English

ترکیه و تایلند خواهان عضویت در بریکس شدند

چند روز پس از تصویب ارائه درخواست عضویت تایلند در گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس، وزیر امور خارجه ترکیه نیز از تمایل کشورش به عضویت در این گروه سخن گفت.

ترکیه و تایلند خواهان عضویت در بریکس شدند
به گزارش خبرگزاری موج

​ به نقل از خبرگزاری تاس، وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه در سفر به چین گفت:‌ ترکیه می خواهد به بریکس بپیوندد که این موضوع در نشست آتی وزیران امور خارجه بریکس در نیژنی نووگورود روسیه مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بنا بر گزارش این رسانه روس به نقل از روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، هاکان فیدان افزود: ما دوست داریم عضو بریکس شویم. بیایید ببینیم امسال چه چیزی می توانیم به دست آوریم.

به گفته فیدان، برخی از کشورهای اروپایی با پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا مخالف هستند، بنابراین مقامات ترکیه، گروه بریکس را به عنوان یک چارچوب همکاری جایگزین در نظر می گیرند.

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ما نمی‌توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که بریکس به عنوان یک چارچوب مهم برای همکاری، جایگزین خوبی برای تعامل با سایر کشورها فراهم می‌کند.

به نوشته روزنامه چینی، فیدان همچنین در جریان رویدادی در پکن گفت:‌ انتظار دارد در نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس در روسیه شرکت کند. پیش بینی می شود یکی از موضوعات این نشست، احتمال پیوستن ترکیه به عضویت ناتو در بریکس باشد.

نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس ۱۰ و ۱۱ ژوئن (۲۱ و ۲۲ خرداد ۱۴۰۳) در نیژنی نووگورود روسیه برگزار می شود. به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، این رویداد به دلیل مشارکت شرکای غیرعضو این گروه در قالب گسترده برگزار می‌شود.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در اجلاس بریکس در سال ۲۰۱۸ شرکت کرد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از آن گفت که آنکارا می تواند در سال ۲۰۲۲ به بریکس بپیوندد. به نوشته خبرگزاری تاس، ترکیه تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

درخواست عضویت تایلند در گروه بریکس

پیش از این، دولت تایلند ۲۸ مه (هشتم خرداد ۱۴۰۳) پیش نویس نامه ای را برای عضویت این کشور در بریکس تصویب کرد. در این باره اعلام شد: اعضای دولت تایلند به این نتیجه رسیدند که پیوستن به گروه بریکس به افزایش نقش این کشور در عرصه بین المللی و همچنین گسترش قابلیت های آن در روند ایجاد نظم نوین جهانی کمک می کند.

دولت تایلند همچنین تاکید کرد که این گام به تلاش‌های این کشور در زمینه اصلاح نظام مالی بین‌المللی کمک خواهد کرد که استفاده از ارزهای ملی در معاملات بین‌المللی را برای تنوع بخشیدن به ریسک‌ها فراهم می‌کند.

سخنگوی دولت تایلند نیز اعلام کرد که این کشور در اجلاس سران بریکس در کازان روسیه در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) شرکت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه پیش از این گفته است: علاوه بر کشورهای عضو، حدود ۳۰ کشور به دنبال همکاری با گروه بریکس هستند.

سرگئی لاوروف، تمایل این کشورها به نزدیکی بیشتر به بریکس را طبیعی دانست و گفت: مبنای فعالیت بریکس بر اساس احترام متقابل و دموکراسی خالص است. وی افزود: ما به تقویت جایگاه بریکس به عنوان یکی از ارکان جهان چند قطبی ادامه می دهیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه