English

سیدحسن نصرالله:

برای مقابله با تهدیدات اسرائیل، استفاده از همه ابزارهای قدرت حق ماست/ نتانیاهو ممکن است به خاطر بلندپروازی‌های خود دچار اشتباه شود

دبیرکل حزب‌ الله لبنان گفت: ما بی‌شک از سال‌ها پیش قدرت ورود با الجلیل را داریم اما تصمیم آن بستگی به شرایط دارد. برای مقابله با تهدیدات اسرائیل، استفاده از همه ابزارهای قدرت حق ماست.

برای مقابله با تهدیدات اسرائیل، استفاده از همه ابزارهای قدرت حق ماست/  نتانیاهو ممکن است به خاطر بلندپروازی‌های خود دچار اشتباه شود

به گزارش خبرگزاری موج، سید حسن نصرالله ، دبیرکل حزب‌ الله لبنان پس از چند ماه سکوت، در گفت‌وگوی زنده با شبکه المیادین، درباره سکوت رسانه‌ای و شایعات پیرامون خود گفت: این مسأله آن‌چنان که در رسانه‌های اسرائیلی یا سعودی گفته شد، صحت نداشت؛ نه سکته قلبی، مغزی و نه روحی و عقلی! من خوبم و با آنکه وارد شصت‌سالگی شده‌ام، هیچ مشکل سلامتی نداشتم.

آنچه درباره بیماری و یا مرگ من منتشر شده، مضحک است

وی با بیان اینکه «هیچ مشکل جسمی ندارم و تمام آنچه که گفته شد، دروغ‌پردازی بود»، بیان کرد: آنچه درباره بیماری و یا مرگ من منتشر شده، مضحک است.

دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: عدم سخنرانی من در این مدت ارتباطی به وضعیت سلامت من ندارد. من و برادرانم در حزب‌الله تصمیم گرفتیم که درباره عملیات سپر شمال تا زمانی که به پایان برسد، اظهار نظر نکنیم.

سیدحسن نصرالله افزود: رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر از پایان عملیات سپر شمال سخن گفت اما عملیات هنوز تمام نشده است.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت: دیروز گزارشی به من دادند و گفتند که عملیات تا جمعه ادامه داشته و امروز شنبه تعطیل بوده است اما آیزنکوت پایان عملیات را اعلام کرده بود. من به همه دوستداران و حتی به اسرائیل می‌گویم که ما در خصوص زمان واکنش نشان دادن، پایبند به دشمن نیستیم.

وی خاطرنشان کرد: شایعه‌ پراکنی درباره وضعیت سلامت من در واقع تلاشی برای کشاندن من به سخنرانی است و آن چیزی بود که ما نمی‌خواستیم.

سید حسن نصرالله در پاسخ به سوالی درباره عملیات کشف تونل اسرائیل گفت: ما ملزم نیستیم که بگوییم، حزب‌الله تونل حفر کرده است. ما همیشه تمایل داریم که ابهام سازنده را در پیش بگیریم. حتی اسرائیل ادعا می‌کند که حزب‌الله عامل حفر تونل است اما تاکنون دلیلی برای این ادعا ارائه نکرده است. البته که تونل‌هایی هست و بوده؛ حالا چه جدید و چه قدیمی و برخی را کشف کرده‌اند. حال جدای از اینکه چه زمانی حفر شده، قبل از جنگ ۲۰۰۶ یا بعد آن یا اینکه چه کسی حفر کرده، به هر حال این تونل‌ها هست و نکته در این است که اسرائیل آن را دیر کشف کرده است و این شکست دستگاه اطلاعاتی اسرائیل بود. یکی از این تونل‌ها عمری در حدود سیزده یا چهارده سال داشت و ارتش، سرویس اطلاعات و دستگاه‌های آنان این را کشف نکرده بودند؛ هر چند که رسانه‌های اسرائیلی از تونل‌ها صحبت کرده بودند.

او گفت: موشه یعالون در اثنای عملیات سپر شمال گفت ما از دو سال پیش از این تونل‌ها خبر داشتیم و برخی شهرک‌نشینان گفتند که آنها دو سال پیش سوال‌هایی درباره این تونل‌ها از مقامات پرسیده بودند. سوال ما این است که آیا سران اسرائیل به شهرک‌نشینان دروغ می‌گویند؟

دبیرکل حزب‌الله توضیح داد: عملیات سپر شمال برای کشف تونل‌ها ترس و هراس را وارد دل همه شهرک‌نشینان کرد. آنها قبل از این عملیات می‌گفتند تونلی در کار نیست و تنها نگرانی، سقوط موشک‌ها بود. نتانیاهو با این کار رسانه‌ای بزرگ روی تونل که اصلاً نیاز به این کار رسانه‌ای بزرگ نداشت، ترس و هراس را به دل شهرک‌نشینان وارد کرد. نتانیاهو با عملیات سپر شمالی در جنگ روانی به ما خدمت کرد؛ چرا که شهرک‌نشینان را به شدت ترساند و آنها از این به بعد صدای هر چکشی را که بشنوند، با ترس خواهند گفت که صدای چکش می‌شنوند.

وی تأکید کرد: اگر تصمیم بگیریم که وارد الجلیل شویم، صهیونیست‌ها هرگز نخواهند فهمید که چگونه وارد خواهیم شد.

سیدحسن نصرالله با بیان اینکه بخشی از نقشه ما در جنگ آتی، ورود به الجلیل است، یادآور شد: ما بی‌شک از سال‌ها پیش قدرت ورود با الجلیل را داریم اما تصمیم آن بستگی به شرایط دارد. برای مقابله با تهدیدات اسرائیل، استفاده از همه ابزارهای قدرت حق ماست.

دبیرکل حزب‌الله گفت: پس از جنگ سوریه ، مسأله آسان‌تر شده و برای دیوارهایی که بنا می‌کنند، راه حلی پیدا کردیم. از همین رو به دشمن اجازه نمی‌دهیم که قواعد درگیری را به ما تحمیل کند و یا آنها را تغییر دهد.

سیدحسن نصرالله در پاسخ به سوالی درباره تهدید سابق خود علیه اسرائیلی‌ها که گفته بود، اگر تجاوز کنند، پشیمان خواهند شد، گفت: بله پشیمان خواهند شد. یکی از نکاتی که امشب من به نتانیاهو یا دیگر سران اسرائیلی می‌گویم، این است که مرتکب اشتباه نشوند.

وی تصریح کرد: گزینه‌های ما روی میز است اما امروز مقاومت در جایگاهی است که می‌تواند بگوید تمام گزینه‌های ما روی میز است. هر آنچه از ایستادگی، مقاومت و قدرت لازم است، و عقل و درایت و شجاعت حکم می‌کند، نزد ما موجود است.

او ادامه داد: یادم هست که در سال ۲۰۰۰ که سال عقب‌نشینی دشمن از جنوب لبنان بود، مطرح شد که حزب‌الله در مرز چه خواهد کرد؟ ما گفتیم که خاک لبنان را آزاد خواهیم کرد. پرسیدند کجا را؟ پاسخ دادیم که لبنان و حکومت آن است که تشخیص می‌دهد کجا خاک لبنان است و مقاومت از آن حمایت می‌کند. آن زمان امیل لحود و کابینه مزارع شبعا را خاک لبنان تشخیص دادند. ما آن را خاک لبنان قلمداد کردیم. مسأله مرزها و اینکه کجا خاک لبنان هست و کجا نیست، مربوط به حکومت لبنان است و مقاومت از آن حمایت می‌کند.

سیدحسن نصرالله اظهار کرد: اگر رژیم اسرائیلی جایی در لبنان را هدف بگیرد یا عملیات امنیتی در داخل لبنان انجام دهد یا عملیات تروری در لبنان انجام دهد، یا هر کس از برادران ما در حزب‌الله حتی در سوریه را ترور کند، این مسأله مربوط به کل لبنان و امنیت و ثبات آن است.

دبیرکل حزب‌الله در ادامه به اسرائیلی‌ها هشدار داد که باید بدانند نتانیاهو ممکن است به خاطر بلندپروازی‌های خود دچار اشتباه شود.

سیدحسن نصرالله هشدار داد که بعید می‌داند نتانیاهو علیه لبنان مرتکب اشتباهی شود اما ممکن است مکان این اشتباه در سوریه یا حتی در غزه باشد. اکنون غزه تحت فشار است. مردم غزه تسامح نخواهند کرد و سقف خواسته‌هایشان پایین نیست. غزه از حیث روانی نیز آماده است و آماده پاسخ نظامی هم هست.

او بار دیگر با اشاره به عملیات سپر شمال اسرائیل برای کشف تونل‌ها، تأکید کرد که این عملیات از حیث سیاسی کاملاً شکست خورده و ابداً مانع عملیات احتمالی الجلیل نمی‌شود؛ حتی ۱۰ درصد. این عملیات از حیث اطلاعاتی نیز در بی‌ثبات کردن موضع رسمی لبنان ناکام ماند. موضع رسمی لبنان در شورای امنیت و موضع کویت هم شکست اطلاعاتی اسرائیل بود و تنها یک دستاورد داشت؛ مبنی بر اینکه بله، تونل‌هایی هست.

وی تصریح کرد: در مسأله تونل‌ها ایزنکوت نیز در ایجاد رعب و وحشت نزد اسرائیلی‌ها سهیم بود زیرا گفت که حزب‌الله برای وارد کردن مبارزان این تونل‌ها را ساخت.

دبیرکل حزب‌الله خاطرنشان کرد: در لبنان در خصوص عدم وقوع هرگونه اختلاف درباره تونل‌ها نوعی انسجام و هماهنگی وجود داشت و اسرائیلی‌ها در متزلزل کردن موضع رسمی لبنان در خصوص عملیات تونل‌ها نیز دچار شکست اطلاعاتی شدند.

او در خصوص اقدام اسرائیل برای ساخت دیوار در مرز لبنان، گفت: اسرائیل سعی دارد حفاری کند و ساخت دیوار را ادامه دهد و مسئولیت متوقف کردن آن، دولت لبنان است. آیا درست است که به اسرائیل اجازه داده شود این کار را بکند؟ این کار تبعاتش برای کل لبنان خواهد بود. ما استدلال‌های محکم و راهبرد قوی دفاعی داریم و این آمادگی را داریم که راهبرد دفاعی را بدون قید و شرط با دولت لبنان مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

سیدحسن نصرالله در پاسخ به سوالی درباره احتمال تغییر سیاست اسرائیل مبنی بر کنار گذاشتن سیاست ابهام، گفت: تل آویو که در سوریه متحمل شکستی استراتژیک شده است، به شدت نگران سوریه است؛ هر چند نتانیاهو با قیل و قال کردن در صدد مخفی کردن این شکست است و از آنجایی که او در آستانه انتخابات قرار دارد، ممکن است دچار خطای محاسباتی شود.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت که مقاومت به اندازه کافی موشک نقطه‌زن دارد و هرجایی را هم که لازم باشد، هدف قرار می‌دهد.

وی در پاسخ به سوال المیادین درباره اینکه مقاومت چقدر موشک دارد، گفت: هر اندازه که یک جنگ احتمالی نیاز داشته باشد.

سیدحسن نصرالله در ادامه تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی مقاومت به این موشک‌ها از طریق حمله به سوریه را بی‌فایده دانست و اعلام کرد: ما آنچه لازم داریم را اکنون داریم و نیاز به انتقال نداریم. من نمی‌گویم که موشک نقطه‌زن زیاد داریم تا بنیامین نتانیاهو نگران نشود، اما به اندازه لازم داریم.

اکنون وضعیت سوریه در بهترین شرایط در طول هشت سال بحران خود قرار دارد

نصرالله درباره آخرین تحولات مربوط به سوریه گفت: ما در سوریه به مرحله آخر و پیروزی بزرگ نزدیک می‌شویم و تا قبل از حل مسأله ادلب و شرق فرات نمی‌توانیم بگوییم که پرونده بسته شده است. اکنون وضعیت سوریه در بهترین شرایط در طول هشت سال بحران خود قرار دارد اما مشکل در شرق فرات، مشکلی مربوط به دولت سوریه است که متوجه ترکیه هم است. مشکل دیگر سوریه در حال حاضر ادلب و شمال سوریه است. ارتش سوریه این قدرت را دارد که کار در شمال سوریه را تمام کند اما بعد از مذاکرات آستانه و تلاش ویژه ترکیه با روسیه، سیاست بر این شد که مشکل به گونه‌ای دیگر حل شود که البته هنوز حل نشده است.

وی همچنین به مشکلات ترکیه با جریان‌های کرد این کشور اشاره کرد و گفت که اردوغان احزاب کردی را هم بخشی از پ.ک.ک می‌پندارد. نصرالله افزود: ترکیه و کردها هر دو متحد آمریکا هستند اما این اختلاف را با هم دارند و ترکیه کردها را تهدید امنیت ملی خود می‌داند؛ برعکس سوریه آنان را راهکار خود می‌بیند. نزدیک بود که اردوغان و ترامپ به دلیل مسأله شرق فرات به درگیری برسند. ترامپ تصمیم خروج از سوریه گرفت که بحث خود را دارد.

سید حسن نصرالله همچنین گفت که عربستان و امارات با تصمیم آمریکا از کردها حمایت مالی می‌کردند و همچنان می‌کنند. از محتوای دیدار اردوغان با پوتین مطلع نشده‌ام اما این مسأله هنوز حل نشده است و مسأله شرق فرات حل نشده است. وقتی اردوغان از مسکو برگشت، از توافق آدنا صحبت کرد که در زمان حافظ اسد حاصل شده بود. وقتی اردوغان می‌گوید باید به توافق آدنا برگردیم، یعنی چه؟ یعنی بازگشت ارتش سوریه به شرق فرات تا مرزها با ترکیه. همین که اردوغان به توافق آدنا بازمی‌گردد و آن را مرجع گفت‌وگو قرار می‌دهد، این به نظر من اتفاق خوبی است.

همه گزینه‌ها برای ادلب روی میز است 

نصرالله در خصوص ادلب و تسلط جبهة النصره بر ادلب، گفت: النصره بر ادلب و غرب حلب مسلط شده است. جبهة النصره در شورای امنیت و از دید جامعه بین‌الملل تروریستی است؛ گروهی سوری یا به اصطلاح اسلام‌گرا نیست که اردوغان از آن حمایت کند. همه آن را تروریستی می‌دانند و روسیه نیز آن را تروریستی می‌داند. تلاش‌هایی شد برای این که جبهة النصره وارد مناطق دیگر با هویتی جدید بشود که هیچ ارتباطی با النصرة نداشته باشد و ماهیت گذشته خود را کنار بگذارد با ساختار جدید و جزئی از حل‌وفصل داخلی سوریه شود. نه النصره و محمد الجولانی و نه بزرگ‌تر از او نمی‌توانند چنین راهکاری را بپذیرند. معلوم نیست وضعیت ادلب به کجا برسد. ترکیه نیز در تنگناست. ترکیه نمی‌تواند از این وضعیت ادلب دفاع کند و باید راه‌حلی برای آن بیابد یا این که آن را در اختیار سران سوریه بگذارد که هیچ نقطه‌ای از خاک سوریه را در اختیار تروریست‌ها باقی نخواهند گذاشت. همه گزینه‌ها برای ادلب روی میز است اما راهکاری سیاسی در اولویت است.

او اضافه کرد: ترامپ در همه جاهایی که از خروج صحبت می‌کند، صادق است. این وعده‌های انتخاباتی او است. این در حالی است که ادبیات باراک اوباما بر مبنای دروغ و نیرنگ و دورویی بود. ولی ترامپ از همان روز اول گفته بود که عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس باید میلیون‌ها و میلیاردها دلار هزینه کنند. در عین حال ادبیات او علیه این کشورها تحقیرکننده است و حتی درباره اروپا و کره جنوبی نیز به صورت تحقیرآمیز صحبت می‌کند و من فکر می‌کنم او در خروج نیروهایش از سوریه صادق است.

سیدحسن نصرالله در بخش دیگری از این مصاحبه بیان کرد: امروز طالبان و هیأت آمریکایی به ریاست زلمای خلیل‌زاد گفتند که توافق کردند. در پیش‌نویس آمده خروج کل نیروهای خارجی طی چند ماه آینده است. ترامپ در سوریه هم همین‌طور از روز اول قصد خروج داشت. هفت ماه پیش گفته بود که ما به زودی از سوریه خارج خواهیم شد. جیمز ماتیس، وزیر دفاع پیشین و دیگران گفتند که این پیروزی مجانی برای روسیه و ایران است. رفتند پیش او و گفتند مهلت بده. اگر مصر هستید که خارج شوید، شش ماه مهلت دهید تا دستاوردی داشته باشیم اما رسماً شش ماه را اعلام نکردند.

خروج آمریکا از سوریه برای کسی غافلگیرکننده نبود

او ادامه داد: رفتند در روسیه و گفتند آماده خروج از سوریه تا آخرین سرباز و حتی از تنف هستیم. تنف مهم است. اما شرطش خروج نیروهای ایرانی و حزب‌الله از سوریه است. با ایرانی‌ها صحبت کنید که از سوریه خارج شوند تا آمریکا هم کامل خارج شود. در آن زمان، روس‌ها به برادران ایرانی گفتند و پوتین به روحانی گفت و روحانی به من گفت و گفته شده که منتظر باشید تا پاسخ ایران و حزب‌الله برسد. من به عنوان یک طرف، گفتم، آمریکایی‌ها دنبال خارج شدن از سوریه هستند و دنبال دستاورد می‌گردند تا بگویند که ترامپ دستاورد مهمی به دست آورده؛ همان‌طور که نتانیاهو دنبال دستاورد بزرگ‌تری است. پاسخ ایران هم منفی بود و گفت که ما به درخواست دمشق برای مبارزه با تروریسم در سوریه هستیم. بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه نیز گفت که من اصلاً چانه‌زنی بر سر ایران مقابل آمریکایی‌ها را قبول ندارم. اینها دوست و متحد هستند، آنها دشمن هستند. طرف روسی هم هیچ فشاری وارد نکرد؛ هر چند در رسانه تبلیغاتی می‌کنند. روسیه فقط به انتقال پیام بسنده کرد. ترامپ دریافت که این طرح بی‌فایده است. در دوره اخیر هم آمریکا فشار را بیشتر کرد و کشتارهایی در شرق سوریه مرتکب شد. اعلام ترامپ درباره خروج آمریکا از سوریه برای کسی غافلگیرکننده نبود. آمریکایی‌ها برای ادامه فشار نظامی بر سوریه نیاز به پایگاه در این کشور ندارند. آنها از طریق هواپیما و آسمان این کار را می‌کنند.

سیدحسن نصرالله گفت، آمریکایی‌ها زمانی که گفتند خارج می‌شوند، حرف مهمی زدند که نمی‌خواهند دیگر پلیس منطقه باشند. این حرف برای عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس و گروه‌های متحد آمریکا سخت بود. آمریکایی‌ها گفتند که اگر ما نباشیم در عربستان، فارسی صحبت خواهند کرد و اگر ما نباشیم شما هم نخواهید بود. اینها به اینجا رسید که کردها به مسکو رفتند. به عراق رفتند تا نزد بشار اسد میانجی‌گری کنند. کُردها به سرعت به مسکو، عراق، لبنان و جاهای دیگر رفتند اما چرا؟ چون آمریکا، آنها را تنها گذاشت.

دبیرکل حزب‌الله خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم که عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان با چراغ سبز عربستان به سوریه رفت و با بشار اسد دیدار کرد. مشکل سودان و یمن و عربستان ارتباطی با این مسأله ندارد. امارات سفارتش را بازگشایی کرد. وزیر خارجه بحرین هم گفت که ما اصلاً سفارتمان را تعطیل نکرده بودیم. اطلاعات ما نشان می‌دهد که در سایه تصمیم ترامپ و استعفای ماتیس و نگرانی که در دولت آمریکا وجود دارد، جلسه‌ای در سطح بالا در ابوظبی برگزار شد و گفتند که مسأله بشار اسد که روشن است. مشکل، اکنون اردوغان و ترکیه و شمال سوریه است. حقیقت این است که بشار اسد وجود دارد و پیروز شد. نکته خطرناکی است و آن این که ترامپ می‌خواهد خارج شود و به ترکیه گفته: سوریه مال تو. این طرح خطرناکی برای عربستان و امارات است. فکر کنید که چه شده که ارزیابی امارات و عربستان این شده که ترکیه خطر اول در سوریه است و ایران نیست.

او ادامه داد: با روسیه شاید بتوان تفاهم کرد. روسیه چندان نگران‌کننده نیست. این‌ها تفکرشان فرقه‌گرایی است. در فکرشان این است که تکلیف ایران که مشخص است. کشوری شیعی است اما ترکیه سنی است و اگر وارد شود، چطور خارج می‌شود؟ پیشرفت طرح ترکیه در سوریه پیشرفت یک طرح مشخص است و آن طرح اخوان‌المسلمین است. این طرز تفکر عربستان و امارات و ارزیابی آنان است پس باید به سوریه برویم و با اسد ارتباط برقرار کنیم. دشمنی خود را با ایران حفظ کنیم اما با ترکیه مقابله کنیم. در نتیجه عمر البشیر به سوریه رفت و اکنون می‌گویند که باید بشار اسد در پیامی رسمی اعلام کند با توجه به فضای کنونی و حفظ وحدت عربی به اتحادیه عرب بازمی‌گردد. اما دمشق در پاسخی منطقی گفته است که سوریه خودش از اتحادیه عرب خارج نشده که چنین درخواستی کند. این موضعی عزت‌مندانه است. هر کس دمشق را خارج کرده، خودش آن را بازگرداند.

سیدحسن نصرالله اظهار کرد: آمریکایی‌ها هر آنچه در طول این ۴۰ سال توانسته‌اند علیه ایران انجام دهند، انجام داده‌اند. می‌بینید که واشنگتن دارد با طالبان توافق می‌کند که نیروهای آمریکایی از افغانستان عقب‌نشینی کنند. آمریکا طوری رفتار می‌کند که گویی طالبان حاکم آینده افغانستان است. آمریکایی‌ها نه برای خاطر محمد بن سلمان و نه برای خاطر محمد بن زائد و نه حتی برای خاطر نتانیاهو توانایی این را ندارند که جنگی جدید در منطقه راه بیندازند. ترامپ می‌خواهد همه را یک جا جمع کند تا مقابل ایران بگذارد تا آن را با جنگ ساقط کند اما نمی‌توانند. ۴۰ سال است که آمریکا و کل دیکتاتورهای عالم مقابل جمهوری اسلامی مبارک ایران ایستاده‌اند اما بگویید چه توانسته‌اند بکنند؟

او تأکید کرد: نتانیاهو چرا نمی‌گوید که شکست خورده است؟ او روی سقوط دمشق و اسد حساب کرده بود. آیزنکوت اخیراً اذعان کرد و رسماً اعتراف کرد که از گروه‌های مسلح حمایت تسلیحاتی کرده است. اسرائیلی‌ها در جنوب سوریه وارد جنگ شدند و جزئی از این جنگ شبه‌جهانی علیه سوریه بودند. هدفشان هم رفتن و شکست بشار اسد بود. حالا باید این سوال را پرسید که چه شد؟ آیا این هدف تحقق یافت؟ پاسخ منفی است. امروز نتانیاهو می‌گوید که ضمانت ما ارتش ماست؛ این شکست اول. شکست دوم این است که برای تجاوزهایتان به سوریه هدفی تعیین کردید. اهدافی لجستیک را زدید که موشک‌های نقطه‌زن و سلاح‌های پیشرفته به حزب‌الله نرسد. این را آیزنکوت گفته است که ما دویست حمله کرده‌ایم. نتیجه چه شد؟ شما نتوانستید مانع رسیدن امکانات مورد نیاز به لبنان شوید، پس شکست خوردید.

اسرائیل در خارج کردن ایران از سوریه است شکست خورد

دبیرکل حزب‌الله اضافه کرد: هدف سوم که اعلام کردند این بود که ایران را از سوریه خارج کنند. رفتند و آمدند. به آمریکا رفتند و از نفوذشان استفاده کردند که فشار آورند تا ایران را از سوریه خارج کنند اما نتیجه چه شد؟ شکست خوردند. اسرائیل همه امیدش در سوریه بر باد رفته و از سال ۲۰۱۱ همه تلاش‌هایش بی‌نتیجه مانده است. نیروی سوریه قوی‌تر شده و ارتش با تجربه‌تر شده و همه جراحت‌هایی که به سوریه وارد شده، مانع انجام وظیفه ملی آن نخواهد شد. اسرائیل در یکی از مهم‌ترین اهدافش که خارج کردن ایران از سوریه هم از لحاظ سیاسی و هم از لحاظ نظامی بود، شکست خورده است. نتانیاهو در چنین وضعی چه باید بکند و به کجا باید برود؟

او گفت: در هر لحظه‌ای ممکن است در سوریه و از جانب سران سوریه و محور مقاومت تصمیم دیگری برای مقابله با تجاوزهای اسرائیل گرفته شود. آن روز اولویت تمام کردن نبرد داخلی بود تا حل مشکل با اسرائیل اما امروز این وضعیت تغییر کرده است. متغیر دوم این است که ارتش سوریه در وضعیت بسیار بهتری است. متغیر سوم پدافند قوی سوریه است. حتی عامل روسی که از زاویه منفی در این خصوص به او نگاه می‌شود، ممکن است از زاویه مثبت هم نگاه شود و همه حاشیه‌ها را برای اسرائیل باز نکند. حتی در ایران هم تغییراتی وجود دارد. ایران بر خلاف تحریم‌ها منسجم ایستاده است. همه ارزیابی‌ها نزد ژنرال‌ها و مراکز قابل اعتنای اسرائیل تغییر کرده است. همه این متغیرها باید در نظر گرفته شود. خلاصه کلام اینک ه پیامی که نتانیاهو باید آن را دریافت کند، این است که این متغیرها را در نظر بگیرد و در ارزیابی اشتباه نکند و منطقه را به جنگ نکشد.

سیدحسن نصرالله در پاسخ به این سوال که محور مقاومت چطور پاسخ نتانیاهو را خواهد داد و این که آیا ممکن است تل‌آویو هدف قرار بگیرد، گفت: هر چیزی ممکن است.

او تصریح کرد: معامله قرن سه ضلع دارد. وضعیت نتانیاهو و ترامپ روشن است و محمد بن سلمان ضلع سوم این است. اما ولیعهد سعودی با توجه به شکستش در یمن و سوریه و منطقه و همچنین جنایتش علیه خاشقجی، ستونی نیست که چنین مسأله سنگینی روی او بنا شود. این اطلاعات من است که کوشنر با اردنی‌ها و خیلی از کشورهای خلیج فارس و شمال آفریقا دیدار کرد و آنها گفتند که نمی‌توانند زیر بار سنگین این طرح قرار بگیرند. تنها کسی که باقی ماند، محمد بن سلمان بود که وضعیت او هم مشخص است و نمی‌تواند برای معامله قرن کاری کند.

سیدحسن نصرالله تأکید کرد: در میان فلسطینی‌ها هم کسی و گروهی را نخواهید یافت که چنین طرحی را امضا کند که قدس شرقی را صرف‌نظر کند. بذر شکست در داخل این طرح از قبل وجود داشته است.

او در پاسخ به سوالی درباره ارتباط حزب‌الله با مقاومت و گروه‌های آن در فلسطین گفت، حزب‌الله با همه گروه‌ها ارتباط دارد و در خصوص انتقال سفارت با همه گروه‌هایی که به لبنان آمدند، دیدار و گفت‌وگو و هماهنگی کرد. سوریه هم با همه گروه‌ها ارتباط دارد و مشکل فقط با حماس است.

او در تشریح وضعیت سعودی‌ها در یمن بیان کرد: یمن به شکل افسانه‌ای مقاومت می‌کند. این حرفم احساسی نیست، واقعیت است. آنها که می‌گفتند که جنگ ۳۳ روزه باید در دانشگاه‌ها تدریس شود، باید بگویند که شایسته است ایستادگی یمنی‌ها تدریس شود. عربستان و امارات به این نتیجه رسیده‌اند که بر خلاف جنگ شدید، نمی‌توانند یمن را به زانو درآورند. امروز آنچه جامعه بین‌المللی خوانده می‌شود، در یمن خسته شده است. جنگ باید تمام شود. این جنایت تاریخی باید به دلیل شکست میدانی عربستان متوقف و راهکار سیاسی آغاز شود. برادران در یمن محتاطند و باید محتاط باشند؛ چرا که وضعیتی که بر آنها تحمیل شود، آنان را به این رفتار رسانده است.

رهبر مقاومت لبنان افزود: یک مشکل وجود دارد و آن ذهنیت سلطه‌جوی سعودی است. بن سلمان در جایی پرسیده که آیا این یمنی می‌تواند موشک بسازد؟ پهپاد بسازد؟ بله محمد بن سلمان، این یمنی‌ها می‌توانند. اگر ایران در این محاصره و زیر چشم ماهواره‌های آمریکایی می‌تواند به یمن موشک برساند، این دیگر شکستی برای شماست.

سیدحسن نصرالله در پایان به اجلاس اقتصادی سران عرب در بیروت اشاره و مواضع سیاسی اتخاذ شده اجلاس درباره قدس و بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب و سرنوشت امام موسی صدر را مهم توصیف کرد.

او در پاسخ به آخرین سوال درباره این که چرا حزب‌الله با سعد الحریری پس از مسأله بازداشتش در عربستان نزدیک نمی‌شود، گفت: شرایط خاص منطقه‌ای و حساسیت‌های داخلی و برخی مسائل دیگر پاسخ این سوال است.

وی تأکید کرد که حزب‌الله سیاست باز مقابل همگان دارد؛ هر چند که جریان المستقبل به ریاست سعد الحریری به حزب‌الله هجمه می‌کند. حزب‌الله دنبال سلطه بر لبنان نیست و اگر همه مردم لبنان بیایند و بگویند که حزب الله کل دولت را تشکیل دهد، من این را نخواهم پذیرفت چون ما ظرفیت خود را به خوبی می‌دانیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه