عضو فراکسیون زنان در پاسخ به موج
عدم اعطای تابعیت به فرزندانی با مادر ایرانی تبعیض و خلاف قانون اساسی است
عضو فراکسیون زنان گفت: عدم شرایط برابر در مساله ازدواج زنان و مردان ایرانی با افراد خارجی تبعیض است که خلاف اصل ۲۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز محسوب می شود.
سهیلا جلودارزاده در مورد طولانی شدن فرایند اعطای تابیعت به فرزندانی که حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج گفت: در صورتی که یک مرد ایرانی با زن خارجی ازدواج کند، همسر وی از همان ابتدای ازدواج به عنوان شهروند ایران شناخته می شود از تمامی حقوق خود برخوردار است اما اگر یک زن ایرانی حتی در داخل ایران با یک مردم خارجی ازدواج کند، هیچ حقوقی ندارد و حتی برای ثبت ازدواجش باید مستندات لازم را تهیه کند و در نهایت فرزندانش تا ۱۸ سالگی نیز شناسنامه و تابعیت ایرانی نخواهند داشت.
وی ادامه داد: اگرچه در حال حاضر به خاطر فشارهایی که در این باره وجود دارد مجریان کشور بعضا به این افراد شناسنامه می دهند اما کار قانونی نیست. در حالی که اگر عنوان شود فرقی میان ازدواج یک زن ایرانی با مرد خارجی با شرایط مرد ایرانی که زن خارجی را به همسری گرفته وجود ندارد، مشکل حل می شود و نیاز به کار غیرقانونی برخی مجریان نداریم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطر نشان کرد: تبعیض خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و روح قانون گذار در ایران بر این باور بوده که تبعیض بین آحاد ملت خلاف قانون است که با تاکید این موضوع در اصل ۲۱ قانون اساسی، خواسته است عرف موجود را تغییر دهد.
جلودار زاده همچنین تصریح کرد: ماده ای باید در قانون اضافه شود که وضعیت مذکور را عوض کند چرا که در قرن بیست و یک انسان خجالت می کشد به عنوان یک زن ایرانی عنوان کند که در کشور ما چند هزار فرزند وجود دارند که پدرشان خارجی و مادرشان ایرانی است اما شناسنامه ندارند و تبعه کشورمان به شمار نمی روند.
عضو فراکسیون زنان با اشاره به وضعیت زنان ایرانی که در خارج کشور با مرد خارجی ازدواج کرده اند نیز اظهار داشت: این مساله در مورد این زنان نیز صادق است و باید بتوانند در صورت تمایل برای فرزندانشان شناسنامه ایرانی دریافت کنند. زیرا آن زنان هر جای دنیا هم زندگی کنند، شهروند ایران محسوب می شوند. این مساله تنها در مورد افراد ممنوع الورود و یا سلب تابعیت شده می تواند اجرا نشود.
افزایش سن ازدواج دختران در دستور کار فراکسیون زنان
وی درباره موضوع افزایش سن ازدواج دختران در قانون گفت: این موضوع در فراکسیون زنان به بحث گذاشته شد و مورد مطالعه قرار گرفت اگرچه هنوز خروجی مشخصی ندارد.
ارسال نظر