English

سه ماهه ابتدایی پس از سکته مغزی، زمان طلایی بازتوانی بیمار است

متخصص مغز و اعصاب و دبیر علمی پانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران، بروز اختلالات ادراری پس از سکته مغزی را یکی از شایع‌ترین عارضه‌های سکته مغزی عنوان و به خانواده‌ها تاکید کرد: «سه ماهه ابتدایی پس از ابتلا به سکته مغزی، زمان طلایی بازتوانی و بهبود بیماران است.»

 سه ماهه ابتدایی پس از سکته مغزی، زمان طلایی بازتوانی بیمار است
به گزارش خبرگزاری موج

، لیلا افشار هزارخانی، متخصص مغز و اعصاب و دبیر علمی پانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران، اظهار کرد که عوارض متفاوتی ممکن است با توجه به نوع سکته مغزی فرد را درگیر کند، از فلج نیمی از بدن گرفته تا مشکل در تکلم و بلع و ...، اما در اکثر مواقع به‌دلیل مشکلات حرکتی، استفاده از سرویس بهداشتی برای بیمار مشکل است. این موضوع فرد بیمار و مراقبین او را اذیت می‌کند.

دبیر علمی پانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر درمان‌های سکته مغزی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته و هر ساله شیوه‌های درمانی به روز می‌شوند، تاکید کرد که تلاش می‌کنیم با برگزاری چنین کنگره‌ای دانش بسیاری از متخصصان نورولوژی را ارتقا دهیم.

افشار گفت: «در همه موارد سکته مغزی ما به اقدامات حمایتی، پرستاری و درمانی نیاز داریم. به همین خاطر به شبکه‌ای از خدمات و تجهیزات نیازمندیم تا بتوانیم هم به بیماران و هم به پزشکان خدمات مورد نیاز را ارائه کنیم تا روند درمان بهتر انجام شود.»

 افشار اظهار کرد که تعداد زیادی از بیمارانی که به اختلالات ادراری پس از سکته مغزی دچار می‌شوند در صورتی‌که بازتوانی را بلافاصله انجام دهند بهبود می‌یابند. وی افزود: «در هر حال بیمار به دلیل عوارض سکته مغزی ممکن است قادر به راه رفتن و به طور کلی استفاده از سرویس بهداشتی نباشد، یا دچار بی‌اختیاری ادرار شود. تا زمان بهبود بیمار، ما نیازمند محصولاتی مانند پوشینه بزرگسال هستیم.» وی گفت که استفاده از سوند برای بیمار روش مناسبی نیست، چرا که احتمال عفونت ادراری را بالا می‌برد، و تاکید کرد: «بنابراین استفاده از انواع پوشینه‌های بزرگسال (چسبی و شورتی) به بیماران توصیه می‌شود.»

 مهران جلالی، متخصص مغز و اعصاب، نیز اظهار کرد: «خانواده‌ها تلاش زیادی در حمایت از فردی که به سکته مغزی دچار شده می‌کنند. عموما افرادی که به سکته مغزی دچار می‌شوند بالای ۶۰ سال هستند و به حرکت بیشتری نیاز دارند. گرچه حرکت دادن بیمار به دلیل وزن می‌تواند طاقت‌فرسا باشد، ولی بیمار باید برای جلوگیری از زخم بستر و حفظ بهداشت در موارد بروز بی‌اختیاری ادرار حرکت داده شود. همراهان بیمار باید شکیبایی زیادی داشته باشد. سکته مغزی با تمام عوارض احتمالی آن معضل بزرگی برای خانواده‌هاست.»

 جلالی تاکید کرد که علاوه بر درمان‌های دارویی، استفاده از پوشینه بزرگسال برای حفظ بهداشت فرد و جلوگیری از زخم بستر بسیار موثر است. وی گفت: «استفاده از پوشینه بزرگسال موجب می‌شود تا اطرافیان و خانواده بیمار راحت‌تر باشند. بیمار پس از سکته مغزی باید بلافاصله فیزیوتراپی و درمان‌های بازتوانی را شروع کند تا کنترل عضلاتی مثل اسفنکترها که کنترل دستگاه ادراری را در اختیار دارند، به دست بگیرد.»

پانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران از ۲۲ الی ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ با هدف آگاهی‌بخشی از اهمیت بازتوانی پس از سکته مغزی و گسترش آگاهی نسبت به درمان‌های جدید مانند اندوواسکولار اینتروِنشن در هتل بیمارستان قلب تهران برگزار شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه