افراد دارای نقص عضو در حملات رژیم صهیونیستی در غزه افزایش یافت
سازمان ملل متحد از افزایش تعداد کسانی که در مناطق جنگی غزه دچار نقض عضو شدهاند خبر داد؛ موضوعی که در سایه دسترسی محدود به درمان، به بحران انسانی در این منطقه دامن زده است.

به گزارش
، فرح ابوقانس زن جوان فلسطینی امیدوار بود معلم شود اما حملات هوایی (رژیم) اسرائیل در سال گذشته، باعث جراحت شدید وی شد و در نتیجه پای چپ خود را از دست داد. این موضوع برنامه های او را برای آینده تغییر داد و این جوان ۲۱ ساله را در فهرست هزاران نفر از افراد دچار نقص عضو در غزه قرار داد.ابوقیناس که هنوز در پناهگاه موقت زندگی می کند، در جلسات فیزیوتراپی مرکز پروتز این پناهگاه شرکت می کند؛ جایی که او روی صندلی چرخدار منتظر یک عضو مصنوعی است که می تواند بار دیگر آزادی حرکت را به او بازگرداند.
وی می گوید «آن روز بیش از یک پا را از دست دادم، آرزوهای من بر باد رفت. امیدوار بودم وارد دانشگاه شوم و به کودکان درس بدهم. اما این مجروحیت آینده من را ربود».
حملات نظامی رژیم صهونیستی به غزه بیش از ۵۰ هزار فلسطینی را در غزه به شهادت رسانده است و مقام های بهداشتی محلی می گویند بیشتر منطقه ساحلی کوچک و پر از ازدحام جمعیت را ویران کرده است و تقریبا همه مردم آن بی خانمان هستند.
هزاران نفر از جراحت هایی رنج می برند که می توانند تا چندین دهه زندگی آنها را تغییر دهد. اما در بحبوحه درگیری هایی که به نظام پزشکی اجازه عمل نمی دهد، تخمین این که چه تعداد از فلسطینی ها عضوی از بدن خود را از دست داده اند، دشوار است.
دفتر بشردوستانه سازمان ملل متحد در ماه گذشته گزارش داد: برآوردها نشان می دهد که در سراسر غزه چهار هزار و ۵۰۰ فرد قطع عضو جدید نیاز به پروتز دارند، این تعداد علاوه بر دو هزار موردی هستند که نیاز به نگهداری و مراقبتهای بعدی دارند.
احمد موسی که برنامه توانبخشی فیزیکی در غزه را برای کمیته بین المللی صلیب سرخ اجرا می کند، گفت که دستکم سه هزار نفر در برنامه توانبخشی آنها ثبت نام کرده اند که هزار و ۸۰۰ نفر از آنها قطع عضو هستند.
طبق گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، هزاران فلسطینی دیگر دچار آسیبهای ستون فقرات شدهاند یا بینایی یا شنوایی خود را از دست دادهاند.
تعداد زیاد جراحات ها، تلاش ها برای ارائه درمان را کُند و پیچیده کرده است. مقامات کمیته بین المللی صلیب سرخ گفتند که ورود اعضای مصنوعی به نوار غزه یک چالش بوده است.
پس از فروپاشی آتش بس دو ماهه در ماه گذشته، رژیم صهیونیستی همه کمک های بشردوستانه به غزه را به حالت تعلیق درآورد.
ابوقیناس که در برنامه درمانی توابخشی فیزیکی احمد موسی شرکت می کند، گفت که نمی داند چه زمانی ممکن است پای مصنوعی را دریافت کند یا درمان در خارج را از کشور انجام دهد.
وی اظهار داشت: آنها به من گفتند که صبر کنم، اما نمیدانم به این زودیها اتفاق میافتد یا خیر.
رژیم صهیونیستی به بهانه نابودی حماس، حملات و بمباران ها در غزه را ضروری می داند؛ جنایتی که کودکان را از این کشتار بی امان نگه نداشته است.
تحقیقات اداره آمار فلسطین در ماه آوریل نشان می دهد که دستکم ۷ هزار کودک فلسطینی از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون مجروح شده اند و صدها نفر دست و پا، بینایی یا شنوایی خود را از دست داده اند.
ارسال نظر