English

وزرای خارجه چین و هند بر سر ادامه تلاش‌ها برای حل اختلاف مرزی توافق کردند

دولت‌های هند و چین بر سر حل وفصل مناقشات در مرز دو کشور و اقدام فوری در راستای عقب‌نشینی سربازانشان از مرز توافق کردند.

 وزرای خارجه چین و هند بر سر ادامه تلاش‌ها برای حل اختلاف مرزی توافق کردند
به گزارش خبرگزاری موج

، دولت هند اعلام کرد، پکن و دهلی‌نو توافق کرده‌اند با فوریت برای عقب‌نشینی ده‌ها هزار سرباز خود از مرز موردمناقشه ۲ کشور اقدام کنند.

سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند به دیدار وانگ یی، همتای چین  در حاشیه اجلاس سازمان «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» (آ.سه.آن) در لائوس رفت. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، دو طرف در این دیدار بر لزوم حل‌وفصل مسائل موجود در مرز طولانی موردمناقشه ۲ کشور در رشته کوه هیمالیا تاکید کردند.

مرز مذکور مناطق تحت کنترل چین و هند را در سمت منطقه «لداخ» واقع در غرب ایالت «آروناچال پرادش» در شرق هند جدا می‌کند.

روابط میان این دو کشور بعد از زد و خوردی که نظامیان آنها در ژوئیه ۲۰۲۰ در این مرز پیدا کردند در نتیجه آن دست‌کم ۲۰ سرباز هندی و ۴ سرباز چینی کشته شدند، وخیم شد. از آن زمان به این سو، مناقشه آنها در این مرز کوهستانی که در آن هر یک از دو طرف ده‌ها هزار سرباز به همراه تانک، جنگنده و نیروهای توپخانه را مستقر کرده‌اند، باقی مانده است.

هند و چین مدتی پیش بخشی از سربازانشان را از برخی مناطق مرزی واقع در کرانه‌های جنوبی و شمالی مناطق پانگونگ تسو، گوگرا و دره گالوان عقب کشیدند، اما همچنان نیروهایی را در یک طرح استقرار چندلایه قوای نظامی حفظ کرده‌اند.

در بیانیه‌ای که دولت هند اواخر روز پنجشنبه منتشر کرد، نوشته شد: «وزیران امور خارجه دو کشور بر سر اقدام هدفمند و با فوریت به‌منظور عقب‌نشینی کامل نیروها در سریع‌ترین زمان ممکن توافق کردند. صلح در مرز برای عادی‌سازی مجدد روابط بین دو کشور ضروری است.»

طبق این بیانیه، جایشانکار در ابتدای دیدار خود با وانگ‌یی بیان کرد مسائل مرزی در ۴ سال اخیر روابط هند و چین را تحت‌الشعاع قرار داده‌اند در حالی که دو طرف تلاش‌های قابل‌توجهی به‌منظور حل‌وفصل آنها انجام داد‌ه‌اند.

او تاکید کرد: «وضعیت مرز لزوما در روابط ما انعکاس پیدا خواهد کرد.»

 وزیر امور خارجه چین نیز خاطرنشان کرد بهبود روابط هند-چین به نفع هر دو کشور و همین‌طور کشورهای دیگر خواهد بود. دو طرف بر سر همکاری به‌منظور حفظ صلح در مناطق مرزی و پیشرفت در امور توافق کردند.

هند و چین پیش از این در سال ۱۹۶۲ بر سر اختلافات مرزی با یکدیگر وارد جنگ شدند. فرماندهان ارتش‌های هند و چین نیز بعد از زد و خورد مرزی سال ۲۰۲۰ بین نظامیان آنها که بدون هیچ گونه سلاحی و با مشت و لگد انجام شد، چند دور مذاکرات را بر سر عقب‌نشینی سربازان از مناطق پرتنش داشته‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه