خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
سیاست داخلی آمریکا و نگاه ترامپ به مذاکرات با ایران
«ترامپ می تواند در صورت دستیابی به یک توافق با ایران، موقعیت خود از منظر سیاست داخلی آمریکا و جلب حمایت افکار عمومی کشورش از خود در رابطه با سیاست های آتیاش در قبال دیگر کشورهای جهان به ویژه چین را تقویت کند. مساله ای که ترامپیست ها به شدت به آن نیاز دارند.»

، دور نخست مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به تازگی در مسقط پایتخت عمان به پایان رسید و قرار شده که دور بعدی مذاکرات، شنبه هفته آینده از سرگرفته شود. دو طرف مذاکرات را سازنده و مثبت توصیف کرده اند.
در این میان، بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران معتقدند که شکل گیری فضای گفتگو میان ایران و آمریکا موجب کاهش تنش ها میان دو طرف می شود. البته که ایران بارها تاکید کرده که مذاکره آزمون و فرصتی برای طرف آمریکایی است و توپ در زمین آمریکایی ها است. تهران به این نکته نیز اشاره داشته که در دفاع از خود و امنیت ملی اش کوتاهی نمی کند و هرگونه اقدامام ماجراجویانه علیه خود را به شدیدترین وجه ممکن پاسخ خواهد داد.
با این همه، ورای تمامی تحلیل و تفسیرها باید توجه داشته باشیم که دستیابی به یک توافق با ایران، برای ترامپ و دولتش از منظر سیاست داخلی آمریکا بسیار مهم است. در این رابطه توجه به دو مولفه مهم است.
اول اینکه مساله اتمی ایران یکی از موضوعات جدی و البته قدیمی و ادامه دار در عرصه سیاست خارجی آمریکا است که هر چه زمان به جلو حرکت کرده، اهرمهای ایران و پیشرفت هایش در این حوزه بیشتر شده اند که کمتر نشده اند.
فشارهای غرب علیه ایران نیز نتوانسته اند کشورمان را از کسب موفقیت های مختلف در قالب پرونده اتمی اش محروم کنند. از این رو، ترامپ عملا دستیابی به یک توافق اتمی با ایران و محدود شدن فعالیت های هسته ای کشورمان را یک برگ برنده بزرگ برای خود در حوزه سیاست داخلی آمریکا ارزیابی می کند و سعی دارد از این رهگذر خود را فردی باعرضه و باکفایت در عرصه سیاست خارجی آمریکا معرفی کند. البته که توافق مذکور می تواند از منظر ترامپیست ها یک دستاورد بزرگ برای دولت جدیدشان باشد و تا حدی فشارها از روی آن ها را با محوریت این مساله که هنوز نتوانسته اند به دستاورد روشنی در عرصه مذکور دست یابند، بردارد.
نکته دوم اینکه ترامپ می تواند در صورت دستیابی به یک توافق با ایران، موقعیت خود از منظر سیاست داخلی آمریکا و جلب حمایت افکار عمومی کشورش از خود در رابطه با سیاست های آتی اش در قبال دیگر کشورهای جهان به ویژه چین را تقویت کند. اکنون بر اساس جدیدترین نظرسنجی هایی که در آمریکا انجام شده، بسیاری از افکار عمومی در آمریکا معتقدند که کشورشان تحت تاثیر سیاست های ترامپ به سمت یک رکود اقتصادی سنگین حرکت می کند.
حال ترامپ از رهگذر یک توافق جدید با ایران می تواند افکار عمومی و نخبگان سیاسیِ بیشتری را در داخل آمریکا با خود جهت پیشبرد موثرتر سیاستهایش در عرصه بین المللی، همراه کند. موضوعی که رئیس جمهور آمریکا و متحدانش به شدت به آن نیاز دارند.
ارسال نظر