پاپ فرانسیس:
سکوت در قبال بحران یمن «شرم آور» است
رهبر کاتولیکهای جهان با انتقاد از افزایش هزینههای نظامی برخی کشورها در دوران شیوع کرونا، سکوت جامعه جهانی در قبال بحران یمن را «شرمآور» خواند.
به گزارش خبرگزاری موج، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان امروز (یکشنبه) در سخنرانی خود به مناسب عید پاک، نزاع مسلحانه و هزینههای نظامی برخی کشورهای جهان در دوران شیوع ویروس کرونا را «شرمآور» خواند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، پاپ فرانسیس در سخنرانی خود همچنین خواستار تسریع توزیع واکسن کرونا در بین کشورهای جهان به ویژه کشورهای فقیر شد.
رهبر کاتولیک های جهان در پیام خود برای مردم جهان با اشاره به معضلات بینالمللی خواستار برقراری صلح شد و گفت: «این بیماری همهگیر (کرونا) همچنان در حال گسترش است و این در حالی است که بحران اجتماعی و اقتصادی همچنان وخیم است، به ویژه برای فقرا. با این جود-شرمآور است که نزاع مسلحانه هنوز پایان نیافته است و زرادخانههای نظامی همچنان در حال تقویت است».
طبق گزارش رویترز، فرانسیس که به طور معمول به مناسبت عید پاک برای بیش از یکصد هزار نفر در میدان «سنت پیتر» سخنرانی میکند، امسال به دلیل شیوع کرونا برای کمتر از ۲۰۰ نفر در کلیسا سخنرانی کرد و پیام وی برای دهها میلیون نفر در سراسر جهان پخش میشد.
وی با تأکید بر لزوم تسریع فرایند توزیع واکسن کرونا در بین کشورهای جهان ادامه داد: «من از تمامی جامعه بینالملل درخواست میکنم تا با روحیه مسئولیتپذیری جهانی، برای غلبه بر تأخیرها در توزیع واکسن متعهد باشند و توزیع آن را به ویژه در فقیرترین کشورها تسهیل کنند».
طبق گزارش رویترز، فرانسیس که اغلب خواستار خلع سلاح و تحریم کلی مالکیت سلاحهای اتمی است، ادامه داد: «همچنان جنگها و خشونتهای زیادی در جهان وجود دارد! باشد که خداوند که آرامش ما است، به ما کمک کند تا بر نگرش جنگ غلبه کنیم».
وی تسلیحات اتمی را «ابزار دسیسهآمیز و هولناکی» توصیف کرد و گفت: «چه اندازه دنیا بدون این ابزارآلات مرگبار جای بهتری خواهد بود».
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین در ادامه به تحولات اخیر در میانمار و کودتای نظامی در این کشور که بنا بر گزارشها از اول فوریه (دوماه پیش) تاکنون بیش از ۵۵۰ کشته برجای گذاشته است، اشاره کرد و از «جوانان میانمار که به حمایت از دموکراسی متعهد هستند و در آرامش صدای خود را منعکس میکنند» تقدیر کرد.
وی همچنین در ادامه خواستار برقراری صلح در چندین منطقه درگیر در آفریقا از جمله منطقه «تیگرای» در شمال اتیوپی و «کابو دلگادو» در موزامبیک شد و ادامه داد که در قبال بحران یمن «سکوتی کرکننده و شرمآور» برقرار شده است.
چندی پیش، دبیرخانه عمومی شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور بشردوستانه در صنعا ضمن انتقاد از نقش منفی سازمان ملل در مواجهه با رنجهای انسانی مردم یمن در طول ۶ سال تجاوز و محاصره ائتلاف ریاض تصریح کرد که تجاوز و محاصره طی شش سال باعث شد، ۲۴.۸ میلیون نفر معادل ۶۷٪ از جمعیت یمن نیاز به کمکهای غذایی داشته باشند و ۵.۱ میلیون نفر یک قدم با قحطی فاصله دارند و این تجاوز نیز باعث آوارگی ۴.۵ میلیون نفر شدند که ۵۸٪ از آنها خانوادههای آواره هستند که در مناطق بسیار سرد به سر میبرند.
فرانسیس همچنین در بخش پایانی سخنرانی خود به مسئله فلسطینیان و صهیونیستها نیز اشاره کرد و از آنها درخواست کرد تا برای رسیدن به یک راهحل دو دولتی که بتوانند در صلح رفاه در کنار هم زندگی کنند، «مجدداً از قدرت گفتوگو بهرهمند شوند».
ارسال نظر