در شب میلاد امام هادی(ع)
حرم رضوی غرق در شادی و سرور
همزمان با فرا رسیدن شب پانزدهم ذی الحجه و میلاد دهمین پیشوای شیعیان حضرت امام علی النقی(ع) حرم مطهر رضوی غرق در نور و سرور بود.
به گزارش خبرگزاری موج از مشهد، در شب خجسته میلاد امام علی النقی(ع) زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(ع) با تشرف به حرم مطهر رضوی و شرکت در ویژه برنامهای که به همین مناسبت از سوی معاونت تبلیغات آستان قدس رضوی برگزار شد، این میلاد فرخنده و مسعود را جشن گرفتند.
ویژه برنامههای شب میلاد امام دهم حضرت امام هادی(ع) از ساعت ۱۸ با اجرای برنامه سخنرانی و مداحی توسط مدیحه سرایان و ذاکران اهل بیت(ع) در صحن جامع رضوی آغاز شد و بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء با قرائت زیارت پرفیض امین الله توسط علی خوشچهره و مدیحه سرایی و مداحی ذاکر اهل بیت(ع) و اجرای تواشیح و همخوانی گروه ولایت ادامه یافت.
در این ویژه برنامه حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعدی به بیان موضوع فعالیتهای امام هادی(ع) پرداخت و گفت: پیشواى دهم شیعیان، در نیمه ذیحجه سال ۲۱۲ هجرى در اطراف مدینه در محلى به نام «صریا» به دنیا آمد، مادر ایشان بانوى گرامى «سمانه» است که کنیزى با فضیلت و تقوا بود.
وی با اشاره به اینکه امام هادی در ۸ سالگی به امامت رسیدند، عنوان کرد: امامت کودک و نوجوان، امری تازه و غیر مترقبه در جامعه شیعی نیست، بلکه به اتفاق شیعه و سنی، این امر قبل از بعثت پیامبر(ص) در بحث نبوت انبیاء نیز بوده است.
این استاد حوزه با اشاره به فعالیت های امام هادی(ع) ابراز کرد: فراهم کردن زمینه ورود شیعه به عصر غیبت، از اقدامات اساسی امامان(ع) بود، در این راستا امام هادی(ع) هم اقداماتی چون بیان روایات، بشارت به ولادت حضرت حجت، مخفی بودن ولادت امام زمان(عج) و ارتباط غیر مستقیم با امام انجام دادند.
وی ادامه داد: امام هادی(ع) با توجه به پراکندگی شیعیان در مناطق مختلف و وجود شبهات و انحرافات، نیروهایی را که استعدادهای لازم را داشتند شناسایی کرده و آنان را جهت پیش برد اهداف اسلامی تربیت میفرمودند.
این استاد حوزه زیارت جامعه کبیره را یکی از یادگاریهای امام هادی(ع) در بین شیعیان معرفی و عنوان کرد: این زیارت از مشهورترین زیارات ائمه(ع) است. علامه مجلسی (ره) در مورد صحت سند آن میگوید که این زیارت دارای بهترین سند، عمیقترین مفهوم، فصیحترین الفاظ، بلیغترین معنا و عالیترین شأن است. امام هادی(ع) در این زیارت شاخصهها و پایههای اصلی شیعه را بیان فرمودند.
وی با اشاره به زیارت غدیریه گفت: این زیارت به زیارت امیرالمؤمنین(ع) در عید غدیر خم معروف است. در سالی که معتصم امام هادی(ع) را از مدینه به سامرا فراخواند، ایشان به زیارت امام علی(ع) در نجف اشرف رفته و این زیارت را قرائت کردند که در ضمن آن یکصد و پنجاه منقبت از مناقب امام علی(ع) بیان فرموده و از برخی مشکلات سیاسی و اجتماعی که ایشان را آزرده کرده بود، سخن گفتند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر