برپایی نمایشگاه بانکداری در تربت جام و فریمان
نمایشگاه بانکداری اسلامی به همت بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی در مصلای نماز جمعه تربت جام و مسجد جامع فریمان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج از مشهد به نقل از روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی، در این نمایشگاه دستاوردهای بانک مهر اقتصاد در حوزه بانکداری اسلامی در قالب بروشور ، کاتالوگ و کتابچه به نمایش گذاشته شد که ضمن اهداء به بازدیدکنندگان ، به سوالات آنان در موارد مختلف بانکی نیز پاسخ داده شد.
در این نمایشگاه ها که امام جمعه شهرستانهای تربت جام و فریمان و جمعی از مسئولان، روحانیون و اصحاب رسانه از آن بازدید کردند . بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی ، مجموعه ای از سخنان مراجع، اساتید دانشگاه و اساتید حوزه علمیه قم در مورد بانکداری اسلامی را گردآوری کرده و به ارائه احکام فقهی بدون ربا، فرآیند پرداخت تسهیلات و الزامات اجرایی فروش اقساطی در ۹۲ بخش پرداخته بود.
در این نمایشگاه همچنین پاسخگویی به سوالات شرعی در مورد مباحث بانکی و دریافت تسهیلات مختلف توسط مدیران و کارکنان این بانک انجام گردید.
نماینده از بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی، در سخنران قبل از خطبه ها، ضمن تبریک هفته بانکداری اسلامی و با اشاره به لزوم اجرای صحیح قانون بانکداری اسلامی در کشور در جمع نمازگزاران اظهار داشت: آنچه متدینین از بانک ها انتظار دارند اصلاح قوانین بانکی منطبق با موازین اسلامی است. در کشورجمهوری اسلامی ایران در سال ۶۲ قانون بانکداری اسلامی تصویب شد و به تایید فقها رسید. بر اساس قانون بانکداری اسلامی، بانک بدون ربا موسسه ای اعتباری است که طبق اصول شریعت و با استفاده از سرمایه ها و سپرده های مشتریان اقدام به ارائه تسهیلات، اعتبارات و خدمات می نماید و از محل سود حاصله پس از کسر هزینه ها سهم سود سپرده پرداخت می شود.
وی افزود: بانک مهر اقتصاد همواره دغدغه بانکداری اسلامی را طی سالیان گذشته داشته است. این بانک با تمام توان خود در حال برنامه ریزی برای تحقق ارزش های بانکداری اسلامی در سطح بانک، در سطح جامعه و لایه های گوناگون است.
او ادامه داد: واقعیت این است که تحقق عملی و اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا نیازمند عزم جدی است و صرفا مختص متولیان نظام بانکی کشور نمی باشد بلکه هم متولیان نظام بانکی کشور و هم آحاد مسئولین و مردم متدین به سهم خود وظایفی را بر عهده دارند که باید بدان عمل کنند.
نماینده بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی تاکید کرد: اولین گام در تحقق بانکداری اسلامی طرح مدل علمی استقرار بانکداری اسلامی بوده که با خلاقیت و نوآوری طراحی شده و حدود ۷ سال این مدل در حال اجرا است . سایر اقدامات انجام شده در این حوزه شامل: ایجاد ساختار بانکداری اسلامی برای اولین بار در نظام بانکی کشور ، برگزاری همایش های تخصصی و کاربردی با نمایندگان ولی فقیه در استان ها برای آسیب شناسی عملیات اجرای قانون و ارائه راهکار ، راه اندازی مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی کارکنان و مشتریان ، تدوین و چاپ انواع کتاب به ویژه کتاب عقود اسلامی بانکی با تاکید بر نکات کاربردی، بررسی وضعیت سودآوری بانک طی ۱۶ سال گذشته و پرداخت مابه التفاوت سود علی الحساب و سود قطعی ، برگزاری بیش از ۱۰۰ نمایشگاه الزامات پیاده سازی بانکداری اسلامی مشابه همین نمایشگاه ، تدوین و اجرای طرح ستاد ویژه هفته بانکداری اسلامی در شهریور ماه هرسال و برگزاری دوره های تخصصی آموزش بانکداری اسلامی برای کارکنان بانک است.
وی یادآور شد : از طرفی اجرای صحیح بانکداری اسلامی موجب بستر سازی اقتصاد مقاومتی می شود که از زمان ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری تسهیلات اقتصاد مقاومتی در قالب قرض الحسنه و در قالب عقود مبادله ای پرداخت شده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر