English

چگونگی نحوه مواجهه با نوجوانان در خانواده

سیما فردوسی، روانشناس گفت: در ایران ۱۶ ساله‌ها حق رای دارند و به همین دلیل فردی در این سن می‌خواهد ثابت کند که صاحب استقلال فکری است. این شروع یک مسیر به حساب می‌آید؛ شروع بلوغ دختران کمی سریع‌تر شکل می‌گیرد و ما این مسئله را در حدود ۹ سالگی دختران مشاهده می‌کنیم.

چگونگی نحوه مواجهه با نوجوانان در خانواده

به گزارش خبرگزاری موج، ،سیما فردوسی، روانشناس ، امروز هشتم مهر ماه۱۴۰۲ در استودیوی سلام تهران درباره نوجوانی و تعریف آن، گفت: دوران کودکی در ۱۰ سالگی تمام می‌شود و پس از آن افراد وارد نوجوانی می‌شوند که تا پایان ۱۹ سالگی ادامه دارد. در این سنین تغییرات درونی، هرمونی، فیزیولوژیکی و بیولوژیکی در این دوران صورت می‌گیرند. رشد‌ یک فرد در این دوران صورت می‌گیرد و اولین نشانه‌های آن نیز تغییرات جسمی هستند که تغییرات رفتاری را به دنبال دارند. نوجوانان در این دوران احساس بزرگ شدن دارند و این نشانه رشد و استقلال است. در این سال‌ها نوجوانان می‌خواهند کمی از خانواده فاصله بگیرند تا مستقل عمل کنند. 

وی افزود: در ایران ۱۶ ساله‌ها حق رای دارند و به همین دلیل فردی در این سن می‌خواهد ثابت کند که صاحب استقلال فکری است. این شروع یک مسیر به حساب می‌آید؛ شروع بلوغ دختران کمی سریع‌تر شکل می‌گیرد و ما این مسئله را در حدود ۹ سالگی دختران مشاهده می‌کنیم. به طور عام، سن بلوغ در دنیا کاهش پیدا کرده و علت آن را می‌توان تغذیه، شرایط اجتماعی و کسب اطلاعات بیشتر اشاره کرد.

این روانشناس درباره نسل جدید و تفاوت‌های آنها با نسل قبل، گفت: ما اکنون با نسل جدید مواجه هستیم که آن را نسل زد می‌شناسند. شرایط زندگی و نحوه فکری نوجوانان به گونه‌ای تغییر کرده که بسیار با نسل‌های قبلی تفاوت دارند. این افراد بومیان دیجیتال هستند؛ به همین دلیل افراد از نسل‌های قبل برای ارتباط با آنها باید این فضا را بشناسند. ما نباید به دلیل تفاوت‌ها خود را کنار بکشیم و باید در کنار آن‌ها زندگی کنیم و به همدیگر احترام بگذاریم. متاسفانه برخی خانواده‌ها یکدیگر را نمی‌فهمند. 

فردوسی درباره اخلاقیات نوجوانان امروزی، گفت: نوجوانان امروزی به دنبال تنوع و هیجان هستند؛ به همین دلیل تفریحات قدیمی به همراه خانواده می‌تواند برای آنها لذت‌بخش نباشد. این افراد در کنار دوستانشان لذت‌ می‌برند؛ چراکه با یکدیگر یکسان هستند و هم را درک می‌کنند. والدین نباید در لحظه، در اوج لذت نوجوان و جلوی جمع به کودکان خود ایراد بگیرند؛ اگر می‌خواهیم به نوجوانی تذکر دهیم باید این کار را در جایی خصوصی و دور از جمع انجام دهیم. 

وی درباره نکته مهمی که والدین برای ارتباط با نوجوان باید بدانند،ابراز کرد:  نوجوانان به دنبال تنوع هستند و از چیز‌های تکراری فراری هستند. توصیه من به نوجوانان نیز آن است که در هر شرایطی احترام خانواده را نگه دارند. نوجوانان باید بدانند از ادبیات درستی در بین خانواده استفاده کنند و بدانند که هر چیزی جایگاهی دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه