English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

انتخابات آمریکا و حاکمیت دو وحشت بزرگ در این کشور

«انتخابات آمریکا که در حالت عادی بایستی به مثابه سمبل و نمود دموکراسی در آمریکا به عنوان یک کشور مدعی در این حوزه باشد با این حال، در عمل، ریسک ها و تهدیدات گسترده این رویداد برای آمریکا را پیش چشم جهانیان قرار داده است.»

انتخابات آمریکا و حاکمیت دو وحشت بزرگ در این کشور
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، بالاخره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ پنجم نوامبر(۱۵ آبان ماه) برگزار شد. انتخاباتی که توجهات بین المللی گسترده ای را نیز به خود جلب کرده و تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت این انتخابات و چشم اندازهای آتی مرتبط با آن مطحر می شود.

با این همه، این انتخابات بیش از آنکه نمایشی از دموکراسی در آمریکا باشد، عملا جلوه هایی عینی از دو وحشت بزرگ را در این کشور و به طور خاص در میان افکار عمومی آن به نمایش گذاشته است. انتخاباتی که در حالت عادی بایستی به مثابه سمبل و نمود دموکراسی در آمریکا به عنوان یک کشور مدعی در این حوزه باشد با این حال، در عمل ریسک ها و تهدیدات گسترده این رویداد برای آمریکا را پیش چشم جهانیان قرار داده است.

نکته اول اینکه در بحبوحه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاهد وقوع تحولاتی بودیم که اضطراب سنگین آمریکایی ها از تبعات برگزاری انتخابات در کشورشان و نتیجه احتمالی آن را به نمایش می گذاشت. به عنوان مثال، شمار زیادی از مغازه ها و فروشگاه های بزرگ در امریکا از ترس شورشهای احتمالی پس از برگزاری انتخابات آمریکا، اقدام به نصب حفاظ های مستحکم برای حراست از کسب و کار خود کردند.

مراکز قانونی و نهادهای مهم حکمرانی در آمریکا نیز با موانع مستحکم حفاظت می شد و البته که نیروهای گارد ملی آمریکا هم در اقصی نقاط این کشور به حالت آماده باش درآمدند. در این میان، نکته قابل تامل این است که گزارش های رسمی در آمریکا حاکی از این هستند که تقاضا برای خرید اسلحه در آمریکا در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است. موضوعی که برخی صاحب نظران آن را به خرید گستره اسلحه از سوی حامیان دونالد ترامپ ربط می دهند.

فردی که قبل از برگزاری انتخابات آمریکا و در بحبوحه آن از پذیرش این نکته که در صورت شکست در انتخابات باید نتیجه را بپذیرد، مدام طفره رفته است. از این رو، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اخیر در آمریکا بیش از آنکه به جلوه ای از تقویت قدرت ملی این کشور تبدیل شود عملا نمودهای گسترده ای از حاکمیت اضطراب ملی در آمریکا را به نمایش گذاشت. موضوعی که به هیچ عنوان برای پرستیژ ادعایی بین المللی آمریکایی ها خوب نیست.

نکته دوم اینکه دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، به نحوی این گزاره را به افکار عمومی کشورشان القا می کردند که اگر پیروز انتخابات نشوند این بان معناست که طیف و جریان مخالف با آن ها دست به تقلب زده است. در واقع، دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی دونلد ترامپ و کامالا هریس، با رفتارهای عینی خود در بحبوحه انتخابات آمریکا، مشروعیت و درستی انتخابات در کشورشان را زیر سوال بردند.

این همان چیزی است که تا حد زیادی موجب وحشت افکار عمومی آمریکا شد و آن ها را با این سوال مواجه کرد که براستی آیا عمر دموکراسی در کشورشان به سر آمده است؟ اساسا با توجه به مسائلی از این دست بوده که در ماه های گذشته شاهد بوده ایم برخی از تحلیلگران غربی از احتمال حرکت آمریکا به سمت یک دیکتاتوری مطلق در آینده ای نه چندان دور خبر داده اند. موضوعی که برای شهروندان آمریکایی استرس‌زا است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه