدترین حالت 'خطرناک' توصیف کرد. سناتور «مارتین هینریش» از ایالت نیومکزیکو سپردن سکان امنیت ملی آمریکا به بولتون را 'به خطر انداختن کشور' توصیف کرد.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر