خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
ابومحمد الجولانی و مواجهه با یک ناتوانی بزرگ
«در دولت الجولانی، شاهد حضور تروریست های بین المللی در قدرت هستیم. این مساله ای نیست که مردم سوریه با آن کنار بیایند و بتوانند به راحتی آن را بپذیرند. موضوعی که خود در مقام یک محرک برای آن ها جهت ایستادگی در برابر باند الجولانی تبدیل شده است.»
، علی رغم گذشت مدت زمان قابل توجهی از سقوط نظام سیاسی سابق سوریه به ریاست جمهوری بشار اسد ، ابومحمد الجولانی، سرکرده گروهک تروریستی تحریر الشام و متحدانش نتوانسته اند هنوز در سوریه، ثبات و امنیت را ایجاد کنند. در این راستا، به تازگی شاهد اعتراضات گسترده در حمص و دیگر مناطق علوینشین سوریه نظیر استان های لاذقیه و طرطوس بوده ایم.
البته که در شرق و جنوب سوریه نیز گزارش های مختلفی در مورد اعتراضات و مقاومت های مردمی علیه شیوه حکمرانی تکفیری ها منتشر شده است. جالب اینکه برخی ویدئوها حاکی از این هستند که برخی از عناصر مسلح نیز در برابر حکومت الجولانی ایستاده اند و تاکید دارند که او باید از قبضه کامل قدرت دست بردارد و سهم آن ها را نیز از قدرت بدهد. در این نقطه، اینطور به نظر می رسد که ابومحمد الجولانی آشکارتر از هر زمان دیگری با این واقعیت رو به رو شده که قادر به تامین امنیت و ثبات در سوریه نیست.
حتی در این رابطه، متحدان خارجی وی نظیر ترکیه و برخی شیوخ عرب حاشیه خلیح فارس نیز نمی توانند کمک چندانی را به تکفیری ها بکنند. از این رو، اینطور به نظر می رسد که ناکامی الجولانی در ایجاد ثبات در سوریه، ریشه در دو مولفه مهم و راهبردی دارد.
اول اینکه پایه فکری الجولانی و متحدانش در قدرت در سوریه، مبتنی بر تکفیر و ردِ دیگران است. همین مساله سبب می شود که آن ها هیچگاه نتوانند یک حکومت جامع و فراگیر را در سوریه ایجاد کنند. از این رو، آن ها صرفا بر اهرم زور و ایجاد وحشت در سوریه تاکید داند تا شاید از این رهگذر بتوانند نظم مطلوب خود در سوریه را مستقر سازند.
این در حالی است که این سناریو ناکارآمدی خود را نه فقط در سوریه بلکه در دیگر بخش های جهان نیز به عینه نشان داده است. از این رو، حکومت الجولانی نه یک حکومت مردمی، بلکه یک حکومت کاملا وابسته و البته نزدیک به تروریست ها است که دوام و بقای آن در قدرت، با اما و اگرهای زیادی همراه است.
نکته دوم اینکه در دولت الجولانی، شاهد حضور تروریست های بین المللی در قدرت هستیم. تاکنون گزارش های مختلفی منتشر شده که نشان می دهند تروریست های باسابقه که ویدئوهای قتل و عام مردم عادی از سوی آن ها در شبکه های اجتماعی به وضوح قابل مشاهده است، در سِمت های مهم نظیر وزارت دادگستری سوریه و با فرماندهی ارتش جدید این کشور منصوب شده اند.
ارز این رو، مردم سوریه حاکمان جدید کشورشان را به هیچ عنوان مشروع نمی بینند و نمی توانند اقتدار آن ها را بپذیرند. در واقع، آن ها حضور این افراد در قدرت را در نقطه مقابله حس ملی گرایی خود ارزیابی می کنند و درست به همین دلیل است که در مدت اخیر شاهد وقوع برخی مقاومت های مردمی در مقابل تروریست ها بوده ایم. از این رو، به نظر می رسد که در روزهای آتی باید انتظار وخیمتر شدن شرایط در سوریه برای باند جولانی و متحدان بینالمللیاش را داشته باشیم. موضوعی که نویدبخش ظهور نظمی تازه درسوریه است.
ارسال نظر