آسیبهای اجتماعی معلول نابرابریهای اجتماعی است
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: آسیبهای اجتماعی معلول نابرابریهای اجتماعی است و برای رفع نابرابریها اقداماتی که تا کنون در کشور انجام شده منجر به حل این معضل نشده است. بنابراین باید راههای جدیدی را برای کاهش نابرابریهای اجتماعی جستجو کرد..
به گزارش خبرگزاری موج، علی اکبر سیاری در حاشیه برگزاری شصت و چهارمین ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: فرار مغزها بزرگترین آسیب اجتماعی است. بخشی از کسانی که از کشور فرار میکنند دارای تحصیلات، توانمندی و بهره هوشی بالاتری هستند.
وی با بیان اینکه سه هدف از کاهش نابرابریهای اجتماعی داریم، گفت: با کاهش نابرابریها زندگی مردم راحتتر میشود و نابرابریها در حوزه قدرت و ثروت کاهش و بهره مندی از خدمات افزایش مییابد. علاوه بر آن لازم است این موارد رصد شود و باید رصدخانهای در این زمینه ایجاد کنیم.
سیاری تاکید کرد: لازم است کمی و ریشه ای با نابرابریها برخورد کنیم و پرداختن صرف به معلولهایی مانند معتادان، زنان خیابانی بدون حل ریشه مسائل راه گشا نیست و موجب افزایش روزافزون آسیبهای اجتماعی میشود. بنابراین همیشه باید امکانات جدیدی را برای حل این مشکلات به وجود آوریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سه رویکرد در دنیا در مواجهه با آسیبهای اجتماعی اتخاذ شده است، گفت: نادیده گرفتن، برخوردهای سلبی و ایذایی از طریق تهدید، تحقیر و سرکوب و توانمدسازی و مشارکت دادن مردم سه روش به کار گرفته شده در این زمینه است. در این جهت فراهم کردن شرایط حمایت اجتماعی برای حل این مسائل در سطح پایین و در سطح بالای حمایت سیاسی اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: آسیبهای اجتماعی در حال حاضر به رسمیت شناخته شدهاند و از طریق مقام معظم رهبری پیگیری میشوند. سران قوا نیز مأمور پرداختن به این حوزه هستند.
سیاری با بیان اینکه اگر آمار آسیبهای اجتماعی قابل رصد نباشد نمیتوان آنها را ارزیابی کرد، گفت: آمار وزارت بهداشت متفاوت از آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر است. ما باید در زمینههایی مانند رفتار جنسی پرخطر، ایدز، بیکاری و فقر آمارهای دقیقی داشتهایم.
وی در ادامه تصریح کرد: اقدامات انجام شده موجب کاهش نابرابریها نشده است. بنابراین لازم است روش خود را تغییر دهیم. در این جهت افراد کارآفرین و خلاق جهت حل مسئله باید مسئله سازی کنند و برای رفع نابرابریهای اجتماعی که یکی از پیامدهای آن بروز آسیبهای اجتماعی است راه حلهای منطقی ارائه دهند.
سیاری در ادامه با بیان اینکه اولویت اول وزارت بهداشت در شهرها، حاشیه شهرهاست، اظهار داشت: ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار حاشیهنشین درشهرها داریم که برنامه مطالعاتی را با مشارکت بخش خصوصی در این زمینه انجام دادیم که بر اساس آن مشهد با ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار حاشیه نشین در رتبه اول قرار دارد. از دیگر شهرهایی که به آمار حاشیهنشینهای آن پرداخته شد اهواز با یک میلیون و ۲۴۹ نفر، کرج با یک میلیون و ۴۸۲ نفر، زاهدان با ۴۲۲ هزار نفر، تبریز با بیش از ۵۰۰ هزار نفر، اصفهان با ۴۱۹ هزار، استان تهران با ۸۶۰ هزار نفر، قم با ۳۰۰ هزار نفر و کردستان با ۳۲۶ هزار نفر میتوان اشاره کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در ۷۰۰ سکونتگاه سیستم بهداشتی ایجاد کردهایم، گفت: برای هر ۳۰۰۰ نفر یک کارشناس مراقبت سلامت، برای هر ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر یک کارشناس روان و یک کارشناس تغذیه قرار دادهایم.
سیاری افزود: استفاده از خدمات مشاور تغذیه و مشاور روان رایگان است و قصد داریم برنامه پزشک خانواده را برای آنان اجرا کنیم، بهگونهای که برای هر ۴۰۰۰ نفر یک پزشک فعالیت کند علاوه بر آن پرونده سلامت الکترونیک را برای آنان ایجاد و نظام ارجاع را برقرار میکنیم.
ارسال نظر