عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با موج
در چهار سال گذشته هیچ شغلی در سیستان و بلوچستان ایجاد نشد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با توجه به تخصیص تنها ۱۷ درصدی اعتبارات پیش بینی شده سال گذشته برای استان سیستان و بلوچستان و عدم ایجاد اشتغال در چهار سال قبل، باید تکلیف وضعیت پروژههای اشتغالزای استان تا پایان تابستان روشن شود.
علی کرد درباره مشکلات اساسی استان سیستان و بلوچستان و گامهای عملیاتی دولت برای کاهش سطح محرومیت این استان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج گفت: مهمترین دغدغههای مردم مرزدار استان سیستان و بلوچستان را میتوان در چند مورد خلاصه کرد: خشکسالی های تداوم ۱۷ ساله و کم آبی شدید که باعث شده تا مردم برای آب شرب در شهرها، روستاها و بخشهای عشایر با مشکل جدی روبرو شود. مساله دوم بیکاری جوانان و عدم اشتغال است که متاثر از خشکسالی ها و عدم برنامهریزی درست برای ساماندهی بازارچه مرزی و سواحل دریا است. در حال حاضر هیچگونه زیرساخت مناسبی برای حضور تجار وجود ندارد. مساله ریز گردها و گرمای شدید هم مشکلاتی را بر مردم این منطقه تحمیل کرده است. لذا توصیه میشود دولت دوازدهم در شاخصهای اقتصاد، اشتغال، امنیت، توسعه و آبادانی این استان گامهای بلندی بردارد.
وی همچنین در خصوص برخی برنامههای دولت یازدهم در سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: برای اولین گاز شهری به مرکز استان رسید و ادامه این طرح در شهرهای خاش، بخشهای نوکاباد، کورین، نصرت آباد و میرجاوه در سال جاری در دستور کار است.
سال گذشته هیچ اعتباری به ستاد بحران سیستان و بلوچستان داده نشد
نماینده مردم خاش در ادامه در خصوص عدم تخصیص اعتبارات پیش بینی شده برای تکمیل و راهاندازی پروژههای تصریح کرد: در زمینه رفع مشکل آبرسانی و انتقال آب به روستاها و شهرهایی که با بحران آب شرب روبر هستند برنامهریزی هایی شده است اما مشکل ما در سال گذشته این بود که از اعتبار در نظرگرفته شده تنها 17 درصد را تخصیص دادند که این میزان هم صرف هزینههای جاری ادارات و ارگان ها شد و از بین رفت. در خصوص ستاد بحران هم اعتبار استان سیستان و بلوچستان در سال گذشته صفر بود که ما انتظار داریم با توجه به عمق محرومیت این منطقه و حادثه خیز بودن آن از جمله در حوزه ریز گردها، تگرگ و از بین رفتن محصولات زراعی وزارت کشور و رئیس ستاد بحران کشور اقدام عملی و جدی تر در سال 96 بردارند.
لزوم پایان دادن به انتصاب مدیران پروازی
علی کرد مشکل دیگر استان را به کار گماردن مدیران غیربومی و پروازی در سطح مدیریت سیستان و بلوچستان دانست و افزود: امیدواریم دولت دوازدهم در انتصاب مدیران از دو موضوع پرهیز کند یکی بحث مدیران پروازی و دیگری استفاده از نیروهای بازنشسته. در این راستا بهتر است دولت از تحصیلکردگان جوان متخصص و بومی برای ظهور استعدادهایشان بهره گیرد. در همین خصوص فارغ از مساله سهم خواهی از افراد متخصص و صلاحیت دار اقوام و مذاهب مختلف استان نیز استفاده شود. زیرا همان طور که مردم این منطقه با مشارکت بالا به دولت تدبیر و امید اعتماد کردند لازم است دولت هم به تواناییهای آنها اعتماد کند.
توقف یک سال و نیمه اجرای طرحهای اشتغالزا در سیستان و بلوچستان
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اقدامات دولت یازدهم در زمینه اشتغال استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: متاسفانه تمام پروژههای زیرساختی استان قفل است. بازارچههای مرزی کلنگ خورده رها شدند. همچنین طرحهای آبرسانی شهر 200 هزار نفری خاش متوقف شده، طرحهایی که میتوانست بر حجم اشتغال استان اثر مطلوب داشته باشد. لذا در چهار سال گذشته نه تنها بر تعداد افراد شاغل افزوده شد بلکه تعداد بیکاران افزایش یافت.
وی ادامه داد: علت این مساله را در نبود یک برنامه منظم دولت دانست. کارگزاران دولتی هم که جز شعار دستاوردی نداشتند ولی اگر گزارشی وجود دارد که نشان از ایجاد شغل در منطقه است ارائه کنند. لذا دولت باید با ساده کردن بوروکراسی اداری پرداخت تسهیلات را تسریع بخشد و به مردم بحران زده وامهای بلاعوض بپردازند. همچنین دولت باید الگوی کشت به مردم بدهد تا به یکبار شاهد کاشت گندم نباشیم که قیمت این محصول تنزل یابد.
علی کرد ادامه داد: در بودجه سال 96، دولت و مجلس برنامههایی تدارک دیده است ما عدم اجرای آن نشان میدهد که این جدول بستنها، تبدیل به نمایش شده است. شش ماه نمایندگان، هیات دولت و کارشناسان روی این جدول بندی کار میکنند اما بعد شاهد هستیم که تنها 17 درصد از مبلغی که برای استان ما در نظر گرفته شده، تخصیص داده میشود و این یعنی دهن کجی به مطالبات مردم. اگر تخصیص ها مانند سال قبل باشد هیچ طرح اشتغالزا پایدار در استان اجرا نخواهد شد. بنابراین از دولت میخواهیم به طور ویژه آسیب یابی کند که مشکل در کارگزاران، برنامه بودجه و یا خزانه است. دولت باید قبول کند که قوه مجریه است و نمایندگان مجری نیست.
عدم اختصاص یک ریال اعتبار به استان سیستان و بلوچستان تا پایان تیرماه۹۶
نماینده مردم خاش تاکید کرد: تا امروز که تنها یک هفته به پایان ماه تیر باقی مانده، هنوز یک ریال هم به هیچ کدام از حوزه های استان سیستان و بلوچستان اختصاص داده نشده است. در این شرایط گلایه مردم عدم اختصاص اعتبارات در موعد مقرر، عدم اجرای پروژهها و پاسخگویی کارگزاران دولتی پروازی است که جوابگو اعتراضات نیستند.
کرد در رابطه با مکاتباتی که با مقامات کشوری برای حل معضلات استان سیستان و بلوچستان انجام داده است گفت: من با آقایان رحمانی فضلی، جهانگیری و نوبخت مکاتباتی داشتهام و آنها نوید دادهاند تا پایان مرداد ماه اعتباراتی برای این استان آزاد کنند تا پروژههایی که یک سال و نیم است راکد مانده، از سر گرفته شود.
وی در مورد اینکه چه پروژههایی در دستور کار قرار داد تصریح کرد: توسعه خط ریلی، آبرسانی به مناطقی که دچار بحران آب هستند، توسعه گازرسانی به دیگر شهرهای استان از جمله مهمترین طرحهای در دستور کار هستند. لذا از دولت تشکر ویژهای هم بابت کاهش تعرفه برق مصرفی سیستان و بلوچستان در فصول و ماههای گرم دارم هرچند که هنوز حق مطلب ادا نشده اما گام مهمی در این راستا بوده است.
لزوم استفاده از اهل سنت و زنان در مدیران اجرایی کشور
در ادامه نماینده خاش تاکید کرد: دولت باید در مسیر پیشبرد برنامههایش فارغ از گرایش خاصی عمل کند. انتخاب کارگزاران صرفا از یک گرایش خاص باعث بیتوجهی به توانمندیهای گرایشات دیگر شود. لذا از افرادی که همسو با برنامههای دولت هستند باید استفاده کنند. همچنین انتخاب زنان کارآمد ضروری است. اینکه فقط در تصاویر نشستهای هیات دولت شاهد حضور خانم ابتکار در راس سازمان محیط زیست باشیم، نوعی کار تبلیغاتی است. کار کارشناسی محسوب نمیشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: انتخاب افرادی از میان اهل سنت به عنوان سفیر میتواند نقش مهمی در گسترش مناسبات کشورمان با دیگر کشورها داشته باشد. درصورتی که اهل سنت را در مشاغل اجرایی سهیم میکردیم گروههای تکفیری ایجاد نمیشود و امکان گشایش بیشتری در روابط جهانی بودیم.
ارسال نظر