مدیرکل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی:
ثبت زیارت رضوی در فهرست میراث ناملموس جهانی
مدیرکل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی بیان کرد: یکی از اولویتهای اصلی وزارت میراث فرهنگی ثبت جهانی بارگاه حضرت رضا(ع) است که شاید برای کشور چیزی مهمتر از این موضوع نباشد.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، مصطفی پورعلی؛ مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی در سخنانی اعلام کرد: برای آذرماه ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس زیارت رضوی در فهرست میراث ناملموس جهانی را در دستور کار قرار دارد.
پورعلی این خبر را در نشست هماندیشی شورای ملی ثبت آثار تاریخی فرهنگی در مشهد ابراز داشت و ادامه داد: در این برنامه از سلسله جلسات شورای ملی ثبت آثار که خارج از تهران برگزار میشود قرار است ۷۰ اثر ویژه خراسان رضوی مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار ، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی تاکید کرد: چند پرونده موضوع حریم نیز وجود دارد که بررسی میشود و امیدواریم تعداد قابل توجهی از این آثار در فهرست آثار ملی ثبت شود.
وی تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی برحسب وظیفه سازمانی خود و به دلیل اهمیتی که میراث خراسان دارد، توجه ویژهای به موضوع ثبت آثار در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی دارد و موضوع ثبت جهانی در این فرایند مدنظر است و چند پرونده در خراسان رضوی در حوزه ثبتهای جهانی داریم.
پورعلی متذکر شد: یکی از اولویتهای اصلی وزارت میراث فرهنگی ثبت جهانی بارگاه حضرت رضا(ع) است که شاید برای کشور چیزی مهمتر از این موضوع نباشد و اگر مقامات استانی همافزایی کنند میتوانیم امسال پرونده بارگاه منور رضوی را برای فهرست میراث جهانی ارسال کنیم.
مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: برای آذرماه نیز ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس زیارت رضوی در فهرست میراث ناملموس جهانی را در دستور کار داریم.
وی اظهار داشت: در حوزه میراث ملموس نیز درخواست ما این است که اگر تولیت آستان قدس رضوی همراهی کنند، مجموعه بارگاه حضرت رضا(ع) به عنوان نامزد معرفی شود و در اولویت قرار گیرد و همچنین تعدادی از آثار تاریخی استان از جمله کاروانسراها در پرونده ویژه مجموعه کاروانسراها مطرح است.
پورعلی یادآور شد: پرونده منظر فرهنگی کلات نادری هم حائز اهمیت ثبت جهانی است که میتواند در برنامههای آتی کشور قرار گیرد، برای ما نیز بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی خاطرنشان کرد: این موضوع امروز رسیدگی خواهد شد و قول مساعد میدهیم در آینده نزدیک پرونده آن تکمیل و برای یونسکو ارسال شود و ممکن است موانعی وجود داشته باشد که نیازمند همکاری مقامات استانی است.
پورعلی در خاتمه گفت: ما تعیین حریم منظر فرهنگی کتیبه نادری را انجام دادهایم، آثار بسیار کمی از دوره افشاریه در کشور داریم و اگر همکاری خوبی توسط شهرستان کلات و استان انجام شود، میتوانیم در ۲ سال آینده ثبت جهانی منظر فرهنگی کلات نادری را مدنظر قرار دهیم.
ارسال نظر