استاندار خوزستان:
پای مجامع بینالمللی به گرد و خاک کشیده شد/ همکاری برای مسئله ریزگردها
استاندار خوزستان گفت: باتوجه به درگیر بودن خوزستان با چالشهای زیستمحیطی و آبی، همکاریهای بینالمللی برای مقابله با ریزگردها و اصلاح نظام حکمرانی آب ضروری است.

، سیدمحمدرضا موالیزاده چهارشنبه بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد منشا ریزگردهای خوزستان خارج از مرزهای کشور است و حل این مسئله نیازمند پیگیریهای بینالمللی و منطقهای با تکیه بر کنوانسیونهای موجود است.
وی افزود: در درون استان هفت کانون ریزگرد و تپههای ماسهای شناسایی شده که منشا خیزش گرد و غبار هستند.
استاندار خوزستان با اشاره به اجرای طرح «زراعت چوب» بهعنوان یکی از راهکارهای مقابله با این پدیده خبر داد و گفت: در خوزستان کاشت ۱۰ درصد از هفت میلیارد درخت برای کشت در کشور هدفگذاری شده که تاکنون ۵۰ درصد این هدفگذاری در استان محقق شده است.
موالیزاده با اشاره به پیامدهای منفی سدسازی در استان بیان کرد: در جهان ثابت شده که تخریب سدها پیچیدهتر از ساخت آنهاست، سدسازی همیشه مفید نیست و در مواردی جریان طبیعی آب را مختل میکند.
وی انتقال آب از سرچشمههای کارون را عاملی برای برهم خوردن اکوسیستم استان دانست و هشدار داد: رودخانه کارون که روزی پرآبترین رودخانه کشور و قابل کشتیرانی بود، اکنون با غلبه آب شور دریا مواجه شده و نیاز فوری به لایروبی دارد.
استاندار خوزستان با انتقاد از استقرار صنایع آببر در مناطق کمآب و کویری گفت: راهاندازی صنایعی مانند فولاد در دل کویر قابل توجیه نیست، صنایع باید نزدیک منابع آب ایجاد شوند و از آبهای غیرمتعارف یا بازچرخانی استفاده کنند.
وی خواستار اصلاح الگوی کشت و کاهش کشت محصولات آببر شد و افزود: مدلهای آبیاری در خوزستان نیز باید بهروزرسانی شود.
موالی زاده با اشاره به نقش صنایع در تشدید مشکلات زیستمحیطی و اجتماعی خوزستان گفت: هر شرکت مستقر در استان باید نسبت به محیطزیست، اشتغالزایی و توسعه زیرساختها مسئولیتپذیر باشد؛ آلودگی هوا، فلرها، حاشیهنشینی و بیکاری موجب مهاجرت گسترده از خوزستان شده است.
وی در پایان با تأکید بر لزوم همکاری همهجانبه برای حل مشکلات استان افزود:حل مشکلات خوزستان تنها با همکاری بینبخشی و توازن بین منافع ملی و محلی ممکن است و همه ارکان حاکمیت و وزارتخانهها باید پای کار بیایند.
ارسال نظر