خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
افشاگری بزرگ "موسسه گالوپ" در مورد دموکراسی آمریکایی
«به تازگی موسسه معتبر گالوپ در یک نظرسنجی خود یافته های افشاکننده ای را علیه آمریکا و نظام حکمرانی آمریکایی مطرح کرده است. بر این اساس، گالوپ در جدیدترین نظرسنجی خود تاکید کرده که تنها ۲۸ درصد از مردم آمریکا معتقدند که نظام دموکراسی کشورشان به نحوی مثبت و موثر کار می کند.»
، دولتمردان آمریکایی چندین دهه است که به شیوه های مختلف سعی دارند نظام حکمرانی در کشور خود را به مثابه یک نمونه و الگو برای جهانیان معرفی کنند. به بیان ساده تر، آن ها همواره سعی داشته اند تا حکمرانی آمریکایی را به مثابه یک شاخص در امر حکمرانی برای جهانیان تعریف کنند که خوب و یا بد بودن کشورها در امر حکمرانی باید با آن سنجیده شود.
جنس نگاه و تفکری که در دوره هایی سبب شده تا آمریکایی ها به خود اجازه دهند که تاکید داشته باشند دموکراسی و نظام حکمرانی مد نظر آن ها باید به دیگر کشورهای جهان ولو به زور صادر شود. با این همه، به تازگی موسسه معتبر گالوپ در یک نظرسنجی خود یافته های افشاکننده ای را علیه آمریکا و نظام حکمرانی آمریکایی مطرح کرده است. بر این اساس، گالوپ در چهارچوب جدیدترین نظرسنجی خود تاکید کرده که تنها ۲۸ درصد از مردم آمریکا معتقدند که نظام دموکراسی کشورشان به نحوی مثبت و موثر کار می کند.
به بیان ساده تر، اغلب آن ها دریافته اند که دموکراسی آمریکایی دروغی بیش نیست و صرفا یک پوشش زیباست که دولتمردان آمریکایی فخر آن را به جهانیان می فروشند. در عین حال، گالوپ تاکید می کند که بر اساس یافته های نظرسنجی اش، مسائل و دغدغه های اقتصادی در صدر نگرانی های مردم آمریکا است و آن ها به شدت در مورد آینده خود نگرانند.
در این رابطه، به تازگی دارون عجم اوغلو استاد دانشگاه ام آی تی و یکی از برندگان جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۲۴ نیز در موضعگیری به این مساله اشاره کرده که سطح نابرابری های اقتصادی در آمریکا به شدت در حال افزایش است و این کشور با واقعیت های به شدت تلخی در این حوزه رو به رو است. مجموع این مسائل در نوع خود دو پیام مهم را به ذهن مخابره می کنند.
اول اینکه سقوط و افول هژمونی جهانی آمریکا جلوه های روشن و عینی تری را به خود گرفته و دیگر نمی توان آن را با تبلیغات ظاهری و روایت سازی های رسانه ای پنهان کرد. دستورکاری که سال هاست جریان های سیاسی و رسانه ای غربی و به طور خاص آمریکاییها به نحوی ویژه معطوف به آن هستند.
در این چهارچوب، همینکه شمار زیادی از مردم آمریکا به این باور رسیده اند که کشورشان دموکراتیک نیست و صرفا در این رابطه شعار داده می شوند، یک تغییر معنادار است. توجه داشته باشیم که اکنون میزان اعتماد عمومی به دموکراتیک بودن نظام سیاسی آمریکا به پایین ترین حد خود در طی دهه های اخیر رسیده است.
نکته دوم اینکه به نظر می رسد بی اعتمادی مردم آمریکا به دموکراتیک بودن کشورشان در نوع خود مقدمه ای برای انفجار بحران ها و چالش های تازه برای این کشور است. در واقع، اکنون واقعیت های تازه ای برای مردم آمریکا افشا شده که آن ها نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت باشند.
این آگاهی خود سطح تضادهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در آمریکا را افزایش می دهد و تعمیق می کند. معادله ای که آن نیز به هیچ عنوان به نفع آمریکا نیست.
ارسال نظر