English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

۲ پرده از توافق آتش‌بس در جنگ غزه

«توافق آتش بس جنگ غزه در شرایطی به امضا رسید که رژیم صهیونیستی به هیچکدام از اهداف اصلی خود در قالب جنگ مذکور یعنی نابودسازی حماس و جهاد اسلامی فلسطین و یا آزادسازی اسرای خود که در کنترل جنبش حماس هستند، نرسید. معیار موفقیت بازیگران مختلف در قالب جنگ ها و درگیری ها این است که آن‌ها تا چه میزان بتوانند به اهداف ادعایی خود برسند.»

۲ پرده از توافق آتش‌بس در جنگ غزه
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، مدت زمان زیادی از اعلام خبر توافق آتش‌بس در قالب جنگ غزه نمی گذرد. رویدادی که با بازتاب های بین المللی گسترده ای همراه شده و تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت آن ارائه می شود. دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا و البته مقام های ارشد قطری و مقام هایی از جنبش حماس و رژیم اشغالگر قدس، همه و همه حصول توافق مذکور را تایید کرده اند.

موضوعی که با خوشحالی گسترده مردم فلسطین همراه شده است. بر اساس مفاد توافق آتش بس، قرار است رژیم صهیونیستی به کل از نوار غزه خارج شود و زمینه برای ارسال کمک های انساندوستانه به این منطقه فراهم گردد و البته که روند بازسازی نوار غزه نیز آغاز شود. با این همه، در تحلیل رویداد آتش بس در قالب جنگ غزه، توجه به ۲ نکته ضروری است.

اول اینکه این توافق در شرایطی به امضا رسید که رژیم صهیونیستی به هیچکدام از اهداف اصلی خود در قالب جنگ غزه یعنی نابودسازی حماس و جهاد اسلامی فلسطین و یا آزادسازی اسرای خود که در کنترل جنبش حماس هستند، نرسید. معیار موفقیت بازیگران مختلف در قالب جنگ ها و درگیری ها این است که آن ها تا چه میزان بتوانند به اهداف ادعایی خود برسند.

این معادله در مورد جنگ غزه و به طور خاص شکست اشغالگران اسرائیلی در قالب آن به عینه قابل مشاهده است. اسرائیل در زمانی مجبور به امضای توافق آتش بس در قالب جنگ غزه شد که نتوانست اهداف ادعایی خود را که بر پایه آن ها قریب به 15 ماه دست به جنگ افروزی و کشتار علیه مردم غزه زد، محقق کند.

نکته دوم اینکه مدت زمان بسیار کمی از امضای توافق آتش بس در قالب جنگ غزه می گذرد با این حال، تقریبا اغلب ناظران و تحلیلگران، حماس و جریان مقاومت اسلامی فلسطین را پیروز این جنگ می دانند. این در حالی است که صهیونیست ها هم در میدان نبرد و هم از منظر افکار عمومی بین المللی، صرفا به مثابه جنایتکار معرفی شده اند و هیچ دستاورد ملموسی نداشته اند. برخی از صاحب نظران با استناد به داده ها و شواهد عینی به این نکته اشاره دارند که مقاومت فلسطین پس از پایان جنگ اغزه، بالنده‌تر از قبل به فعالیت و حیات خود ادامه خواهد داد.

با این حال، پایان جنگ غزه به معنای آغاز بحران های گسترده و قابل توجه برای رژیم اشغالگر قدس به ویژه در ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و بین المللی خواهد بود. این مساله ای است که حتی رسانه های اسرائیلی و مقام‌های ارشد این رژیم و تحلیلگران صهیونیست نیز به آن معترف هستند. از چشم اندازی کلی نیز رژیم اشغالگر قدس در شرایطی مجبور به پایان دادن به جنگ غزه شد که هزینه های ادامه‌یافتن کارزار نسل کشی و جنگ افروزی آن در این منطقه به شدت رو به فزونی گذاشته بودند و این رژیم دیگر قادر به ادامه دادن به روند مذکور نبود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه