عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد:
ضرورت اعمال رویکرد جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاستهای دولت
اولاد قباد گفت: کابینه دولت دوازدهم باید نسبت به اعمال رویکرد جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاستها، برنامهها و طرحهای خود باز ساماندهی و نسبت به تقویت جایگاه زنان و خانواده اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج، فریده اولادقباد در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۱۰ آبان) در نطق میان دستور خود ضمن گرامیداشت روز تبعید امام راحل، تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام و یومالله ۱۳ آبان که همه ناشی از جنایات آمریکاست، خطاب به سردمداران دولت آمریکا و ترامپ، گفت: با توجه به اظهارات سخیف ترامپ در مورد ایران اسلامی، سپاه و توان نظامی، دفاعی و موشکی، برجام و سیاستها خصمانه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، رئیس جمهور آمریکا باید بداند که دوره نفوذ آمریکا و دیگر سلطهگران سالهاست که در ایران به سر آمده و دولت جمهوری اسلامی با تمام توان از سپاه پاسداران دفاع و حمایت خواهد کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای وزارت آموزش و پرورش، تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت باید وزارت آموزش و پرورش را در اولویت نخست قرار دهد، متاسفانه در کشور ما سهم وزارت آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور تنها 10 درصد بوده حال آنکه در سایر کشورها بین 15 تا 25 درصد از بودجه عمومی است.
وی افزود: نبود تعادل و توازن منطقهای در دسترسی به سرانه استاندارد فضاهای آموزشی و پرورشی، سن بالای مدارس و استهلاک فضاهای موجود و نیاز به نوسازی آنها (در تهران حدود 50 درصد و 40 درصد مدارس استان لرستان نیازمند نوسازی و مقاوم سازی است)، کمبود فضاهای آموزشی ناشی از توسعه مناطق شهری، شهرکها و پروژه مسکن مهر (توجه ویژه به مسکن مهر پردیس با وجود 93 هزار واحد در این منطقه)، ارتقای منزلت اجتماعی و جایگاه حرفهای سرمایه انسانی آموزش و پرورش با تاکید بر ارتقا جایگاه الگویی معلم و اجرای نظام رتبهبندی معلمان باید مورد توجه قرار گیرد.
لزوم ساماندهی نیروهای حقالتدریس و خرید خدمات آموزشی
اولادقباد ادامه داد: وجود مدارس فاقد دسترسی به سرمایههای گرمایشی و سرمایشی استاندارد، ضعف نظام رفاهی و مشوقهای لازم برای ایجاد انگیزه در معلمان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش، عدم تناسب محتواهای آموزشی با نیازهای روز جامعه و ساماندهی نیروی انسانی و بازنگری در ساختارهای اداری و مدیریتی نیز باید مورد توجه دولت و وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش باید نیروهای حقالتدریس اعم از دولتی، غیرانتفاعی، پیش دبستانی، خرید خدمات آموزشی و آموزش دهندگان نهضتی را در قالب لایحه ساماندهی کند. همچنین در حوزه آموزش عالی چالشهایی چون پایین بودن سطح تعاملات آموزش عالی با نیازهای بخش اقتصادی و اجتماعی کشور، توسعه نامتوازن و روند کاهش کیفیت در آموزش عالی، تعاملات و ارتباط ناکافی آموزش عالی و مراکز پژوهشی در عرصههای بینالمللی، ضعف نظام مدیریتی و زیرساختهای آموزش عالی وجود دارد.
وی یادآور شد: همچنین توجه به اعتبارات دانشگاهها و موسسات آموزش عالی جدید التاسیس و استانها در بودجه سال 97، توجه به آمایش سرزمین در آموزش عالی با هدف ماموریتگرا کردن دانشگاهها و موسسات عالی، توجه به مطالبات قانونی تشکلهای دانشجویی و احیا کرسیهای آزاد اندیشی و قانونمند کردن بورسیهها با توجه به شرایط علمی و عملی دانشجویان نیز باید به عنوان چالشهای موجود مورد توجه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار گیرد.
اولاد قباد در ادامه آسیبهای اجتماعی را یادآور شد و گفت: چالش بیکاری با رشد بالا باید با تحقق شعارهای انتخاباتی دولت دوازدهم، تسهیل ازدواج و اشتغالزایی مرتفع گردد زیرا افزایش تولید داخلی راهکار حل معضلات اقتصادی و مولفه کلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. از این رو برای افزایش سرمایهگذاری، اشتغال و رشد پایدار اقتصادی تنها ایجاد فضای باز و مناسب سرمایهگذاری برای مردم و ایجاد فرصتهای شغلی از طریق آن باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: راهبرد اصلی دولت برای تحقق این هدف بهبود محیط کسب و کار و فضای سرمایه گذاری است تا فضا برای فعالیت مردمی تسهیل و فضای رانتجویی و فساد محدود گردد. از سوی دیگر باید با کاهش وابستگی اقتصاد به نفت نیز از طریق اتخاذ سیاستهای مناسب برای گسترش صادرات غیرنفتی و مدیریت واردات به آسیبپذیری اقتصاد ایران خاتمه داد.
عضو هیاترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، تصریح کرد: کابینه دولت دوازدهم باید نسبت به اعمال رویکرد جنسیتی بر مبنای اصول اسلامی در سیاستها، برنامهها و طرحهای خود باز ساماندهی و نسبت به تقویت جایگاه زنان و خانواده اقدام کنند.
ارسال نظر