رویترز:
ایران با موفقیت یک موشک بالستیک پرتاب کرد
خبرگزاری رویترز با اعلام خبر رونمایی از موشک خرمشهر ۴ گزارش داد که جمهوری اسلامی ایران توانسته است یک موشک جدید با برد بلند را بهطور موفقیتآمیز پرتاب کند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری رویترز، جمهوری اسلامی ایران یک موشک با برد ۲۰۰۰ کیلومتر را بهطور موفقیتآمیز پرتاب کرد که قابلیت حمل کلاهک به وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم را دارد.
محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران در این باره گفت: پیام ما به دشمنانمان این است که از کشور و دستاوردهای آن دفاع خواهیم کرد. پیام ما به دوستان ایران هم این است که میخواهیم به ثبات منطقه کمک کنیم.
همزمان با سالگرد آزادسازی خرمشهر و ایام مبارک دهه کرامت، رونمایی از موشک راهبردی برد بلند و نقطه زن خرمشهر ۴ با حضور امیر سرتیپ آشتیانی انجام شد.
موشک خرمشهر یکی از پیشرفتهترین موشکهای طراحی شده توسط متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع است که دارای برد ۲۰۰۰ کیلومتر و مجهز به سر جنگی از نوع شدید الانفجار با وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم است.
تامین دقت نقطه زنی در فاز میانی (پرواز بالای جو)، در سرعت بالای ۱۶ ماخ انجام شده و سرجنگی با سرعت حدود ۸ ماخ به هدف اصاب می کند. رادار گریزی و مقاومت در برابر جنگ الکترونیک از ویژگی های دیگر این محصول دفاعی می باشد.
همچنین این موشک قابلیت های تاکتیکی و راهبردی را به صورت همزمان داراست. سرعت بالای حمل و نقل سامانه وکاهش زمان آماده سازی قبل از پرتاب از ویژگی های این محصول می باشد. به طوری که ، فرآیند آماده سازی پرتاب پس از استقرار سکو در کمتر از ۱۵ دقیقه انجام خواهد شد.
موتور این موشک جزو پیشرفته ترین موتور های سوخت مایع کشور می باشد. برای ایجاد قابلیت های تاکتیکی متور موشک خیبر در مخزن سوخت قرار گرفته است که این امر باعث کاهش طول موشک به حدود ۱۳ متر شده است.
استفاده از سوخت هایپر گولیک در این موتور ، باعث افزایش چشمگیر ایمپالس (ضربه ویژه) ، نسبت به سایر محصولات موشکی شده است.
سوخت مذکور پرانرژی محسوب شده و بدون نیاز به سوخت راه انداز در موتور موشک مشتعل می شود.
یکی از ویژگی های این موتور، استفاده از دو موتور کنترلی جهت هدایت و کنترل موشک می باشد.
سرجنگی این موشک با طول حدود ۴ متر، یکی از بزرگترین و اثر بخش ترین سرجنگی های تولید شده می باشد که با وزن کلی ۱۵۰۰ کیلوگرمی ، قابلیت حمل بیش از یک تن مواد ناریه را خواهد داشت.
مابقی جرم سرجنگی، متعلق به سازه، سیستم های هدایت کنترل در فاز میانی و سایر زیر سیستم های مربوط به سرجنگی می باشد.
موتورهای هدایتی و کنترلی نصب شده در انتهای سر جنگی وظیفه هدایت این سرجنگی را در طول مسیر پروازی خواهند داشت.
لازم به ذکر است که سرعت بالای اصابت سرجنگی به هدف مانع تشخیص سیستم های پدافندی دشمن شده و توان و زمان لازم جهت رهگیری و اقدام جهت انهدام سرجنگی را نداشته باشند.
ارسال نظر