خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
مذاکرات ایران و اروپا در ژنو؛ نکته جدید چیست؟
«به تازگی معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران از برگزاری نشست های کارشناسی ایران و اروپا با محوریت پرونده اتمی کشورمان خبر داده است. موضوعی که در بحبوحه طرح تهدیدات ترامپ علیه ایران حامل پیام های معناداری است.»

، به تازگی کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان در موضع گیری در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است "که در اجرای تفاهم چهارمین دور مذاکرات مقامات دیپلماتیک ایران و سه کشور اروپایی، گفتوگوهای تخصصی و فنی چهار کشور درباره موضوع هستهای و رفع تحریمها در روز پنجشنبه در سطح کارشناسی در ژنو برگزار شد".
روندی که به نظر ادامهدار می رسد و با تحلیل و تفسیرهای مختلفی همراه شده است. در این رابطه، بسیاری به طور خاص این سوال را مطرح می کنند که معنای طرح این خبر در برهه زمانی کنونی که دولت ترامپ در آمریکا بر سر کار است و سطح تنش ها میان تهران-واشینگتن با محوریت پرونده اتمی ایران بالا رفته است، چیست؟ آیا اساسا این مذاکرات می تواند حامل نکته تازه و مفیدی باشد یا خیر؟ به نظر می رسد در پاسخ به این پرسش ها، توجه به ۲ نکته مهم است.
اول اینکه برگزاری این مذاکرات در نوع خود حامل این پیام است که ایران در قالب پرونده اتمی خود رویکردی بسته و انعظاف ناپذیر ندارد و با طرف های مختلف درگیر مذاکرات است. این همان چیزی است که ترامپ و ترامپیستها سعی در وارونه جلوه دادن آن دارند و می خواهند اینطور القا کنند که ایران به هیچ عنوان حاضر به مذاکره در مورد پرونده اتمی خود نیست و همین مساله سندی است که جامعه جهانی باید علیه ایران و پرونده اتمی این کشور متحد شود.
به بیان ساده تر، ادامه یافتن مذاکرات ایران و اروپا با محوریت قضیه هسته ای ایران می تواند تا حد زیادی خنثیکننده جوسازیها و تبلیغاتی باشد که دولت آمریکا علیه ایران به راه انداخته است. معادله ای که خود میتواند سطح قابل توجهی از فشارهای خارجی علیه ایران را نیز کاهش دهد.
نکته دوم اینکه تداوم یافتن مذاکرات ایران و اروپا در مورد برنامه اتمی ایران، می تواند بهانه های آمریکا و رژیم اشغالگر قدس جهت هرگونه ماجراجویی علیه کشورمان را نیز سلب کند. در واقع، تداوم یافتن این مذاکرات عملا می تواند تصویری منطقی از ایران را در عرصه بین المللی ارائه کند و البته که کانال هایی را برای ایران جهت اعمال فشار به آمریکا و صهیونیست ها ایجاد کند.
با این همه، باید توجه داشته باشیم که ایران از این کانال مذاکراتی می تواند مواضع بحق خود را اعلام کند و تاکید نماید که در برابر رویکردهای قلدور مابانه واشینگتن قصد تسلیم ندارد. از یاد نبریم که کشورمان در پاسخ به نامه اخیر ترامپ نیز تاکید کرده که صرفا با مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا موافق است و در این فضا، مذاکرات مستقیم با اروپا می تواند در نقش مکمل ظاهر شود. موضوعی که گزینه های روی میز ایران را در مواجهه با ترامپ و ترامپیست ها متنوع می کند.
ارسال نظر