خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
یک پالس معنادار به پرونده اتمی ایران
«دولت آتی ترامپ نه از رهگذر شاخ و شانه کشیدن های نظامی و نه از طریق فریب های سیاسی و دیپلماتیک، امکان چندانی برای محقق کردن اهداف و منافع خود در منظومه پرونده هسته ای کشورمان ندارد. موضوعی که به یک سرگیجه بزرگ برای واشنگتن تبدیل شده است.»
، تقریبا اغلب ناظران و تحلیلگران بر این باورند که یکی از مهمترین موضوعات مطرح پیش روی دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ، پرونده هسته ای ایران خواهد بود. در واقع، ترامپ باید مشخص کند که در رابطه با معادله اتمی تهران و پیشرفت های قابل توجه ایران در حوزه توانمندی های اتمی اش، چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت؟
تا به اینجای کار، بسیاری از صاحب نظران اذعان می کنند که ترامپ به هیچ عنوان کار راحتی پیش روی خود نخواهد داشت. نه شرایط دنیا شبیه به دوره پیشین حضور وی در قدرت است و نه اساسا قدرت اتمی ایران شبیه به آن دوران است. اساسا همین مسائل بوده که ترامپ را واداشته تا در مورد دیگر خواسته های خود از ایران کوتاه بیاید و صرفا بر مساله اتمی کشورمان متمرکز شود.
با این همه، به تازگی شاهد ارسال یک پالس معنادار به پرونده اتمی ایران بوده ایم. ماجرا از این قرار است که "ریچارد نفیو" از چهره های سرشناس آمریکایی که پیشتر عضو تیم مذاکره کننده توافق برجام نیز بوده و بسیاری وی را به عنوان معمار تحریم های سنگین علیه ایران می شناسند، در مقاله ای برای نشریه فارن افرز اذعان کرده که ترامپ و دولت اتی آمریکا به دلایل مختلف راهی جز مذاکره و تعامل دیپلماتیک با ایران ندارند. از جمله این دلایل که نفیو نیز به آن ها اشاره داشته این است که ایران بخش قابل توجهی از توانمندی های اتمی خود را به زیرِ زمین و یا مناطق به شدت مستحکم و حفاظت شده منتقل کرده که البته پراکندگی جغرافیایی آن ها در اقصی نقاط ایران، کار را برای هر اقدامی علیه سایت های اتمی کشورمان از سوی یک دشمن خارجی در چهارچوب حمله به این مکان ها به شدت دشوار و پیچیده کرده است.
نفیو اعتراف می کند که ریسک شکست انجام یکچنین اقدامی علیه تاسیسات اتمی ایران به شدت بالاست زیرا هیچکس نمی تواند تضمین کند که این حرکت ختم به موفقیت خواهد شد. از این رو، ریچارد نفیو تاکید دارد وقتی اهرم نظامی علیه ایران راهگشا نیست، بهتر است دولت ترامپ صرفا به مساله دیپلماسی معطوف باشد. با این حال، مساله و چالش اصلی دیگر ترامپ در حوزه مراوده دیپلماتیک با تهران نیز این است که آمریکایی ها دیگر همچون گذشته نمی توانند رویکردهای توام با فریب خود را علیه کشورمان در دستورکار قرار دهند.
در حقیقت، بدعهدی های مکرر غرب در قالب پرونده اتمی ایران، عملا وزن مشروعیت استدلال های ایران جهت کسب تضمین های معتبر از قدرت های غربی در قابل معادله اتمی اش را به شدت افزایش داده و سنگینتر کرده است. موضوعاتی که همه و همه از شکل گیری یک فضای تازه به نفع ایران در قالب پرونده اتمی کشورمان حکایت دارند.
ارسال نظر