حفاظت از تالاب هورالعظیم در دشتآزادگان
سومین جلسه حفاظت از تالاب هورالعظیم در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان دشتآزادگـان برگزار گردید.
، سعید عودهزاده معاون عمرانی فرمانداری دشت آزادگان تعهد به شرح وظایف و مسئولیتها را حلقه گمشده اجرای بخشنامهها و مصوبهها در سیستم اداری و دستگاههای اجرایی و ناظر کشور دانست. همچنین در خصوص راهبردهای عمل به مسئولیتهای اجتماعی و انجام خدمات عام المنفعه به جوامع محلی مناطق همجوار تأسیسات نفتی اشاره کرد.
وی بیان داشت: شرکتها و صنایع نفتی در استان خوزستان بویژه در شهرستانهای دشتآزادگان و هویزه، علیرغم سهم عظیم خود در تأمین درآمدهای ملی، زیانها و تبعات جدی زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی را برای این استان به همراه داشتهاند. انتشار گازهای آلاینده ناشی از سوزاندن فلرهای نفتی، اکثر مناطق خوزستان را به یکی از آلودهترین مناطق جهان تبدیل کرده و باعث افزایش بیماریهای تنفسی و قلبی در میان مردم منطقه شده است. احداث تأسیسات نفتی، منجر به تخریب گستردهای در اراضی طبیعی و تالابها، مراتع و مناطق کشاورزی شده که خشکاندن هورالعظیم نمونهای از این تخریبها است.
عودهزاده ادامه داد: تبعیض در جذب و استخدامها و عدم ارائه خدمات و امکانات رفاهی و فرهنگی در قالب مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای نفتی، باور مردم منطقه به سمتی سوق داد که وجود نفت را به عنوان تهدیدی برای زندگی خود ببینند.
هادی جلالی در صحبتهای خود آسیبهای وارده به محیط زیست در اثر فعالیتهای نفتی را بازگو کرد و از بینرفتن آبزیان و غنای زیستی این مناطقِ بکر همچنین آلودگی مستمر هوا، توسعه کانونهای ریزگرد، مثمرثمر واقعنشدن پیگیریها جهت ثبتِ تالاب هورالعظیم در کنوانسیون رامسر و عدم رهاسازی حقآبه آن را مورد اشاره قرار داد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست دشت آزادگان در همین راستا افزود: این تالاب تا چند سال قبل مکانی برای امرار معاش صیادان بود و نزدیک به ۵۰۰ صیاد دارای پروانه صید در آن فعالیت داشتند. علاوه بر آنها دامداران ساکن در خود تالاب و مناطق اطراف نزدیک به ۱۰هزار رأس گونه دامی سنگین داشتند و در تولید مواد لبنی رتبه نخست کشور را رقم زده بودند. صنایع دستی و بوریابافی که از مواد اولیه آن از نیزارها و پوشش گیاهی این تالاب تأمین میشود، جایگاه محکمی در چرخه اقتصادی منطقه و کشور را دارا بود.
وی همچنین گفت: هورالعظیم یکی از زیستگاههای حساس و مهم پرندگان مهاجر آبزی و بومی منطقه است و مرغابیها و انواع حواصیل، غاز پیشانی سفید، گراز، شغال، روباه، گربه جنگلی، سمور آبی، لاکپشت فراتی، آبزیانی همچون ماهی کپور، گطان، بنی، شلج، شوچی از جمله حیات وحش منحصر به فرد این تالابند، که با کاهش حقآبه جهت تسهیل فعالیتهای غیرکارشناسانه و غیراصولی استخراج نفت در منطقه، جملگی در معرض انقراض و نابودی هستند.
در پایان هر کدام اعضای حاضر در جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداخت و در مطالبهای جمعی تعهد شرکتهای نفتی به مسئولیتهای اجتماعی خود و عمل در چارچوب توسعه پایدار را خواستار شدند.
ارسال نظر