English

محدودیت‌های کلیدی در برنامه هسته‌ای ایران، یک دهه بعد کاهش می یابد

روزنامه آمریکایی از تداوم اختلاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه فعالیت‌های غیر مرتبط ایران با برنامه‌ هسته‌ای چون آزمایش‌های موشکی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری موج، روزنامه آمریکایی«وال استریت ژورنال»روز سه شنبه در گزارشی مدعی شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه این‌که آیا ایران در برجام تخلف کرده است یا خیر، با توجه به وجود الفاظی چون «تقاضا» و نه «درخواست آمرانه» در قطعنامه شورای امنیت که بر اساس آن ایران از فعالیت‌هایی چون آزمایش موشک‌های بالستیک خودداری کند، اختلاف نظر وجود دارد.

در همین زمینه «بان کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته(دوشنبه) از یک سو از ایران به خاطر پایبندی به تعهدات هسته‌ایش ستایش کرد و از سویی دیگر فعالیت‌های غیرمرتبط به موضع اتمی ‌را آسیبی بر روح توافق هسته‌ای نام نهاد.

به گزارش وال استریت ژورنال، «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که برجام تمامی مشکلات با ایران را حل نکرده است.

وی گفت، واشنگتن از پایبندی ایران به تعهداتش در برجام استقبال می‌کند. پاور همچنین مدعی شد که آمریکا به تمامی تعهداتش در توافق هسته‌ای پایبند بوده است.

نماینده روسیه در نقطه مقابل، از گزارش ۶ ماهه دبیرکل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت انتقاد کرد. وی با بیان اینکه بخش‌هایی از این گزارش با انگیزه‌های سیاسی تنظیم شده‌اند، گفت که این گزارش نه تنها اجرای بادوام برجام را تضمین نمی‌کند، بلکه موجب تضعیف آن می‌شود.

نماینده روسیه گفت که سازمان ملل نباید به اطلاعات غیرموثق رسانه‌ها برای گزارش‌دهی درباره پایبندی ایران به قطعنامه تکیه کند.

بر اساس این گزارش، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد‌پرس» روز گذشته با استناد به یک سند محرمانه مرتبط با توافق هسته‌ای ایران ادعاهای جدیدی درباره این توافق مطرح کرده است.

آسوشیتدپرس ادعا کرد سندی محرمانه که به رویت این خبرگزاری رسیده است، نشان می‌دهد محدودیت‌های کلیدی در برنامه هسته‌ای ایران، اندکی بیش از یک دهه بعد کاهش خواهند یافت.

آسوشیتدپرس ادعا کرد که این سند تنها بخش مرتبط با توافق هسته‌ای ایران و گروه «۱ + ۵» است که هنوز آشکار نشده است.

«مارک تونر»سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته با رد ادعای این خبرگزاری اظهار داشت: «هیچ سند مخفی یا توافق سری وجود ندارد.»

 
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه