خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
چرا مردم را نباید تعیینکننده اصلی در انتخابات آمریکا دانست؟
«شاید جالب باشد که بدانیم در سال ۲۰۱۶ و در بحبوحه پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وی در حوزه رای عمومی به هیلاری کلینتون دیگر نامزد اصلی انتخابات عرصه رقابت را واگذار کرد و شکست خورد اما در رای الکترال کالج بود که توانست پیروز انتخابات شود. این بدان معناست که عملا رای مردم تبدیل به هیچ شد و ترامپ با رای برخی نخبگان سیاسی و متنفذ به قدرت رسید.»
، زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا فرارسیده و این رویداد توجهات گسترده ای را از اقصی نقاط جهان به سمت خود جلب کرده است. در این راستا، از چند روز قبل، شاهد برگزاری انتخابات زودتر از موعد در برخی ایالت های آمریکا بوده ایم و همین مساله سبب شده تا تنور رقابت های انتخاباتی به شدت گرم شود و تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت این رویداد ارائه گردد.
در این میان، یکی از نکاتی که به نظر می رسد در تحلیل انتخابات آمریکا بایستی در نظر داشته باشیم این است که مردم لزوما تعیین کننده نهایی در انتخابات آمریکا نیستند. موضوعی که شاید در ظاهر عجیب به نظر برسد با این حال، در واقعیت شاهد نمودهای عینی آن هستیم. در این رابطه، توجه به ۲ نکته ضروری است.
اول اینکه در آمریکا صرفا برای انتخابات ریاست جمهوری به آرا عمومی مراجعه نمی شود و رای دیگری نیز به نام الکترال کالج وجود دارد. این رای الکترال که ایالت های مختلف تعداد متفاوتی از آن را در اختیار دارند، از طریق نخبگان سیاسی و سیاستمداران شناخته شده و مقام های ایالتی و امثالهم داده می شود و به کل جدای از رای مردمی در آمریکا است. از این رو، پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فردی است که بیش از دیگری رای الکترال کالج را به خود اختصاص داده باشد.
بیشتر بخوانید:
نظرسنجی های مختلف در مورد پیروزِ انتخابات آمریکا چه می گویند؟
۲ چالش بزرگ ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا چیست؟
شاید جالب باشد که بدانیم در سال 2016 و در بحبوحه پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وی در حوزه رای عمومی به هیلاری کلینتون دیگر نامزد اصلی انتخابات عرصه رقابت را واگذار کرد و شکست خورد اما در رای الکترال کالج بود که توانست پیروز انتخابات شود. این بدان معناست که عملا رای مردم تبدیل به هیچ شد و ترامپ با رای برخی نخبگان سیاسی و متنفذ به قدرت رسید.
نکته دوم اینکه بسیاری از صاحب نظران تاکید دارند که در عرصه معادلات سیاسی در آمریکا، این پول است که حرف اول و آخر را می زند. درست به همین دلیل است که فعالیت لابی گری در آمریکا از قدرت و نفوذ بالایی برخوردار است و بازیگران مختلف، میلیاردها دلار را در این حوزه هزینه می کنند تا بتوانند منافع خود را در قالب معادلات سیاسی و قانونی در آمریکا به پیش برند.
درست در همین نقطه، هیچ بعید نیست که این جریان ها با اعمال نفوذهای خاص به ویژه در حوزه فعالانی که باید رای الکترال کالج را بدهند، روند انتخابات را به کل تغییر دهند. به بیان ساده تر، لابی های قدرتمند و یا شرکت های تسلیحاتی و دیگر بنگاه های پول و ثروت، به نحوی در معادله انتخابات کنشگری کنند که نامزد مورد حمایت آن ها به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود. فردی که بتواند منافع آن ها را به نحوی جدی حمایت کند. از این رو، بیراه نیست اگر بگوییم مردم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا لزوما تعیین کننده نیستند و دیگر مولفه ها و بازیگران قبل از آن ها از قدرت تعیین کنندگی بیشتری برخوردارند.
ارسال نظر